Opnieuw uitstel Ikea-vestiging Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle houdt de gronden op industrieterrein Hessenpoort nog zeker drie jaar gereserveerd voor Ikea.

Vorig jaar herfst liet Ikea al weten dat het langer gaat duren, voordat het Zweedse woonwarenhuis naar Zwolle komt. Dit komt door de economische crisis. Een woordvoerder zegt dat er sprake is van uitstel, maar niet van afstel. Ikea kan nog geen planning geven van wanneer ze dan wel gaan beginnen met de bouw. Begin vorig jaar gingen Ikea en Zwolle er nog vanuit dat de winkel in 2011 haar deuren zou openen. Ook het infrastructurele werk dat de gemeente Zwolle had gepland rondom het toekomstige pand van Ikea ligt voor onbepaalde tijd stil.

Bron : RTV Oost.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Opnieuw uitstel Ikea-vestiging Zwolle”

  1. Ik zie nog zo de Burgemeester van de wereldstad Zwolle op de nieuwjaarsreceptie 2 jaar geleden enthousiast roepen “Hij komt, Hij komt” Alsof hij de hoofdprijs uit de staatsloterij gewonnen had.
    Maar zo zie je wel weer dat je als dikke deur van een dorp in de provincie je niet moet verlaten op grote sigarendozen, want als puntje bij paaltje komt laten ze je vallen als een baksteen.
    Door het terrein op Hessenpoort te reserveren tot Ikea wel van plan is hier te bouwen zal dit wel een groot gat slaan in de Zwolse gemeentebegroting voor de komende jaren. En niemand is hier voor verantwoordelijk.

  2. Ben in zo’n geval erg benieuwd naar de kleine lettertjes. Stel er komt een zeer actieve, voor Zwolle belangrijke, kandidaat voor dat terrein op Hessenpoort, zijn we dan baas in eigen stad, of laten we de oortjes weer richting zweden hangen?

    en ikke ; links- of rechtsom; niemand is verantwoordelijk. eens.

  3. Reserveringsvergoeding vragen en schermen met mogelijke andere gegadigden. IKEA is heus niet zaligmakend. Over een paar jaar zijn er structureel te weinig werkenden, dus werkgelegenheid is niet waar we ons op lange termijn grootste zorgen over moeten maken. Bovendien vloeit winst weg uit NL naar één der rijksten v Europa dus graag of niet zou ik zeggen. En zo heel veel mooie IKEA plekken in NL zijn er niet meer over; kortom; graag of niet

Reacties zijn gesloten.