Geen extra verkeersdruk in Berkum bij evt. nieuwbouw

Zwolle – Mogelijke nieuwbouw bij Berkum kan ontsloten worden zonder dat er extra verkeersbelasting komt in die Zwolse wijk. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar de verkeersmogelijkheden bij een nieuwe buurt ten oosten van Berkum. Vechtpoort, zoals de optionele nieuwbouwbuurt vooralsnog genoemd wordt, voldoet daarmee aan verkeersvoorwaarden die de gemeenteraad gesteld heeft.

Vechtpoort is een van de mogelijke nieuwbouwlocaties voor Zwolle. Het Structuurplan uit 2008 geeft aan waar de stad in de toekomst uitgebreid zou kunnen worden. De gemeenteraad zal naar verwachting volgend jaar of in 2012 bepalen waar in Zwolle een of meerdere nieuwe woonwijken moeten komen.

Na overleg met Berkummers en andere betrokkenen zijn negen ontsluitingsvarianten van de mogelijke nieuwbouwlocatie Vechtpoort onderzocht. Aandachtspunten daarbij waren onder meer de verkeersdruk in Berkum en het wegennet in de omgeving, geluidsoverlast, gevolgen voor de luchtkwaliteit en de gevolgen voor het landschap. Ook zijn kosten globaal in beeld gebracht.

Uitkomst van het onderzoek is dat meerdere onsluitingsmogelijkheden voldoen aan de eis van de gemeenteraad dat Berkum niet extra belast wordt door verkeersdruk vanwege de mogelijke nieuwbouw. Burgemeester en wethouders informeren de gemeenteraad over de uitkomsten van dit eerste ontsluitingsonderzoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Geen extra verkeersdruk in Berkum bij evt. nieuwbouw”

  1. In Berkum moeten ze nu toch wel eens weten dat ze bij de stad horen!
    Dus geen gezeur en gewoon bouwen,dat doen ze ook in Zwolle-zuid of Stadshagen.

    🙂

  2. Mooi, kan Dijklanden weer van de tekentafel.
    Enne “Vechtpoort” klinkt ongewoon gewoon, kan dat niet worden veranderd in “VechtStaete” of “VechtBurgh” dan kunnen de projectontwikkelaars er nóg meer aan verdienen.

  3. Mooie locatie om te bouwen. Heb wel interesse eigenlijk. Maar als Dijklanden doorgaat, sta ik als eerste in de rij. Zou b.v. nooit het Zwartewater (=Stadshagen) over willen, dat is geen Zwolle meer!

  4. De beste oplossing is naar mening nog altijd de voorstad Hearst, rondom de plas, met eigen voorzieningen en identiteit, naast Zwolle ipv eraan vast. Tramlijntje naar het station/centrum van Zwolle voor de vrije tijd en eentje langs Hessenpoort en Oosterenk voor het werk. Beide een kwestie van

  5. @Marcello, dan zou ik maar geen groentes uit eigen tuin opeten als ik jou was.
    Ik weet niet hoe oud jij bent maar ik weet nog hoe het als kind was bij Westerveld en wat daar allemaal gestort is.
    Afgezien dat het een belachelijk idee is om de laatste stukjes groen in de Aa-Landen ook nog eens vol te bouwen met alle infrastructurele problemen in het verschiet moet men ook nog rekening houden met een Lekkerkerk scenario door ernstig vervuilde grond.
    Vechtpoort volbouwen dus…en vlugge !

  6. Ik ben nog steeds een voorstander van het verplaatsen van heel industrieterrein Voorst naar Hessenpoort en dan eerst daar nieuwe woningen te gaan bouwen. Binnen de Stadsgrenzen is nog voldoende slecht gebruikte ruimte, bouw daar eerst maar eens.

  7. Helaas….na 7 reacties is “mooi” verdwenen uit de reacties. 😮

    Wel 8 duidelijk voor “Vechtpoort” verder het nabijgelegen Hessenpoort, Haerst en Oosterenk.

    MOOI, het is wel duidelijk dat 10 op 10 hier vinden dat er nu eindelijk eens in omgeving Berkum gebouwd moet worden.

  8. @Dick. mijn vraag: laat maar zien, die ontsluitingsmogelijkheden, is nog niet beantwoord (had volgens mij wel bij het onderwerp gemoeten);
    wil nog niet zeggen dat ik voorstander ben van bouwen bij Berkum.

    Ben erg benieuwd naar die ontsluitingsmogelijkheden; zijn in eerdere instantie afgekeurd, maar nu zijn ze er blijkbaar wel, maar worden nog een beetje geheim gehouden

Reacties zijn gesloten.