Job Cohen maakt kennis met PvdA – Afd. Zwolle

Zwolle – In Hotel Wientjes werd vrijdagavond de kandidaat lijsttrekker van de PvdA, Job Cohen met bijzonder veel enthousiasme welkom geheten door een volle zaal partijgenoten. Onder hen vele lokale en regionale coryfeeën van de partij.

Job_Cohen_7729_470.jpg
Een warm welkom voor Job Cohen …

Job Cohen was in Zwolle om de vrijwilligers van de PvdA te bedanken voor hun inzet tijdens de gemeenteraadscampagne en tevens om zich voor te stellen als nieuwe kandidaat lijsttrekker van de PvdA. Na een inleiding door de voorzitter van de PvdA Zwolle, de heer Hans Nooter, kreeg de heer Cohen het woord en konden de vele aanwezigen, afkomstig uit de gehele regio en ver daar buiten hun vragen aan de oud-burgemeester van Amsterdam kwijt.

Job_Cohen_7739_470.jpg

Job_Cohen_7880_470.jpg
Bijna 60 jaar lid van de PvdA …

Job_Cohen_7919_470.jpg
Ook Dirk Karst was weer van de partij …..

Onder de partijgenoten, bevonden zich leden, die meer dan zestig jaar lid waren van de partij. Daarnaast ook veel jongeren, waaronder een lid uit Kampen, die net zijn 18e verjaardag had gevierd en zich eindelijk mocht melden als lid van de partij. Op een zeer serieuze, maar bij vlagen ook ludieke wijze werden de vele vragen over tal van landelijke vraagstukken beantwoord. Aan het slot van de avond werd Job Cohen getrakteerd op een groot enthousiast applaus.

Job_Cohen_7723_470.jpg

Job_Cohen_7725_470.jpg

Job_Cohen_7916_470.jpg
Eefke Meijerink genoot zichtbaar …

Job_Cohen_7815_470.jpg

Job_Cohen_7934_470.jpg

Job_Cohen_7906_470.jpg
Beeldend kunstenaar Henk Heideveld stelt zijn vragen …

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

47 gedachten over “Job Cohen maakt kennis met PvdA – Afd. Zwolle”

  1. Dick zal toch wel naar zijn derde keus (na Bos en Plasterk) geweest zijn als groot PvdA fan? Alhoewel, tijdens de online discussieavonden hier op Weblog Zwolle gaf hij ook niet thuis. Indien hij niet geweest is: mondje verder dicht Dick.

  2. Ja Dick, draag je geloof uit..

    Wouter is nu weg maar blijkt gelogen te hebben over de -niet bonussen- bij ABN-Amro.
    De AOW op 65 jaar houden was ook een belofte.
    Nu moet -de persoon- Cohen het gaan vertellen.

    We worden alsmaar armer…

  3. De toehoorders zijn gedateerd en met kunstenaar heideveld als intervieuwer, zet ik mijn vraagtekens bij deze bijeenkomst. cohen kijkt ook not amused voor zich uit.
    cohen, moet ik zeggen is een zegen voor de partij vd arbeid.

  4. Beter gedateerd Verdieping dan jong zonder hersens.

    Zie zulke bijeenkomsten niet bij de PVV,die hebben alleen maar hazenleer onder de schoenen als het op verantwoording aankomt.

  5. Heeft Cohen nu de Zwolse politici les gegeven hoe je een onbetaalbare ondergrondse Noord-Zuidlijn moet bouwen om de binnenstad van Zwolle beter bereikbaak te maken?
    In Leeuwarden vertelde hij in ieder geval dat de regie daarvoor weer in handen van de overheid moest komen.
    Mensen let op: Houdt de hand aan de knip.

  6. Het wordt niks beter met Cohen is net als Bos als het op verantwoordelijkheid aankomt verlaten ze het zinkende schip .Cohen met de Noord/Zuidlijn in Amsterdam neemt daar geen verantwoordelijkheid voor en druipt af na de landelijke politiek moet je daar vertrouwen in hebben.Bos heeft ons ook bestolen ,miljarden in de grote banken gestoken die door eigen schuld in de problemen zijn geraakt.Maar Bos heeft daar gelijk zijn toekomst mee uitgestippeld en zit straks in de raad van commissarissen van die bank samen met Zalm de dikke bonussen op te strijken.Kok was vroeger net zo als voorzitter van de FNV stond hij op het malieveld de bondleden toe te schreeuwen dat we gingen staken .Nu zit hij dankzij zijn kiezers op zijn ouwe dag de zakken te vullen .En heeft wat hij vroeger beloofd had ons gewoon in het kabinet weer afgepakt.Slimme rooie rakkers zijn het.

  7. Bericht door jaap, op 27 maart 2010 om 01:35
    Dick, en ook Zwolse, zijn fans die nooit naar het stadion gaan

    Jaap.

    Het programma het zesde zintuig heeft nog garderobbe medewerkers nodig,iets voor jou?

  8. …..Cohen met de Noord/Zuidlijn in Amsterdam neemt daar geen verantwoordelijkheid voor en druipt af….

    Ter herinnering: Onze eigen Henkie Tramtunnel heeft hier ook ervaring mee.

  9. Die Heideveld was een warhoofd en zelfs die kan Cohen netjes pareren. Cohen gaat niet in op onbenullige kritiek, focust zich op de toekomst met heldere ideeën over onderwijs, studieleningen enz. enz. Een genot om er bij te zijn. Wat een aanwinst zo’n partijleider. Ik ben weer reuze trots en gelukkig om bij zo’n partij te horen.

  10. @PvdA-fan
    Heldere ideeën over onderwijs? Ben wel benieuwd wat voor ideeën. Doorgaans ben ik als onderwijsman niet echt gecharmeerd geweest van vele PvdA-ministers-van-onderwijs (en al helemaal niet van de staatssecretaresse van Onderwijs). Ik ben benieuwd wat de PvdA nu weer van plan is in hun grote zandbak.

  11. @Zwolse,

    Is 20% de meerderheid van de kiezers?

    54% heeft gekozen voor Job Cohen als Minister President en dat lijkt mij een meerderheid,of heb ik op de verkeerde school gezeten.

  12. Als ik moet kiezen tussen Balkenende, Wilders of Cohen, dan zeg ik COHEN FOR PRESIDENT!!!!
    Of nou ja, minister president dan…. 😉

  13. Het is zo gekleurd dat men geen partij wil die groeperingen op religie schoffeerd,tot op het bot beledigd,en eisen stelt die volgens onze grondwet niet te realiseren is.
    Vanaf de zijlijn schoppen,ongelooflijke onzin tetteren zoals een hoofdoekjes verbod los je geen crisis op lijkt mij.En op een tweedeling in de maatschappij zit ook niemand te wachten. Uit voorhand zaken onbespreekbaar maken om uit een coaltie te stappen,zodat ze geen verantwoording kunnen/hoeven te nemen.(Almere- Den Haag ).
    Zo kleurt deze club zichzelf,geen rood maar donderbruin.

    En last but not least zie je het voor je een meppende (dronkende)Brinkman en Gaus aan het roer staan?

  14. Trots dat de nieuwe MP Zwolle aan deed. Wat zit er een haat, afgunst, jaloezie en cynisme in de Zwollenaren alleen al. Merk dagelijks (met QM) dat het in het Westen erg is. Maar hier je gal geven zonder alternatief is nogal kansloos. Bij elke keuze hoort een alternatief. Enkel “schoppen en ongenuanceer schelden”, wordt zelfs niet op het voetbalveld geaccepteerd. Bovendien kun je niet overal tegelijk zijn.

    Tuurlijk ben ik gisteravond niet geweest. Ben geen lid van de PvdA, gaan mensen die op Geert of Jan-Peter stemmen wel naar hem toe ?Gisteravond dit nog even gelezen (en gereageerd op), Job’s speech van eerder die dag in Leeuwarden. Heb geen onaansprekend woord ontdekt in deze tekst van een man met visie

    Vond het voornamelijk aansprekend en inspirerend. Het slot was een overweger, voor allen die van hun democratisch recht gebruik maken

    De vraag is te herformuleren in keuzetermen van het Centraal Planbureau: hoe beschaafd is Nederland?
    Kiezen we voor een gepolariseerd model in cultureel en economisch opzicht?
    Een model waarin het wij-zij perspectief domineert en migranten als permanente indringers worden beschouwd die er niet bij horen? Een Angelsaksisch economisch model waarin ongelijkheid in inkomen en vermogen ongeremd toenemen en de publieke sector onmachtig
    wordt gemaakt? Of kiezen we voor een Europees model, met gematigde inkomens- en
    vermogensverschillen, een betekenisvolle publieke sector, een stevig sociaal
    zekerheidsstelsel, dat burgerschap en participatie centraal stelt?
    Mijn antwoord daarop heb ik u hier vanmiddag gegeven.

    Al zullen mensen als Marjanneke nog wel even het woordenboek nodig hebben 😉

    Het leven zit vol keuzes; aan ons de verstandigste elke keer te maken.

  15. Hallo Dick, zoals je had kunnen weten was de bijeenkomst vrij en niet alleen voor leden. Gemiste kans. Het gaat me erom dat je betogen hier veel politieke inhoud hebben, maar als de politiek letterlijk te dicht bij komt verschuil je je voor de werkelijkheid. Dat is niet sterk te noemen.

  16. Hé Marjanneke, begreep je het allemaal?
    De bijeenkomsten van JP zijn ook vrij (voor jou schat ik in) die van Geert niet vrees ik, is ook geen democratische partij. Maar in het algemeen kun je overal heen. Waarom MOET ik daar van je heen?

    Pardon?

    maar als de politiek letterlijk te dicht bij komt verschuil je je voor de werkelijkheid. Dat is niet sterk te noemen.

    Een bezoek van de mogelijk nieuwe MP is (dé politiek)?
    En ik verschuil mij voor de werkelijkheid? Welke werkelijkheid?
    Je begrijpt dat je oordeel over mijn vrijetijdsbesteding subjectief is?

  17. @ Marjanneke, zit jij zo in elkaar dat je denkt dat alle mensen graag gezien willen worden?

    Mooi voorbeeld….hier boven staat een foto met dit onderschrift

    Ook Dirk Karst was weer van de partij …..

    Denk je dat de hierop ook afgebeelde WLZ-poster Franklin het erg vindt dat hij niet genoemd is? Wil je zelf graag gezien worden en op de foto?

  18. “als de politiek letterlijk te dicht bij komt verschuil je je voor de werkelijkheid”
    Ik zeg nergens MOET.

    Je kan nu gaan draaien, maar daar trap ik natuurlijk niet in 😉

  19. @ Marjanneke? Gelukkig ken je me niet, want ik heb me nog nooit ergens voor verscholen.
    Dit blijft staan ?

    Welke werkelijkheid?
    Je begrijpt dat je oordeel over mijn vrijetijdsbesteding subjectief is

    Waarom log je je hier niet in en verschuil je je achter een “?”
    Waarom ben je eigenlijk zo geobscedeerd? Is dat langzaam gegroeid, ben je zo geboren of heeft het met jaloezie en/of afgunst te maken?

    “draaien” wil je dat even toelichten?

  20. @ Ikke; Zéker, hoorde al dat het beter met hem ging. Was wel heel erg schrikken toen. Grappig dat Frankwin dan over het hoofd wordt gezien. En schitterend dat velen sowieso niet zo nodig in de spotlights hoeven.

  21. Bericht door dick, op 27 maart 2010 om 16:50
    Waarom log je je hier niet in en verschuil je je achter een “?”

    Waarom zou ze hier in loggen? Ik neem aan dat ze onder haar eigen naam reageert. Als dat zo is dan verschuilt ze zich niet achter een ?

  22. Hé Assendorpert, Jij doet maar lekker waar je zin in hebt….jij wel 😉 Schatje Marjanneke (waar ik op reageerde) zit vast in strak omlijnde beeldvorming….weet niet hoe het met jou is maar ik geniet zoveel mogelijk van mijn vrijheid. Dat spoort niet echt met “strak omlijnde beeldvorming”.

  23. Is het partijprogramma van de PvdA gewijzigd nu ze van 23 naar 33 zetels in de peilingen zijn gegaan? Of stemmen ze tegenwoordig alleen maar op poppetjes?

  24. Dick.

    Naar wat ik gehoord en gelezen te hebben is het een daverend succes geweest:D.

    Het schijnt dat ze bij Wientjes naast thee ook uitstekende koffie schenken.:)

  25. Eens AssendorperT ik laat vanzelfsprekend iedereen in zijn of haar vrijheid.

    Deden anderen dat ook maar eens, zie Marjanneke 23:55 😉

  26. @ Zwolse; Haha ja is ook superbelangrijk of je nu koffie, choco, thee, water of alcohol drinkt. Sommigen slagen er in de beeldvorming (vaak door een tunnelvisie en op zeer onaangename/onaangepast toon) belangrijker te maken dan de inhoud. Complimenten voor Wientjes idd, dat dan weer wel 😉
    Kon je niet? Heb je de Leeuwarden-toespraak gelezen? Link het wel ff opnieuw Geluk is meer dan euro’s

  27. Wou dat je gelijk had AssendorperT, maar eens zullen wij allen de mond sluiten. Tot die tijd maar zoveel mogelijk genieten! We gaan zo naar een feest, denkbeeldig proost ik al met jou op een geweldige avond.

    Prut en tot kiekos zo. 😉

  28. Bericht door ASSENDORPER, op 27 maart 2010 om 20:06

    Is het partijprogramma van de PvdA gewijzigd nu ze van 23 naar 33 zetels in de peilingen zijn gegaan? Of stemmen ze tegenwoordig alleen maar op poppetjes?

    Denk dat je daar bij een andere partij voor moet zijn om op een poppetje te stemmen.

    Dat de PVDA zo steigende is,heeft te maken dat een overgrote meerderheid van de bevolking die loze niet uit te voeren kreten van die blonde meneer uit Venlo meer dan zat zijn.

    De overgrote meerderheid wil respectvol met en naast elkaar leven,en keuren de tweedeling die deze meneer wil veroorzaken met afschuw af.

    Verder begrijpt men ook dat het een economische malaise wordt met dat groepje straatvechters als Wilders,Drion, van Roon en drinkebroeder Brinkman.

  29. Nee ik kon niet Dick,maar heb de lezing van Job Cohen wel gelezen.

    Maar genoeg aanhang,en je hoeft per definitie niet elke bijeenkomst te bezoekenom je symphtie te betuigen toch? Dat doe ik met vele anderen wel in het stemhokje.

  30. Zo is het Zwolse. Zou wat zijn als je naar elke bijeenkomt zou moeten waar mensen zijn waar je sympatie voor hebt. Of naar alle activiteiten van een instantie waar je lid van bent….haha, gelukkig bepaal je zelf ook nog heel veel en moet er weinig.

    Toedels, lekkere avond; ben weg.

  31. @Zwolse, ik heb die loze kreten van Cohen vandaag ook gelezen in de Volkskrant. Ook hier blijft de vraag of dit uit te voeren is.

    Die economische malaise hebben we al. Zijn voorganger Wouter Bos heeft een aantal weken geleden in de Volkskrant al door laten schemeren dat we in Nederland weinig kunnen doen. Wouter zei toen dat hij al zijn hoop gevestigd heeft op Obama.

    Ook ik keur een tweedeling af maar ik zie een andere zorgwekkende tweedeling op ons af komen dan die jij bedoelt. De kloof tussen arm en rijk zal steeds groter worden en daar kan de PvdA ook geen verandering in aanbrengen. Het hele financiële systeem zal dan op de schop moeten en dat kan Nederland niet alleen. Dat moet zoals Wouter Bos al zei vanuit Amerika moeten komen.

  32. Daar zijn we het dan over eens,de malaise hebben we te danken aan het rechts liberale bewind van Bush en consorten.De banken/verzekeringsmaatschappijen hebben zich op een schandalige manier verijkt door hypotheken te verschaffen aan miljoenen burgers die in geen verhouding stonden met hun inkomen.(voorbeeld DSB bank en grotendeels onder CDA/VVD bewind).Net als de marktwerking in het zorgstelsel/wat onbetaalbaar gaat worden voor de gewone burger hier.

    Ook de PVDA zal moeten bezuinigen,net als elke partij dat zal moeten doen.Maar dan wel op een solidaire manier,en de minder zwakkeren het meeste ontzien.En dat krijg je niet bij een rechts bewind.

  33. Late reactie maar beter laat dan nooit. Ik ga mezelf even goed op de vingers rammen.

    Ik schreef:

    Doorgaans ben ik als onderwijsman niet echt gecharmeerd geweest van vele PvdA-ministers-van-onderwijs (en al helemaal niet van de staatssecretaresse van Onderwijs).
    De huidige staatssecretaresse van onderwijs is van het…. CDA >:(

    Even dus een herstel door mij als (doorgaans) CDA-stemmer en absoluut géén PvdA-stemmer. Nu dus een combinatie waar ik qua onderwijs blijer ben met de PvdA dan met de CDA.

    (blijf erbij dat het een PvdA’er is alleen dan als spion bij de CDA 😛 )

Reacties zijn gesloten.