500 Computers voor goede doelen

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft 500 computers beschikbaar gesteld aan het ICT leerbedrijf van het Deltion College, met als doel projecten in binnen- en buitenland te ondersteunen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op de campus van het Deltion College. Tijdens deze bijeenkomst hebben de heer Knol, Wethouder van de Gemeente Zwolle en Ammir Farokhi, clusterdirecteur bij het Deltion College, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

p1040141.jpg

Het ICT Lyceum van het Deltion College beschikt over acht leerbedrijven. Binnen leerbedrijf Bossers & Cnossen (B&C) zijn ICT studenten en medewerkers van de dienst Automatisering van het Deltion College verantwoordelijk voor het repareren en installeren van gebruikte computers, die onder goede doelen in binnen- en buitenland worden verspreid. Zo ook de computers van de Gemeente Zwolle. “Het maatschappelijke aspect zorgt voor extra motivatie onder onze studenten”, aldus Ammir Farokhi.

De gemeente Zwolle had in totaal 1000 oude computers die moesten worden gerepareerd en geïnstalleerd. De studenten van het leerbedrijf B&C hebben alle computers geformatteerd en voorzien ze bij levering van gratis of goedkope software. Van de 1000 computers worden 500 computers ingezet voor het PC Privé project van de gemeente. De andere 500 computers worden verspreid onder drie scholen in Kenia en een school voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten in Turkije. Daarnaast heeft het leerbedrijf een intensieve samenwerking met de Voedselbanken in Noord-Nederland.

Tijdens de bijeenkomst hebben twee studenten van het leerbedrijf B&C een presentatie gegeven over het leerbedrijf en de projecten. De gemeente Zwolle vindt het belangrijk om te investeren in praktijkgericht en duurzaam onderwijs. "De ondernemende houding van de Deltion studenten spreekt mij enorm aan. Er staat een prachtig duurzaam project, wat resulteert in een unieke praktijkopdracht”, aldus Wethouder Knol.

Meer informatie over het Deltion College en de projecten staat op www.deltion.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “500 Computers voor goede doelen”

  1. Kenia (Afrika), de dumpplaats voor onze oude schoot… wij hoeven het niet en zij krijgen het. Ik was er vorig jaar, het land staat vol met computers die wij niet hoeven. Ben zelf op een technische school geweest, al was er snel draadloos internet, de computers (ook een cadeautje van Nederlanders) waren niet vooruit te branden. Ik vind het heel goed dat er initiatieven en betrokkenheid is met mensen aan de andere kant van de wereld, maar ik zou het liever toch constructiever en duurzamer zien, helemaal wanneer de gemeente en een grote scholengemeenschap partner in deze zijn.
    #zie ons eens goed bezig zijn…

  2. Helemaal mee eens simone, Het zou de gemeente sieren om die computers te verscrappen en 500 nieuwe computers te doneren. het kostenplaatje van deze feeling-good-move is vele malen duurder dan de kosten van nieuwe computers. heeft de lokale keniaanse middenstand er ook nog wat aan.
    ik vraag me af of het verschepen van die oude meuk wel ten goede komt aan de hardware, laat staan dat die computers uberhaupt overkomen.

Reacties zijn gesloten.