Zwolle zamelt 552 zakken zwerfvuil in

Zwolle – Onder leiding van wethouder Milieu Alida Kastelein vertrok donderdagavond, in het kader van de Week van de schoonmaak, een schoonmaakkaravaan vanaf café restaurant De Belgische Keizer om een ronde door de stad te maken. De route liep via de Melkmarkt, Grote Markt, Diezerstraat, Kerkstraat, Ter Pelkwijkstraat, het Gasthuisplein, de Oude Vismarkt, Grote Markt en Melkmarkt. Met 369 deelnemers hebben de opschoonacties op deze dag in heel Zwolle 122 afvalzakken met zwerfvuil opgebracht. Tot de vierde dag van de schoonmaakweek hebben de deelnemers in totaal 552 afvalzakken met zwerfvuil ingezameld.

Tijdens de aftrap onderstreepte de wethouder dat de gemeente met de bewoners, ondernemers en de politie hard werken om het Zwolse centrum schoon, heel en veilig te houden. De binnenstad is van de bewoners, bedrijven en bezoekers. Iedereen kan een eigen bijdrage leveren om het historische centrum leefbaar te houden. Een voorbeeld daarvan is project VOS: Veiligheid op straat. Het VOS draagt zorg bij het terugdringen van uitgaansoverlast. Koninklijk Horeca Nederland, de Politie, het OM en de gemeente doen mee aan het VOS. Het van de zomer ingevoerde Horeca Veelpleger Systeem, met de gele en rode kaarten, zorgt ervoor dat de ergste raddraaiers aangepakt worden. Ook doet verslavingszorg Tactus veel op het gebied van alcohol en drugspreventie bij het VOS. Een schone straat draagt ook heel veel bij aan het veiligheidsgevoel van de bewoners en de bezoekers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zwolle zamelt 552 zakken zwerfvuil in”

  1. Al tientallen jaren worden er allerlei acties ondernomen om het zwerfvuil terug te dringen. Veelal worden basiskinderen ingeschakeld om de rotzooi van anderen op te ruimen. Ik ben niet erg optimistisch over het effect van deze acties. De hoeveelheid zwerfvuil lijkt alleen maar toe te nemen.
    Omdat niets anders blijkt te helpen blijft volgens mij alleen het uitdelen van hoge boetes over. In landen waar dat gebeurt en ook duidelijk wordt aangegeven (bijvoorbeeld door bordjes op prullenbakken of lantaarnpalen) helpt dit prima.

  2. Meer afvalbakken en mensen beter opvoeden!

    schreef Zusenzo. Ik geloof daar niet in. Zie mijn commentaar hierboven. Tonnen zijn er besteed aan allerlei akties, herenakkoorden met fabrikanten zijn afgesloten, maar het helpt niet. Dan maar de harde hand lijkt mij!

Reacties zijn gesloten.