Erben Wennemars ontvangt Erepenning Zwolle

Zwolle – Tijdens het afscheid van de gemeente Zwolle, heeft Erben Wennemars donderdagmiddag, uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer, de Erepenning van de gemeente Zwolle in ontvangst mogen nemen. Als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad.

wennemars_ereburger_7444_470.jpg

Zwolle draagt deze veelzijdige topsporter, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en veelvuldig ondertekenaar van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle, een bijzonder warm hart toe. Met zijn sportieve gedrag en positieve uitstraling heeft hij een voorbeeldfunctie. Het is aan sporters zoals Erben Wennemars te danken, dat schaatsen een feest is! Aldus het college van burgemeester en wethouders van Zwolle. Tijdens het afscheid werden naast Erben, ook zijn opvolger Ronald Mulder en de wereldkampioene junioren, Lotte van Beek, in de bloemetjes gezet voor hun bijzondere prestaties in het afgelopen seizoen.

wennemars_ereburger_7514_470.jpg

wennemars_ereburger_7508_470.jpg

wennemars_ereburger_7429_470.jpg
Lotte van Beek en Ronald Mulder

In een volle Schepenzaal van het stadhuis, was Erben, in gezelschap van zijn echtgenote Renate en zijn kinderen Joep en Niels, bijzonder in zijn nopjes met deze onverwachte eer. In zijn dankwoord, gaf Erben aan, dat hij had getwijfeld of hem deze eer ooit ten deel zou vallen, zeker nu hij sinds begin van dit jaar weer woonachtig is in zijn geboorteplaats Dalfsen. Hij zal niet mee gaan doen aan de “competitie” Zwolle versus Dalfsen. Hij had een prachtige tijd in Zwolle gehad en wil er ook alles aan doen om de stad op welke wijze dan ook te promoten.

wennemars_ereburger_7439_470.jpg
Joep en Niels vierden hun eigen feestje ….

wennemars_ereburger_7527_470.jpg

wennemars_ereburger_7461_470.jpg

wennemars_ereburger_7451_470.jpg

wennemars_ereburger_7473_470.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Erben Wennemars ontvangt Erepenning Zwolle”

  1. Deze sympathieke schaatser heeft het verdiend om de erepenning in ontvangste te nemen. De jeugd staat te trappelen om hem op te volgen.

    Hulde alle drie.

  2. Ben morgen bij het afscheid van Erben in Thialf:D.
    Lotte van Beek is volgens de kenners trouwens een supertalent, Ronald Mulder heeft dit jaar NR 500m gereden. Zwolle wordt de schaatshoofdstad van NL;D

  3. Uit het artikel wordt mij totaal niet duidelijk wat nou Wennemars ‘bijzondere en langdurige verdiensten voor de stad. ‘zijn
    Dat is ‘het veelvuldig ondertekenen van het gouden sportboek?’
    WENNEMARS verdient medailles voor het sporten, maar ik denk dat er veel ANDEREN zijn die (eerder?) een medaille voor verdiensten voor de stad zouden verdienen.
    Maar ja, het is natuurlijk leuker te pronken met een nationale bekendheid (die – ha,ha – niet eens meer in Zwolle woont) dan met, bij wijze van spreken, een 70-jarige Truus die al 40 jaar vrijwilligerswerk doet in het bejaardenhuis…

Reacties zijn gesloten.