Docent Greijdanus genomineerd voor beste mentor

Zwolle – Maaike Petrusma, docent aardrijkskunde op het Greijdanus in Zwolle, is genomineerd voor de verkiezing Prima Mentor 2010. Donderdag 18 maart 2010, tijdens een verkiezingsshow, gepresenteerd door Fillemon Wesselink, wordt bekend gemaakt wie van de vijftien genomineerden de beste mentor van het jaar is.

Prima, platform voor het onderwijs, kreeg massaal reacties binnen na de oproep om online je favoriete mentor op te geven als kandidaat voor de verkiezing. Blijkbaar waren de stemmen voor Petrusma zo opvallend dat ze uit meer dan 450 aanmeldingen werd geselecteerd, wat op zich al een eervolle prestatie is. Hiermee behoort ze tot de vijftien genomineerde mentoren, van scholen over het hele land, die kans maken op de titel ´beste mentor van het jaar´.

Maaike Petrusma over haar nominatie: "Mentoraatswerk is ontzettend leuk en ik doe het graag. Dat mijn klas daar zo enthousiast over is voelt als een enorme waardering. Met deze nominatie ben ik dan ook erg blij!"

De spanning bij de leerlingen van het Greijdanus stijgt. Cynthia: "Als goede supporters gaan we deze week nog spandoeken en een yell maken. Ik heb er superveel zin in, want mevrouw Petrusma is de beste en gaat dus zekerste weten winnen!".

Aanstaande donderdag wordt bekendgemaakt wie de Prima Mentor van 2010 is. Alle genomineerde mentoren zijn hiervoor, samen met hun collega’s en leerlingen, uitgenodigd in de studio van Paul de Leeuw. Daar maakt de jury de drie finalisten bekend die mogen strijden om de eer. En om de prijzen, want de Prima Mentor wint niet alleen een opleidingscheque maar ook een dagje uit met de hele klas.

In het voortgezet onderwijs speelt de mentor een belangrijke rol. Hij of zij is de spil van de begeleiding, schakel tussen leerling en school, tussen leerling en leerling, tussen ouders en kind, tussen het heden en de toekomst van een leerling. Tijd voor waardering en erkenning en daarom organiseert Prima de Mentorverkiezing. Meer informatie: www.prima-online.nl/mentor.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Docent Greijdanus genomineerd voor beste mentor”

  1. @ Dick, tja zelf op een christelijke school gezeten waar je geen ‘gatverdarrie’ mocht zeggen want de ‘a’ kon net zo goed een ‘o’ zijn, al gold die regel bij dictees niet 😉

  2. Bij ons waren ze niet zo streng. Maar bij mij thuis vrogger wel. Ach, het is wel geweldig geweest….dat dan weer wel. Allemachtig (mocht ook niet) geweldig 😉 Ach, je moet er zelf even een weg in vinden he.

  3. Bericht door carola, op 18 maart 2010 om 19:20
    Dick: ‘verdeurie’ dat kan echt niet op Greijdanus… smilies/wink.gif
    (want dat komt van … en dat komt weer van …)

    Je mag hier echt wel verdeurie zeggen hoor…
    Als je zegt ‘he wat een klote cijfer’ dan wordt daar ook echt niet iets tegen gezegd. Hoogstens wat in de trend van ’tja, die verwoording klopt wel aardig’. Het is echt een veel relaxere omgang leraar-leerling dan wordt gedacht.

  4. Tweede plaats docent Greijdanus verkiezing beste mentor

    Maaike Petrusma, docent aardrijkskunde op het Greijdanus in Zwolle, heeft gisteren (18 maart 2010) de tweede prijs gewonnen bij de verkiezing ‘Prima Mentor 2010’. Dit maakte een jury bekend tijdens een verkiezingsshow in Almere, gepresenteerd door Fillemon Wesselink. Petrusma wint hiermee een opleidingscheque ter waarde van ??2.500,- en een percussieworkhop voor de hele klas.

  5. Bericht door carola, op 19 maart 2010 om 09:52
    Ach Tim, ik ben vast een oud wijf dat ik denk dat dat niet mag smilies/wink.gif

    vast 😉

Reacties zijn gesloten.