Voor de babykamer

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het is geen topfoto daar ben ik me wel van bewust maar wel heel illustratief om te laten zien hoe momenteel de vogels druk bezig zijn met het bouwen van hun nest, ongelooflijk wat ze daar allemaal voor gebruiken.

 ap_weblogzwolle_28mrt10.jpg

Ank Pot www.bunnymom.web-log.nl

Als rechtgeaarde ‘bunnymom’ leg ik deze tijd van het jaar altijd de haren afkomstig van mijn konijnen die in de rui zijn in de tuin, en die zijn zeer geliefd als bekleding van de vogel-‘babykamers’. Op de foto is een Heggenmus de plukken vacht aan het verzamelen in de wetenschap dat haar baby’s op een heel zacht plekje ter wereld zullen komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Voor de babykamer”

  1. Hier in Hattem aan de Kerhofdijk is vader en moeder ooievaar al neergestreken. Ze zijn al druk bezig met het nest in te richten.

    Vanaf de dijk is het ook goed te zien.

    Misschien een idee voor Ank om daar eens een foto van te maken?

  2. Ook de eksters vliegen al weken af en an met takken die net zo groot als ze zelf zijn.
    De eerste reigers hebben inmiddels al jongen. Een van de ouders heeft in ons vijvertje een LZ (landingszone) gevonden. (ondanks gespannen draad) Van de 5 goudwindes zwemt er nu nog 1 verdwaasd rond. Binnenkort maar weer naar Zunnebeld. Op 4 meter van ons raam hebben we een stukje hout met gaten opgehangen. Pindakaas erin, en van alles komt daar op af, o.a. momenteel de bonte specht, met ongelooflijk felle oranje-rode kleuren. Genieten.

  3. Ik zag vandaag twee ooievaars in het bushokkie als je van de brug van Hasselt komt richting Stadhagen. Rare plek om daar te staan…. 😮

  4. Misschien kan iemand eens een interview met de eileuvers afnemen voor het onvolprezen WeblogZwolle? Verdieping loopt zo te zien in passende camouflage?

Reacties zijn gesloten.