Het weer: zonnig

Zwolle – Dinsdag begint op een enkele plek met mist, bij zonsopkomst verdwijnen deze snel en klaart het op. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. In de loop van de middag neemt de bewolking toe, bij een temperatuur rond 14 graden. De zuidenwind is zwak. Dinsdagavond blijft het bewolkt en is er een kleine kans op regen aan de westkust. De minima komen uit rond 6 graden.

22-03-2010_weerfoto__de_smeden.jpg

Woensdag draait de lentezon overuren. Hierdoor gaat de temperatuur verder in de lift.  Het wordt 16 graden op de Wadden tot 22 lokaal in Limburg. Zulke hoge temperaturen hebben we nog niet eerder gezien dit jaar en op beschutte plekken lijkt de zomer wel te zijn aangebroken. Donderdag bevinden we ons nog steeds in zachte lucht. De maxima liggen gemiddeld op 18 graden. De dag verloopt bewolkt en af en toe regent het. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuiden. Aan zee is windkracht 6 mogelijk.

Vrijdag trekt er een koufront over Nederland. Dit zorgt voor veel bewolking en een buiig weertype. De maxima kruipen terug naar een graad of 13.

In het weekend en daarna toenemende kans op storingen uit het westen, hierdoor is er meer regen. De temperaturen liggen overdag rond 10 graden, dit is normaal voor de tijd van het jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: zonnig”

Reacties zijn gesloten.