Vossebelt laat ultimatum FC Zwolle schieten

Zwolle – Een vertrek van Niek Vossebelt bij FC Zwolle lijkt aanstaande. De talentvolle middenvelder lijkt niet in te gaan op het voorstel tot contractverlenging. Vossebelt brak dit seizoen door bij FC Zwolle. De exponent uit de jeugdopleiding is in het bezit van een zogenaamd koelkastcontract en kan voor een opleidingsvergoeding van twaalfduizend euro vertrekken. De club heeft de Harderwijker een tweejarig contractaanbod gedaan, maar daar heeft Vossebelt niet op gereageerd.

fczwolle_helmond_sport_1004_470.jpg

‘Niek heeft het door ons gestelde ultimatum van afgelopen vrijdag laten verlopen’, vertelt Bert Konterman, technisch manager van FC Zwolle aan Voetbal International. ‘Dat vinden we erg jammer. We zullen nu verder gaan kijken naar een mogelijke opvolger, al zijn we wel van mening dat het voor de ontwikkeling van Niek beter zou zijn nog twee jaar bij Zwolle te blijven.’ De zaakwaarnemer van Vossebelt, Henk van Ginkel, is een andere mening toegedaan. ‘Om te beginnen ben ik van een ultimatum niet gediend en dat weet FC Zwolle. Een aantal eredivisieclubs heeft belangstelling voor Niek. Wij willen de komende tijd met alle partijen in gesprek gaan en vervolgens maakt Niek zelf zijn keuze.’

Het verhaal dat het voor de ontwikkeling van Vossebelt beter zou zijn bij Zwolle te blijven, wijst Van Ginkel resoluut van de hand. ‘Ik ben een andere mening toegedaan. Bij een eredivisieclub train je alleen al op een hoger niveau, daar word je als voetballer beter van.’

Eind volgende week hoopt Van Ginkel duidelijkheid te kunnen scheppen over de toekomst van Niek Vossebelt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

72 gedachten over “Vossebelt laat ultimatum FC Zwolle schieten”

  1. En zo’n talent loopt voor 12.000 euri de tent uit…

    Tja, na dat debacle met Everse laat Van Giunkel niet met zich f#cken, denk ik dan 😮

  2. Dat toontje

    ‘Om te beginnen ben ik van een ultimatum niet gediend en dat weet FC Zwolle.

    Misschien is de Loesje-spreuk onder mijn naam ook wel van toepassing op ome Henk…

  3. Niek wil volgens mij zelf ook al wel hogerop, als hij denkt dat hij het kan prima….Ik denk zelf dat hij zo ver nog niet is…

  4. De jeugd heeft de toekomst (potentie en transferwaarde), maar het lijkt erop dat FC Zwolle eerder investeert in spelers met een verleden die amper restwaarde hebben, maar toch vorstelijk worden beloond. Oudere spelers als Slot en Van der Haar drukken zwaar op de loonkosten waardoor er weinig financiële ruimte om jonge talenten echt een overtuigend en verleidelijk aanbod te kunnen doen.

    Met Vossebelt loopt een jonge, talentvolle speler voor een appel en een ei de deur uit. Eerder al is het contract van Beliczky verscheurd. Pure kapitaalvernietiging omdat voor Beliczky een afkoopsom was betaald aan Vasas Boedapest en deze speler de tijd moest worden gegund.

    Ik vind het alarmerend dat juist de jonge spelers die gevolgd worden door Eredivisieclubs voor nop de deur uitlopen. Temeer daar er ook interesse vanuit de Eredivisie is voor Botteghin. Zijn vertrek zal de club niks opleveren omdat zijn transferrechten berusten bij een private investeerder.

    Als ik dan lees dat Joey van den Berg en Marco van der Heide in de belangstelling staan van FC Zwolle dan maak ik mij toch enigszins zorgen over de toekomst. Temeer daar een spelersbudget van zo??n ?? 1,4 miljoen ontoereikend is om mee te strijden voor rechtstreekse promotie. Dat is op een totale begroting van ?? 3,8 miljoen overigens ook wel erg minimaal en ver onder de maat van 60% die in het betaald voetbal wordt gehanteerd als het aandeel dat de spelerskosten mogen hebben op de totale begroting.

    Waar gaat het geld dan allemaal heen als ook de personeelskosten en stadionhuur zo laag zijn als de beleidsbepalers doen voorkomen?

  5. Ultimatum lijkt me bij onderhandelingen iets aan het eind van een traject; en de voorgeschiedenis ken ik niet. En ook de FCZ moet verder; duidelijk beleid.

  6. In de VI van vorige week zijn wat cijfers bekend gemaakt over de salaris kosten ten opzichte van de begroting. Onderling is afgesproken dat 60% van de begroting gebruikt mag worden voor salariskosten. Slechts 3 club houden zich aan die afspraken, Heerenveen, PSV & FC Twente.

    Hieronder de lijst van percentages salaris kosten ten opzichte van begroting van de Eredivisieclubs:
    – RKC: 123%
    – AZ: 96.4%
    – FC Utrecht: 88.9%
    – Roda JC: 84.3%
    – ADO Den Haag: 82.7%
    – Willem II: 76.6%
    – VVV-Venlo: 74.6%
    – Heracles Almelo: 71.6%
    – Sparta Rotterdam: 71.6%
    – Vitesse: 67.9%
    – Feyenoord: 66.3%
    – Ajax: 63.9%
    – NEC: 63.3%
    – FC Groningen: 61.4%
    – NAC Breda: 61.0%
    – sc Heerenveen: 59.5%
    – FC Twente: 52.4%
    – PSV Eindhoven: 42.8%

    De salariskosten van FC Zwolle, dat in de periode 2012-2014 wil promoveren, bedragen nog geen 37%.

  7. Van Ginkel mag ook wel eens als persona non grata worden bestempeld zeg!
    Vossebelt weet ook dat hij beter bij Zwolle kan blijven voor zijn ontwikkeling en die van Zwolle zelf uiteraard.
    Niet willen spelen/bijtekenen……..stuur maar naar kleedkamer 2

  8. Ja dat klopt, maar dat is uiteraard niet mijn insteek
    Zwolle is niet afhankelijk van het netwerk van van Ginkel.
    Een goede zaakwaarnemer weet wat goed is voor Vossebelt en zijn ontwikkeling en stimuleert hem daarin om de juiste keuze te maken.
    Persoonlijk denk ik dat Zwolle dan de beste keuze is om te groeien.
    Als dit een toekomstige trend gaat worden, dan heeft een jeugopleiding weinig toegevoegde waarde

  9. @Remco

    Een goede zaakwaarnemer sleept net als elke andere makelaar de beste deal eruit voor zijn cliënt.

    Ik plaats eerder vraagtekens bij het salarisbeleid en het technisch beleid van FC Zwolle.

  10. Waarom zal het in de eredivisie niet lukken en in de Jupiler wel? Omdat zijn niveau niet hoog genoeg is voor de eredivisie?? Wat moeten wij dan met hem.. aangezien wij naar de eredivisie willen!

    Ik geef hem groot gelijk dat hij deze keuze overweegt en afwacht wat voor contract hij aangeboden krijgt van andere clubs.

    En natuurlijk kan het fout lopen als hij naar een eredivisie club gaat, maar het kan ook goed uitpakken! Zwolle geeft als reden, dat het voor de ontwikkeling beter is.. dit omdat hij:
    a) Een speler met potentie is
    b) Nu weinig (bijna niks) oplevert

    Ik hoop echt dat hij blijft, maar ik moet van ginkel toch enigzins gelijk geven in deze situatie en eerst naar de andere aanbiedingen kijken.

  11. Idd Joppuh en Remco, makelaars/zaakwaarnemers spindoctors van spelers of hoe je ze ook noemt, hebben veel te veel macht binnen het huidige voetbal. Ze zorgen net als alle makelaars in andere artikelen: huizen, liefde, huwelijk etc bijzonder goed voor zichzelf. Zorgen dat je nooit van 1 afhankelijk bent. Investeren in opleiding en scouting. Volgens mij lopen er nog wel wat ongeslepen diamantjes in de eigen opleiding. Dit toontje (bij zijn lijntje VI)

    ‘Om te beginnen ben ik van een ultimatum niet gediend en dat weet FC Zwolle. Een aantal eredivisieclubs heeft belangstelling voor Niek…..

    deed mij al vrij snel “adios Henk” zwaaien. Op zich al zo, via de media, over je cluppie praten. Het cluppie waar je toch ook het 1 en ander aan te danken hebt…..best jammer eigenlijk.

  12. @ Trippie, dit wel eens

    Ik geef hem groot gelijk dat hij deze keuze overweegt en afwacht wat voor contract hij aangeboden krijgt van andere clubs.

  13. @dick

    Clubs in het betaald voetbal moeten niet zo janken.

    In het vrij verkeer van personen, goederen en diensten is het heel normaal dat er intermediairs optreden om vraag en aanbod aan elkaar te koppelen.

    Als een club een jonge speler uit de eigen opleiding niet tijdig weet vast te leggen moet deze bij zichzelf te rade gaan.

    Het is een vrije markt en sinds het Bosman-arrest hebben spelers de vrijheid om zelf ook te verdienen aan hun kwaliteiten. Eerder pakten clubs miljoenen en moesten spelers het doen met schamele salarissen. Sla de encyclopediën van JC en Van Hanegem er maar op na.

    Huilen over zaakwaarnemers is onprofessioneel en ultimata getuigen van een slechte verstandhouding en arrogantie.

    Uiteindelijk kiest een speler zelf zijn eigen zaakwaarnemer en zijn werkgever. Dat vind ik heel gezond!

  14. @ El, dat is zeker normaal. Vergelijkbaar met het inschakelen van een makelaar als je een huis koopt. Maar ze moeten niet zo Apelonius Konijnenburg-achtig doen, zo arrogant, alsof de hele wereld om hun draait! En om hun lijntjes natuurlijk.
    Vind dat geen teksten die ome Henk daar op zijn bevriende lijntje slaakt over (ooit?) zijn club. Bovendien is het natuurlijk een stuk chiquer om dat niet via de media te doen.

    Denk dat dit verhaal ook voor een groot deel met de wens van de speler te maken heeft om elders te kijken. Als je dan als club waarschijnlijk niet heel veel geld kunt bieden en zeker geen gegarandeerde ere-divisie volgend seizoen. Tuurlijk is er ook al wat interesse van andere clubs binnengekomen, dan word het allemaal niet makkelijker voor de FC.

    Dit is me wel duidelijk geworden

    slechte verstandhouding

    . Als er slecht onderhandeld is, dan is Konterman toch verantwoordelijk?

    Spelers hebben de macht idd, dat is zeker mooi. Zoals alle werknemers de macht zouden moeten hebben. Maar in de Topklasses zullen ze nog wel eens van de eisen van spelers schrikken vrees ik.

  15. @dick

    FC Zwolle moet bij zichzelf te rade gaan. In 2004 kon een andere speler uit de eigen jeugdopleiding (Jonathan Vosselman) een koelkastcontractje tekenen. Stefan Teelen had de voorkeur. Vosselman koos voor Go Ahead Eagles dat hem een reëel contract aanbood. Vosselman is één van de beste linksbacks van de Jupiler League en FC Zwolle zoekt nog steeds naar een linksback. Wat ik dan het meest jammere vind is dat Vossebelt in navolging van Vosselman als ‘ondankbaar’ wordt betiteld en dat men een mening heeft over Van Ginkel (die men waarschijnlijk nog nooit gesproken heeft) terwijl de fout gezocht moet worden bij de verantwoordelijke man binnen de BVO.

  16. @ El; Oh da’s wel een l*llige gang van zaken! Was het technisch advies over Vosselman ongetwijfeld nogal belabberd. Ach als spelers naar een andere club gaan, staan de veroordelaars toch al gauw in de rij. Niet belangrijk.

    Maar vind jij van Ginkel’s taalgebruik wel chique? Is het sowieso wel netjes om via je bevriende media-lijntjes inhoudelijk over zaken te praten? Ook nog op een manier dat idd duidelijk wordt dat er op zijn minst een slechte verstandhouding is? Na het vertrek van Jan wellicht.
    Vind communicatie via de media en “rollend over straat gaan” niet echt doordacht.

    Heb v.G. geloof ik nog nooit gesproken. Maar het gaat hier ook om zijn uitspraken en zijn manier van communicatie. Zat bij zijn dochter in de klas toen hij wat bij PEC deed, wel eens wat gevraagd, maar dat weet ik niet meer precies.

  17. @dick

    Het beste onderhandelingsresultaat is een resultaat waar beide partijen tevreden mee zijn. Als je een ultimatum stelt, laat je geen enkele onderhandelingsruimte meer open. Dat kan een club als FC Zwolle zich ook niet permitteren als er kapers op de kust zijn uit de Eredivisie. Maar goed hoeveel onderhandelingen heeft Bert Konterman als technisch manager gevoerd. Hij komt net kijken in deze functie en moet onderhandelen met een door de wol geverfde voetbalmakelaar. Als FC Zwolle wil groeien, heeft het er geen belang bij dat zelf opgeleide talenten voor een appel en een ei de deur uitlopen.

  18. @ El, ik weet niet wat normaal is in die handel. Kan me wel voorstellen dat partijen nogal aan een tijdslijn zijn gebonden. Weet ook niet wat voor reden Bert heeft gehad voor een ultimatum.

    Dus ik kan er niet over oordelen.

    Vwb dat belang: eens.

    Wat vind je dan van deze actie van de door de wol geverfde voetbalmakelaar?

    Maar vind jij van Ginkel’s taalgebruik wel chique? Is het sowieso wel netjes om via je bevriende media-lijntjes inhoudelijk over zaken te praten? Ook nog op een manier dat idd duidelijk wordt dat er op zijn minst een slechte verstandhouding is? Na het vertrek van Jan wellicht.
    Vind communicatie via de media en “rollend over straat gaan” niet echt doordacht.

  19. De enige reden waarom Van Ginkel het nu doet voorkomen alsof hij onder druk gezet wordt, is omdat de aanbiedingen van eredivisieclubs ook niet veel voorstellen. Als hij wil onderhandelt hij dat contract voor Vossebelt toch in een week uit. FC Zwolle heeft aangegeven graag verder te willen met Vossebelt. De financiële middelen zijn beperkt en je kan van clubs ook niet verwachten dat aanbiedingen geheel vrijblijvend het hele seizoen blijven staan. Als club heb je ook de (financiële) ruimte nodig om andere speler snel vast te leggen zonder dat je dan het risico loopt dat Van Ginkel alsnog ingaat op een aanbod van een paar maanden geleden.

  20. @Elrey:

    Vosselman is niet meteen van FC Zwolle naar Go Ahead Eagles gegaan. Hij heeft eerst nog bij Be Quick ’28 gespeeld en vervolgens door Marsman pas naar de Eagles gehaald. Hij verkoos zeker de centjes boven de ambitie……..tsja, je zult een jaar moeten investeren in jezelf;)

  21. @Elrey:

    PS! Dat Vosselman een linkerbeen heeft, wil niet meteen zeggen dat het een van de beste linksbacks van de Jupiler League is…8)

  22. @ZwolschKwartier. Eens. Vossebelt moet nog maar zien dattie ’t elders beter krijgt. En dan bedoel ik niet de centjes, maar de speelminuten.

  23. Niet onbelangrijk idd Drama….dat bankie staat zo l*llig, elke keer weer sh*tsmoezen ophangen aan je omgeving en zet met en op een houten kont zitten. Hoewel de heer Vossebelt vanzelfsprekend alle goeds gegund wordt, is dat aspect zeker niet onbelangrijk.

  24. @Dick, dat is dan ook de eerste keer dat ik hoop dat die voormalige topclub zal gaan winnen dus koester mijn reactie.
    Maar nu effe on-topic: Adriaan Visser verkondigde laatst nog dat FCZ in 2012 naar de ere zou moeten hmmm.
    Als je spelers als Vossebelt nog niet aan je kan binden zie ik het somber in.
    Jeugdige talenten als Vossebelt en Beliczky worden niet op waarde geschat en worden te vroeg afgeserveerd terwijl echte afgeserveerde spelers van andere clubs hier straks weer worden gepresenteerd als “versterkingen”.
    Heracles heeft net bekend gemaakt dat ze nog van zo’n tien niet basisspelers af willen dus Adriaan grijp je kans voordat een club als STEVO of Enschedese Boys deze “pareltjes” een véél beter financieel bod doet en alles weer voor Bassie is.

  25. @ Zwolleeder, vond die ere-divisie uitspraak ook nogal gewaagd. Mede gezien de middelen. Ben bang dat ik het (op AJAX na natuurlijk) helemaal met je eens ben.

  26. @Dick,
    Wat vind je er eigenlijk van dat Rojer ook al moet vertrekken.
    Denk je dat die afvalvoorzitter nou eindelijk zelf eens zijn knip zal trekken voor een speler die duidelijk van een nivootje of twee hoger is of gaan we straks weer met semi-profs een gooi doen naar het ere-divisieschap.
    Het is van de kant van de club weer de zoveelste vette worst die de goedgelovige supporter wordt voorgehouden.
    Alleen ben ik bang dat de seizoenskaarthouders(prijzen volgend jaar niet bekend maar reken maar weer op een forse verhoging)de komende jaren weer bedrogen uit zullen komen.

  27. @Ingrid,
    Ik kom er al sinds 1984 maar heb dit geen scc omdat ik zwaar teleurgesteld ben in alle leugenachtige praktijken rond de club.
    Zo dat ben ik ook weer kwijt, dat gezeur ook altijd van die mensen die pas sinds een paar jaar komen bah.

  28. @ Zwolleeder/@Dick ea,
    Als jullie op de supportersavond van FC Zwolle zijn geweest, dan heb je van Adriaan Visser kunnen horen hoe de zaak met Niek Vossebelt in mekaar zit.
    Het is misschien jammer, maar ik heb vertrouwen in dit bestuur en de verantwoordelijken binnen de club dat ze dit in de toekomst niet nogeens overkomt !
    Discussie hierover lijkt me dus gesloten !!

  29. @Bikkelmans: verklaar je nader. Jij bent op de supportersavond geweest; ik en vele medeloggers niet. Dus niets discussie gesloten, want alle lezers hier zijn benieuwd hoe het werkelijk gegaan is.
    Tenzij het een doofpotconstructie is….>:(

  30. Bericht door BikkelJanS, op 25 maart 2010 om 20:13
    @ Zwolleeder/@Dick ea,
    Als jullie op de supportersavond van FC Zwolle zijn geweest, dan heb je van Adriaan Visser kunnen horen hoe de zaak met Niek Vossebelt in mekaar zit.
    Het is misschien jammer, maar ik heb vertrouwen in dit bestuur en de verantwoordelijken binnen de club dat ze dit in de toekomst niet nogeens overkomt !
    Discussie hierover lijkt me dus gesloten !!

    Ik ben dus wel geweest en heb nog altijd twijfels. Vooral nadat de afvalboer had gezegd (weliswaar met een omweg) dat hij supporters niet geschikt acht voor een functie in de rvt.
    Dus discussie heropent.

  31. Bericht door Zwolleeder, op 25 maart 2010 om 20:10
    @Ingrid,
    Zo dat ben ik ook weer kwijt, dat gezeur ook altijd van die mensen die pas sinds een paar jaar komen bah.

    Je hebt het wel met jezelf getroffen he, maar je bent afgehaakt, naar het afgelopen seizoen.

    Ik kwam er ook vanaf 1984, ben zeker 8 jaar lang met alle uit en thuis wedstrijden van het 1e meegeweest, ging kijken bij 95% van de oefenwedstrijden. Was heel vaak bij de trainingen.

    En sinds een jaar of 6 gaat de rest van de familie iedere thuis wedstrijd heen.

    Dus hoezo kam jij iedereen of 1 kam, jij bent goed bezig. Oftewel laat je club maar in de steek.

  32. @Edwin
    Vak DK vermoed ik 😀 Nee zonder gekheid, ik ga ff overleggen met Mars. Ook met de ”jongens” F F en R…

    @Ingrid & Zwolleeder
    Jullie zijn beiden geweldig!:D Supporters van de eeuw!:D (allebei blij?)

  33. Nee hoor wil helemaal geen supporter van de eeuw zijn, maar zwolleeder doet voorkomen dat hij de wijsheid in pacht heeft, en dat zijn oordeel het juiste is en de rest heft ie ….. aan.
    Ben er altijd heen gegaan omdat IK er plezier aan beleefde.

  34. Bericht door Marcel, op 25 maart 2010 om 22:31
    En jij dan Edwin, waar ga jij zitten dan?

    Op een stoeltje?
    ;):D:D:D

    Nee, ook dat is gekheid, FP, vak 19

  35. @Ingrid,
    Nee, ik doe niet alsof ik de wijsheid in pacht heb, jij daartegen schildert mij af als een zeikende passant terwijl jijzelf met het vingertje loopt te wijzen.
    En by the way, ik ben niet afgehaakt naar !? het afgelopen seizoen maar afgehaakt na ! vorig seizoen.
    @Edwin,
    Ik sluit mij aan bij jouw reactie.
    De supporters was een afvaardiging belooft in de RVT maar komen nu van een koude kermis thuis.
    We zijn alleen maar goed om als dom klapvee te fungeren maar voor de rest moeten we onze bekken houden.
    Dat bedoelde ik ook met leugenachtige toestanden.
    Voor mensen als Ingrid betekent dit automatisch als een soort verraad, ik beschouw het meer als een vorm van zelfrespect.

    p.s. egels-ajakkes 0-6 altijd goed !

  36. Dat bedoelde ik ook met leugenachtige toestanden.
    Voor mensen als Ingrid betekent dit automatisch als een soort verraad, ik beschouw het meer als een vorm van zelfrespect.

    Dat kan, ieder zijn ding. Alleen laat ik me NIET wegjagen door wie dan ook.

  37. p.s. egels-ajakkes 0-6 altijd goed

    Ik had liever een gelijkspel gehad, verlengingen, penaltys, penaltys, penaltys en nog eens penaltys, net zolang tot de winst van gae is opgebrand door de stadionlampen en dan ergens in het donker zonder dat iemand het ziet een overwinning van …

  38. lekker hoor >:( edwin heb het al eens gehad er over wat is een ECHTE sup… als je seizoen plaats heb ? alle uitwedstrijden gaat?
    zolang het onder de sup… niet klikt ist niet goed,
    ajax heeft f-side egels ja b-side wat heeft zwolle?
    s-side begin vak -f nee toen maar vak -g toen ach ja naar noord
    nee wast ook niet vak -b (vanda) dan maar ach nee nu maar naar vak d
    weer niet goed weer splitsing jca dan maar nee weer nix weer naar noord nieuw stadion m.e. sup.. vak en zie daar er is weer de vanda’s enzo gaat het
    ga eens met z’n allen achter je club staan
    @edwin amen. 8)

  39. Waarom Zwolle geen vaste kern heeft? Ten eerste door alle verschuivingen van de vakken waar het bestuur grotendeels aan te danken is en de stadionverboden die je bij elke scheet kreeg.
    En ten tweede dat eeuwige gezeik over wie nu een echte supporter is wat nu nogsteeds de cultuur binnen onze club is.
    Er hoeft maar iemand zijn nek uit te steken en dan word die er af gekapt door zijn eigen achterban.
    Adriaan veegde inderdaad makkelijk de plek van de supporters uit de raad van toezicht omdat hij ook makkelijk kon zien dat het draagvlak er voor al lang en breed door onderling gezeik uit elkaar is gedondert.
    Iemand stond nog op voor de afspraken die toendertijd gemaakt zijn , maar kreeg geen ruggesteun van iedereen die in de zaal zat. Tja, dan houd het ook op.
    Supporters lijken na die hele Everse kwestie uit gestreden voor hun positie.
    En ben het er mee eens dat de KNVB alleen nog maar klapvee in het stadion wil en stees meer trouwe aanhang en emotie in het voetbal wil verbannen en dat er maar barweinig tegen gedaan word door de supporters van Fc Zwolle.

    AGAINST MODERN FOOTBALL!

  40. @John.
    De vaste kern is uiteen gevallen ten tijde van het faillisement van P.E.C. Veel mensen van de S-Side zijn bij FC Zwolle weggebleven in de begin jaren.

    De 2e zaak mbt Everse is er tweespalt onder de supporters gezaaid.
    Blijkbaar was er een grote groep ontvankelijk voor. Jammer, hadden we als supporters united wat te vertellen cq macht. Nu hebben we niets meer.

  41. Bericht door ja-tja, op 25 maart 2010 om 23:41
    lekker hoor edwin heb het al eens gehad er over wat is een ECHTE sup… als je seizoen plaats heb ? alle uitwedstrijden gaat?
    zolang het onder de sup… niet klikt ist niet goed

    Echte supporters zijn alle supporters met een warm hart voor de FCZ.

  42. Echte supporters zijn alle supporters met een warm hart voor de FCZ.

    Ben het met je eens EDwin, en daarbij mag je best kritisch zijn, als je de club (het team) maar blijft steunen, op welke manier dan ook.

  43. De discussie over “de echte” supporter gaat nergens over.
    Je bent supporter of niet.
    Dat er supporters zijn die meer wedstrijden zien dan de ander is logisch. Iedereen maakt zijn/haar eigen keuze.
    Het heeft helemaal geen zin mensen af te zeiken die meer of minder naar wedstrijden gaan.
    Als we willen dat er meer mensen naar het stadion komen (uit en thuis) dan moet je elkaar enthousiast maken en niet onderling gaan zeiken en vooral niet roepen dat de een meer betekend dan de ander.

    Hoe meer ziel hoe meer vreugd!

  44. Tja, ik denk dat de tweespan onder de supporters al begon vanaf het moment dat de spelers van de boys “overliepen” naar PEC en daardoor een groot deel van de arbeidersklasse net meer naar de voetbal ging.
    Onze historie bevat niet veel elementen van eenheid onder de supporters en als ik dan zie hoe de aanhang van onze geel rode rakkers hun club steunen dan kan ik daar best jaloers op worden….maar dat word ik niet natuurlijk;)

  45. @jatja
    Het probleem is groepsgedrag, sommige supporters gaan raar doen, rare dingen roepen als ze in een groep zitten. Dat is de reden dat er elke keer een afsplitsing komt.

  46. Zo interessant Edwin….hoe mensen schijnbaar zo makkelijk, in alle lagen van de maatschappij, veranderen in kuddedieren….
    Ongelooflijk dat je dat veel vrijheden opgeeft, onderander voor jezelf beslissingen nemen/keuzes maken….om ergens bij te mogen horen 😮

    Dan zoek je waarschijnlijk krampachtig naar vrienden, warmte, geborgenheid, de sterkte/ kracht van een groep? Maar je levert er toch niet zoveel voor in? Zou er wel eens wat over willen lezen van iemand die daar voor doorgeleerd heeft.

  47. Mensen en dus supporters zijn verschillend wat we als supporters delen is de passie voor FC Zwolle.
    Kortom richt je op wat je met elkaar deelt en accepteer dat mensen verschillend zijn!
    Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn.

  48. Klopt Kippenboer en gelukkig: ieder mens is uniek. Zoek ook altijd naar overeenkomsten. Als je samen een passie, een voorliefde deelt is verdeeldheid funest….op zulke momenten moet je als 1 man/vrouw achter je club of andere voorliefde staan.

    Altijd met elkaar eens zijn, is helemaal moeilijk (onmogelijk) in een land vol eigenwijze mensen als de onze.

    In 10:18 bedoel ik met kuddegedrag een levenswijze…mensen die écht 24/7 zo in het leven staan. Natuurlijk niet mensen die samen achter hun passie/hun voorliefde staan en die vol vuur en beleving supporteren.
    ————————
    Mooie oproep Kippenboer!

  49. @Dick, de oproep is wat mij betreft mooi als het in de praktijk gebracht wordt door zo veel als mogelijk supporters, anders is het niet meer dan een regel tekst.
    En zoals zo vaak begint het bij mezelf.

  50. @ Kippenboer; Daar heb je helemaal gelijk in. Tussen de regels door lees ik dat het toch wel héél moeilijk zal worden daar een eenheid van te smeden. Ongelooflijk want alleen samen sta je sterk. Neem aan dat er ook al allerlei gesprekken gevoerd zijn en er is een gezamenlijk doel.

    Wel een mooie uitdaging Kippenboer!

  51. @Dick, ik weet niet of dat moeilijk wordt, de vraag is wat voor eenheid we met elkaar willen zijn.

    Volgens mij is de kern zoveel mogelijk mensen enthousiast maken om naar uit- en thuis wedstrijden te gaan en begrip hebben dat iedereen zijn eigen keuzes maakt en over verschillende zaken een andere mening kan hebben.
    En je ziet zowel hier als op fczwolle.org dat mensen verschillende meningen hebben, dat betekend niet dat men niet samen achter de club staat!
    Ik denk dat iedere supporter op zijn/haar manier achter de club staat.
    Vorig jaar hebben we kunnen zien dat we 1 front vormen als het nodig is.

Reacties zijn gesloten.