CSV ’28 levert teamprestatie in Bergentheim

Bergentheim – Na de dramatisch slechte wedstrijd van vorige week, en de nodige spanningen binnen het team tijdens de afgelopen week, was niet iedereen bij CSV ’28 gerust op een goede afloop van de wedstrijd in en tegen Bergentheim. 

Het begin van de wedstrijd tegen Bergentheim kon niet slechter verlopen. In de 3e minuut, na een afgeslagen hoekschop van Bergentheim, werd opnieuw door rechterspits Stafan Veneman op het doel van CSV geschoten, waarbij de bal op een ongelukkige wijze via Raoul Hukubun achter 2e doelman Ronald van Bekkum in het Zwolse doel verdween (1-0). CSV was door deze tegenslag niet van de wijs gebracht en kreeg via gelegenheidsspits Matthijs Kremer een paar kansjes, maar aanvankelijk zonder resultaat. CSV bleef op het moeilijk bespeelbare veld de gelijkmaker zoeken maar verloor na een half uur ook nog eens clubtopscorer Patrick Speetjens, die geblesseerd van het veld moest. De gelijkmaker kwam “uit de lucht” vallen. Een afgeslagen doelpoging, vlak voor rust, werd door Mayken Stolte met een halve omhaal weer in de doelmond geplaatst, waar de even vrijgelaten Matthijs Kremer simpel kon scoren (1-1). En op slag van rust behoedde keeper Pullen Bergentheim voor een achterstand, toen hij met een goede reactie voorkwam dat Mayken Stolte een voorzet van Mikel van der Vegt succesvol zou afronden.

In de tweede helft nam CSV onder de impulsen van de prima spelende Lauwand Suleiman het initiatief. Er werd beter gecombineerd en wat ook erg belangrijk is, er werd weer voor elkaar gewerkt. Ook Bergentheim had belang bij de overwinning en zag een schot van Lars Kikkert over het CSV-doel gaan. Na 20 minuten kwam CSV toch op voorsprong. Eerst schoot Lauwand Suleiman nog in handen van keeper Pullen, maar de volgende minuut rondde hij een strakke voorzet van Mayken Stolte met een “streep” bijzonder fraai af (1-2).

Een paar minuten later was het bijna al weer gelijk. Keeper Ronald van Bekkum, die de zieke Peter Smit goed verving, voorkwam met een moeilijke redding een doelpunt, waarbij hij de bal ongewild panklaar neerlegde voor Lars Kikkert. Die schrok kennelijk van deze kans voor open doel en schoot de bal toch nog naast het CSV-doel. Ook Bergentheim gaf weer gas en kreeg nog een kans toen de verdediging van CSV ten onrechte voor buitenspel bleef staan. Ronald van Bekkum lette echter goed op. Vooral in die periode verzette Raoul Hukubun op het middenveld ontzettend veel nuttig werk voor de ploeg en speelde de spelmaker van Bergentheim, Jakko Slot, in feite uit de wedstrijd. Met nog ruim tien minuten te gaan, bracht coach Folkert Felten good-old Eddy Eggengoor in het veld om de gelijkmaker voor Bergentheim te forceren. Het liep anders. In de volgende minuut reageerde Mikel van der Vegt erg attent bij een misverstand tussen verdediger Herman Slot en keeper Karel Pullen. Zijn doelpunt (1-3) betekende in feite de beslissing. Wilco Eggengoor miste nog een kopkans voor Bergentheim en de ploeg drong nog wel aan, maar koel optreden van keeper Ronald van Bekkum, o.a. bij twee opeenvolgende corners, maakte dat de toch wel als team verdiende punten mee naar Zwolle gingen.

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling: Doel: Ronald van Bekkum.Achter: Berry van Leijen, Jeroen Broekroelofs, Han Stolte en Kai Renwarin. Midden: Raoul Hukubun, Mayken Stolte  en Mikel van der Vegt.

Voor: Matthijs Kremer, Patrick Speetjens (32.Fikret Akin) en Lauwand Suleiman.   

Maurits Vermeulen

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)