Het weer: bewolkt

Zwolle – Maandagochtend regent het nog even in het oostelijke deel van het land. Vanuit het westen wordt het in de loop van de ochtend droog, maar het blijft overwegend bewolkt. In het zuiden van het land kunnen maandagmiddag buien ontstaan. Doordat de storing iets zachtere lucht heeft gebracht lopen de middagtemperaturen uiteen van 9 graden op het Wad tot lokaal 15 graden in Limburg. Er staat daarbij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richting. Aan het einde van de middag en het begin van de avond trekt vanuit het westen een nieuwe storing met neerslag over het land.

28-03-2010_weerfoto__passiebloem_gezien_vanaf_de_roode_molen_.jpg
Zicht op De Passiebloem

Dinsdagochtend regent het nog in het oosten en noorden van het land. Geleidelijk aan wordt het vanuit het westen droger. Gedurende de dag passeert een koufront, waardoor de kans op buien in de middag en avond weer toeneemt. De temperaturen zijn met 12 graden in het noorden tot 16 graden in het zuiden nog wel vrij zacht. De meest zuidelijke wind trekt gedurende de dag aan van zwak naar matig boven land.

Woensdag is het een windrijke dag. Boven land staat een vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 5. Aan de kust staat een harde wind, op de Waddenzee mogelijk stormachtig, kracht 8. Ons land bevindt zich in de koudere lucht, waardoor de temperaturen oplopen naar maximaal 10 graden. De dag verloopt overwegend droog en er is af en toe ruimte voor de zon. In de loop van de avond trekt vanuit het zuidwesten een storing met bewolking regen over.

In de nacht naar donderdag blijft de kans op buien groot. En ook donderdag overdag staat in het teken van buien. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon, bij maxima rond 9 graden.

Na donderdag blijft het wisselvallig. Geregeld vallen er buien, maar ook de zon laat zich van tijd tot tijd zien. De temperaturen liggen overdag rond 10 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)