Boete voor gooien van bier tegen agent

Foto van auteur

Een 18-jarige jongeman uit Kampen kreeg vrijdagmiddag een boete van 220 euro voor baldadigheid en beledigen van een agent.

Tijdens de VOS-controle in een horecabedrijf in het centrum gooide de jongen opzettelijk bier tegen de jas van een agent. Naast de boete is hij tevens drie maanden niet welkom meer in het café. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

22 gedachten over “Boete voor gooien van bier tegen agent”

 1. Belachelijk hoog bedrag. Geven ze ook niet als een burger een andere burger met bier bekogelt. Probeer maar eens aangifte hier van te doen. Kom je van een koude kermis thuis.
  Puur omdat de man in kwestie een blauw pakje droeg. Waar gekapt wordt vallen spaanders. Nog even en je mag een agent niet eens meer aankijken. Ziet hij dat als sexueele intimidatie.

 2. Bedrag is helemaal terecht… Als je al geen respect meer kan opbrengen voor een agent, dan ben je ver heen. (wellicht in dit geval wel letterlijk)

  Ik sta echt versteld van sommige reacties hier. Jansen vindt bier over een agent gooien heel normaal en ook Wilma vindt het van vergelijkbare waarde als het aankijken van een agent…

  Hoe wil je de ordehandhaving blijven garanderen als een van de weinige partijen die m?¡g ingrijpen al niet meer gerespecteerd hoeft te worden?!?

 3. @Wilma:
  Ik denk dat als je reactie erop gericht is mensen te pakken die dit soort dingen uithalen, je blij mag zijn dat hij het dus nu tegen een agent deed en boontje toch nog om zijn loontje komt…

 4. Wat een onzin zeg,de POLITIE lokt het ook uit.
  Als ik in de stad ga stappen,word je zo vaak uitgelokt door die viezeriken.
  Het is niet leuk meer om hier de stad in te gaan met die strepenjagers

 5. Sorry hoor Muss?¯, maar wat bedoel je met uitlokken?

  Als ik lekker ergens wat ga drinken met een stel vrienden, kom ik nooit een agent tegen die mij staat uit te lokken?!?

 6. WFVN,bedoel je dit om mijn afkomst
  =========
  Beste Mussi,
  We verzoeken je onder ?©?©n naam te reageren.
  In een ander forumtopic reageer je onder de naam ‘dirk’ namelijk.
  Op deze wijze bewaken we een eenduidige afzender van de berichtgeving.
  Alvast dank !
  Weblog Zwolle

 7. Pardon?
  [denkt even na en ziet de naam boven het bericht staan]
  Bij muss?¯ heb ik verder helemaal niet nagedacht. Ik denk even terug aan m’n pubertijd toen ik gewoon op m’n fietsie op een recht stuk fietste, gewoon rechts van de weg. ?⤰?©n of andere onverlaat (waarschijnlijk wil je het even horen: een blanke) op een brommer vond het nodig om (werkelijk) zonder aanleiding me een mep te moeten verkopen.
  Nee, ik heb het niet over een specifieke groep mensen als het gaat om uiterlijk, ik heb het over een specifieke groep mensen met een bepaald gedrag. Daarbij kunnen alle nationaliteiten (nederlanders incluus) voorkomen.

  Niet om het ?©?©n of ander maar ik verbaas me werkelijk over je vraag…….

 8. Mussi, steun voor jou! Elke keer als ik met meneer agent te maken heb, krijg ik het gevoel dat ik een kleuter van 3 ben! Talking about respect! Insiders van politie geven ook toe dat de popi-jopies op straat komen en de goeien groeien binnen korpsen en dus niet meer op straat komen! Met als gevolg dat de platte pet op straat denkt dat hij god is met gele aflaatbriefjes!

 9. @jackie en muss?¯
  Jullie praten uit ervaring zo te lezen. Hoe krijg je het voor elkaar om met de politie in aanraking te komen? Ik heb geen last van ze (behalve die 2 keer dat ik verkeersregels wat op creatieve wijze ging interpreteren waarbij ik ‘gesnapt’ werd (en ik dus terecht met ze te maken kreeg) maar ook toen kreeg ik niet het gevoel dat ik als kleuter behandeld werd)

 10. Ik kom vaak zat agenten tegen, maar moet zeggen dat ik me nooit uitgelokt voel. De enkele keer dat ze me aansprak was het over het algemeen terecht. Rood licht, geen licht, je kent het wel…

  Als ik in de stad een agent tegenkom, ontgaat het mij even hoe hij mij zou moeten uitlokken. En waartoe zou hij mij moeten uitlokken. Zou de diender zijn pet in brand hebben gestaan dat de persoon in kwestie zich uitgelokt voelde bier over de agent heen te gooien? Ik snap het even niet meer… :-

 11. Net als bij andere mensen, vind je ook onder het agentenkorps allemaal verschillende mensen. Ik heb zelf ook twee of drie negatieve ervaringen met lompe Zwolse dienders, maar veel en veel meer positieve ervaringen met aardige/behulpzame agenten. Over respect: wat moet een agent anders doen dan een flinke boete uitdelen. Als hij/zij dat accepteert is het einde gewoon zoek. Dat sommige mensen zich snel uitgedaagd voelen is hun probleem. Ze moeten maar een cursus zelfbeheersing volgen, in plaats van zielig te gaan doen over hun afkomst.

 12. WFvN, gewoon aangehouden in de Roggenstraat omdat je daar voor 9 uur niet mag fietsen, wat ik niet wist, lief lachen geprobeert, hielp niet, oke dan bon. Maar het gaat over de manier waarop er met je om wordt gegaan. Als een randebiel, terwijl ik best slim en ook sociaal ben hoor!

 13. Ik zou maar uitkijken want volgens mij geldt in de Roggenstraat regels die helemaal niets met tijdstippen te maken hebben. Volgens mij is het gewoon voetgangersgebied waar je helem?¡?¡l niet mag fietsen, ook niet voor 9 uur. Ik denk dat je er dus maar beter helemaal niet kan gaan fietsen 😉

  Zelfde geldt voor de Diezerstraat, ook dat is voetgangersgebied waar je gewoon niet mag fietsen (ook niet ’s avonds buiten winkeltijden….. vind ik wat overdreven; ik houd me er ’s avonds laat dus ook echt niet aan als ik er kom maarja, word ik gepakt dan is het helaas….)

Reacties zijn gesloten.