Werkloket de Lure succesvol

Zwolle – Werkloket de Lure heeft de afgelopen jaren haar meerwaarde bewezen. Het loket is succesvol gebleken in het realiseren van haar doelstellingen en blijkt een effectief instrument om werkzoekenden te ondersteunen weer aan het werk te komen. Het college heeft daarom besloten met ingang van 1 april 2010 de projectduur van het Werkloket om te zetten als een structureel onderdeel van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het Werkloket de Lure is op 1 april 2006 als project van start gegaan. De afgelopen vier jaar heeft het project een groot aantal vacatures verworven en dit aantal neemt nog steeds toe. De gecoördineerde, vraaggerichte werkgeversbenadering die als doel heeft werkgevers te informeren over de dienstverlening van het loket en tegelijk vacatures te verwerven blijkt succesvol. Tegelijkertijd vinden dankzij het Werkloket ook veel klanten een baan waardoor ze niet langer een uitkering nodig hebben. De doelstelling om jaarlijks 120 klanten te plaatsen in een baan wordt ruim gehaald. De kracht van het Werkloket is dat de medewerkers een goede kennis hebben van de wensen van de werkzoekenden en de werkgevers. Bovendien is er veel aandacht voor nazorg na plaatsing van een werkzoekende bij een bedrijf.

Werkloket de Lure is een samenwerking van de gemeenten Zwolle, Hattem,en Zwartewaterland en Wezoflex, het UWV Werkbedrijf, ROC Deltion College, ROC de Landstede, AOC de Groene Welle en Hogeschool Windesheim. Het Werkloket werkt samen met andere projecten in de regio Zwolle en daarbij is er een nauwe afstemming met de afdeling Economie en Arbeid bij de gemeente waardoor werkgevers snel geholpen kunnen worden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Werkloket de Lure succesvol”

  1. Mag binnenkort als hoogopgeleide waarschijnlijk gaan schoffelen, met behoud van bijstandsuitkering. 😀

    Het is werkelijk schandalig hoe dit land met z’n talenten omgaat.

    Mijn 1e baan was ooit bij de Zwolse Krant.

  2. Een positief verhaal uit eigen doos..

    Nog vrij recent stond Zwolle in de landelijke pers als stoute stad voor wat betreft de NIET bemiddeling van mensen boven de 45 jaar!
    Met een reprimande van de staatssecretaris.

    Men schrijft de 45 plusser nog wel in, doet concrete beloften over begeleidingstrajecten en de client hoort nooit meer iets.

    En wat is “ruim” 120 mensen aan een baan helpen nu eigenlijk in zo’n stad?

  3. Is het werkloket niet vooral gericht op de jongere werkzoekenden? Aangezien er samenwerkingsverbanden zijn met het Deltion en Landstede?

    Maar fijn dat ze het omzetten in een structureel onderdeel. Zouden ze nog mensen zoeken om nog meer mensen te kunnen helpen?

  4. Mooi dat er weer een aantal zoekenden geholpen is. Zondermeer.
    Misschien een tip: kunnen ze ook de niet-werkzoekenden aan een baan helpen? 😀

  5. Ieder werkloket moet zich bezig houden met alle leeftijden!
    Met name Zwolle is daarover op de vingers getikt door Den Haag.

    Dus is het sigaar uit eigen doos verslag hier niet objectief en niet waar.

  6. Werkwijze verboden
    ⤽Wat bijzonder is, is dat de commissie gelijke behandeling de klacht heeft opgepakt en de methodiek van de Lure heeft onderzocht. Het moeilijke hieraan was dat je de mensen niet kan vragen of ze gediscrimineerd zijn want als je niet benaderd wordt weet je ook niet dat zo’n vacature bestaat. Toch heeft de commissie geconcludeerd dat de werkwijze bij de Lure verboden is. Dit kwam naar voren uit hun antwoord, mijn behandeling en hun eigen onderzoek. Zo keek de commissie naar de cijfers van geplaatste 45-plussers en allochtonen. Dat aantal was heel erg laag ten opzichte van het totale aantal plaatsingen. Zwolle is altijd heel trots op haar hoge aantal arbeidsbemiddelingen maar nu bleek dus dat het ook geen kunst is.⤝

    Klik voor complete artikel

  7. Samenwerking Landstede heeft te maken met volwassen onderwijs. Beide scholen zowel Landstede als Deltion hebben daar ruime ervaring in. Ook worden er trainingen op maat gemaakt. Onderwijs is tegenwoordig zoveel meer dan alleen MBO

  8. Nou meneer Faber,

    dat kan wel zo zijn maar rekenen etc kunnen ze nog steeds niet.
    Kijk eens wat er in de winkels staat voor personeel. Daar kunnen mensen met minder onderwijs ze een les leren.

  9. Het werkloket biedt inderdaad steun aan, alleen blijft het compleet stil na die toezeggingen.
    En zeker als je naast 45 plus ook nog eens niet ten laste komt van de sociale dienst i.v.m. een eigen huis etc.

    Met slechts 120 geslaagde bemiddelingen en de discriminatie van 45+ is er niks om trots op te zijn.
    Dat zijn 0,46 mensen per werkdag (ook nog jonger dan 45 jaar en geen allochtoon) en dat voor zo’n dure organisatie?!

    Zelfs een klein uitzendbureau zou op basis daarvan sluiten..
    Ze houden zichzelf zo aan het werk.

Reacties zijn gesloten.