Discutabele namen voor Noordschil Westenholte

Ingezonden:
Met grote verbazing las ik in het wijkblad DE Stins, dat er 25 euro kan worden verdient onder de inzenders van de meest favoriete naam die is bedacht voor de Noordschil nabij de Voorsterweg. Alleen zijn er al vier namen bedacht, waarvan er al twee zowiezo niet kunnen.

De Verbintenis is al een sportpark in Stadshagen, De Stinspoort kan niet want De Stins licht aan de andere kant van Westenholte. Blijven er twee over De Schakel??? en Achter de Brug, net of we maar 1 brug hebben. Het was toch veel beter geweest als het net zo was gegaan als b.v in Stadshagen waar iedereen uit Zwolle een naam kon verzinnen voor het Sportpark. Wat er nu gebeurd is weer typisch net doen of de mensen inspraak hebben terwijl de gemeente de dienst uit maakt. M.a.w. U mag stemmen maar wij bepalen. Ik hoop van harte dat dit nu eens terug gefloten wordt, want er is nog geen haast bij om de Noordschil een andere naam te geven.

Wichert aan het Rot

Reactie gemeente Zwolle t.a.v. dhr De Boer:

Hartelijk dank voor uw e-mail over de historie van Westenholte en suggestie voor nieuwe naam voor het gebied de Noordschil Westenholte.
Tijdens ons plezierige telefoongesprek heb ik u uitgelegd dat wij voor de Noordschil Westenholte op zoek zijn naar een nieuwe (werk)naam en dat wij de vier voorgestelde namen zoals die in De Stins staan via een bepaalde methode met een zorgvuldig geselcteerd geselecteerd gezelschap hebben gekozen. Het door ons ingegane proces biedt helaas geen mogelijkheid voor toevoeging van een naam (ter stemming) of voor vervanging van de voorgestelde namen. Dit omdat de vier voorgestelde namen sociaal tot stand zijn gekomen en wij deze democratisch ter stemming aan de Westenholtenaren willen voorleggen.

Uiteraard nodig ik u uit om een stem uit te brengen voor één van de vier namen.
Nogmaals hartelijk dank voor uw e-mail en informatie over de historie van Westenholte. Hoewel het spijtig is dat wij deze informatie niet eerder voor handen hebben gehad, moet ik u teleurstellen met ons antwoord dat wij niets met deze informatie kunnen doen.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Gemeente Zwolle
Afdeling Projectontwikkeling

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

27 gedachten over “Discutabele namen voor Noordschil Westenholte”

  1. Waarom niet gewoon Noordschil Westenholte? Het zijn echt niet zoveel woningen, en veel meer dan een Noordschil is het niet!

  2. Berichtje in de categorie: lekker belangrijk.

    Volgens mij zijn er wel belangrijkere zaken waar we ons druk over kunnen / moeten maken in deze stad…

  3. Prachtig. De stelling van Wichert wordt niet eens bestreden. Wichert krijgt gewoon gelijk. Maar de gemeente zit er niet mee. De Westenholtenaren mogen gewoon stemmen tussen 4 foute namen.

  4. Typisch ambtenaren antwoord. Hebben duidelijk een cursus gevolg…op een nette manier zeggen: “wij bepalen!” >:(

    LOAT GOAN…. lekker belangrijk!

  5. Maar uh Bernard, waar gaat het over? 2 april 2010 om 17:09
    Welke opties, welke namen?

    Westenholte kennende, kan het al bijzonder snel checken. Zullen de meesten niet van dit verhaal weten. Als ze er wel van weten zullen van die groep de meesten zeggen “what’s in a name”.

  6. Daan dat is nou net wat ik bedoel waarom niet gewoon De Noordschil.???Wouter voor jou is dat niet belangrijk dus reageer dan ook niet heeft geen enkele nut.Bernard waarom stemmen???Ze doen toch wat ze willen.Alleen hebben de namen geen enkele waarde voor het gebied,ze weten niet eens waar ze het over hebben.INSPRAAK

  7. een vraag aan alle webloggers van ons wlz :hoe komt een naam sociaal tot stand zoals wordt vermeld door Afdeling projectontwikkeling. Hoe is b.v het zorgvuldig gekozen gezelschap tot stand gekomen??/Ik durf rustig te zeggen dat ik van een heleboel dingen in westenholte op de hoogte ben maar van deze sociale gang van naamgeving weten eigenlijk maar heeeeeel weinig Westenholtenaren.

  8. Heb me ook wel eens afgevraagd of wij daar inspraak in hadden Wichert…zowel in Berkum-NO als in Stadshagen waren we 1 van de eerste bewoners. Heb geen moment van inspraak ervaren. Hoeft van mij ook niet….altijd. Berkum-NO heeft acceptabele staatnamen, vind ik. Smaak is natuurlijk subjectief. De grasbuurt in Stadshagen ok…maar onze staatnaam bijvoorbeeld….hoe bedenken ze die. En hoe vaak ik het nog eens extra heb moeten spellen. Maar ik berust in de situatie. Ken dus ook geen alternatief, je verhaal hierboven is nieuw voor me.

  9. @ Wichert, hoe een naam sociaal tot stand komt. Via een bepaalde methode, met een zorgvoldig geselecteerd gezelschap.

    Echt een knap stukje ambtenaren taal.
    Konden ze ook vertellen, wie van dit selecte gezelschap uit Westenholte kwam.

  10. Wat zouden jullie willen Ingrid en Wichert? Een referendum? Nu zal dat idd wel ten gemeentenhuizen worden bedacht. Tja, so what? Je wilt toch niet de namen van het gezelschap?

    Sh*t, straks komen ze erachter dat ik er ook in zit 😮

  11. Vindt alleen dat de gemeente de mensen uit Zwolle weer eens wil laten geloven dat ze inspraak hebben.Maar eigenlijk hebben ze dat niet.

  12. via een bepaalde methode: is geheim

    met een zorgvuldig geselcteerd geselecteerd gezelschap: is geheim

    Het door ons ingegane proces: zwaar werk

    biedt helaas geen mogelijkheid voor toevoeging van een naam (ter stemming) of voor vervanging van de voorgestelde namen: niet mee bemoeien

    Dit omdat de vier voorgestelde namen sociaal tot stand zijn gekomen: geheim ingegaan proces

    Hoewel het spijtig is dat wij deze informatie niet eerder voor handen hebben gehad: ons geheime proces is niet helemaal goed ingegaan

    moet ik u teleurstellen met ons antwoord dat wij niets met deze informatie kunnen doen: ingegane processen zijn onomkeerbaar

  13. @ Wichert, heb je nog meer info als dit

    Met grote verbazing las ik in het wijkblad DE Stins, dat er 25 euro kan worden verdient onder de inzenders van de meest favoriete naam die is bedacht voor de Noordschil nabij de Voorsterweg. Alleen zijn er al vier namen bedacht, waarvan er al twee zowiezo niet kunnen.

    Dat aantoont dat de gemeente liet geloven dat de winnende ingezonden naam de nieuwe naam zou worden? Bedoel, hoe hebben ze het letterlijk geformuleerd in De Stins?

  14. Wichert heeft gelijk, de wijsneuzen bij de gemeente met nul komma nul historisch besef hebben meer van deze fouten gemaakt.
    Bijvoorbeeld: Willemspoort na bezwaar door Gerrit v.d. Kooy veranderd in Katerplein. De Schaepman locatie die plotseling Craenbolwerk vervolgens Kraenbolwerk en daarna Kraanbolwerk genoemd werd.
    Hebben nooit kranen gestaan, navraag leerde mij dat dit bolwerk uitzicht had op de kranen van het Rode Torenplein.
    Vispoorten bolwerk op de plek bij de I.N.G. bank terwijl de Vispoort over de andere brug stond aan het begin van de Roggenstraat en de brug bij de I.N.G. vroeger de Mesthopenbrug werd genoemd. Dieze bolwerk had wel gekund.
    Swolwacht kan misschien hierover vragen stellen want het antwoord van de gemeente is de hoogmoed ten top en past zeker niet in de doelstellingen van de nieuwe coalitie.

  15. De spiegel was wel goed bedacht, maar dit terzijde.

    hier gaat ons land aan ten onder: staan via een bepaalde methode met een zorgvuldig geselecteerd geselecteerd gezelschap hebben gekozen. Het door ons ingegane proces biedt helaas geen mogelijkheid voor toevoeging blablabla….

    En daar worden Nederlanders doodziek van.

  16. Bij deze naamgeefactie miste vooral publiciteit naar mijn idee. Verder vind ik de 25 euro vrij nutteloos, of is dit soms de belasting op gemeentelijke inspraak? 😛

  17. Dit wist ik niet! 😮

    Aanstaande maandag op tweede paasdag is er weer het WVF Kampioenschap Eiergooien, welke toegankelijk is voor iedereen.
    Op sportpark ‘De Weide Steen’ zal dit evenement om 13.00 uur starten. Aanmelden kan nog tot vijf minuten voor aanvang.

    Rond 16.00 zal Manon Hoogland Van Velzen het feest afsluiten in de kantine met het zingen van muziek van de jaren 80 tot heden en deze worden op eigentijdse wijze ten gehoor gebracht.

    Wij zien jullie graag aankomende maandag op ons sportpark.

    De organisatie

    16:00 uur, hmmm maar eens kijken of dat te halen valt. Wel wat aan de vroege kant. Nou ja het wordt vast WEER een goed optreden van Manon :D:D:D

Reacties zijn gesloten.