Nieuwbouwwerkzaamheden gerechtsgebouw gestart

Zwolle – Eind maart zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw afgerond. Er is een tijdelijke parkeerplaats en fietsenstalling ingericht voor de medewerkers van de rechtbank Zwolle-Lelystad. De oude inrit van de parkeergarage is gesloopt. Ook is grondwerk verricht, waarbij funderingspalen van het oude politiebureau zijn gelokaliseerd.

03032010_funderingspalen20uitgraven.jpg

De komende periode wordt voornamelijk gewerkt aan het ‘intrillen’ van de damwanden tot een diepte van ongeveer 18 meter. Deze damwanden dienen als onderdeel van de constructie van de parkeerkelder. Na het aanbrengen van de damwanden wordt het bouwterrein voorbereid op het inbrengen van de zogenaamde injectielansen waarmee waterglas wordt ingespoten. Het waterglas, dat zich het beste laat omschrijven als een stroperig middel, het vormt op een diepte van 17 meter samen met de zandgrond een 1 meter dikke waterdichte laag.

03032010_funderingspalen20voormalig20politiebureau.jpg

Deze laag zorgt ervoor dat de bouwput tijdens de bouw vrijwel waterdicht blijft zodat er een minimale hoeveelheid grondwater afgevoerd hoeft te worden. Zodra het waterglas onder de bouwput is aangebracht, wordt de parkeerkelder uitgegraven tot een diepte van 8 meter en wordt een betonnen vloer aangebracht. Het waterglas lost na verloop van tijd vanzelf op, zonder schade aan het milieu.

Wilt u op de hoogte blijven van de bouwwerkzaamheden en ontwikkelingen tijdens de nieuwbouw en renovatie van het gerechtsgebouw Zwolle? Deze informatie vindt u op www.rijksgebouwendienst.nl. U kunt zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en e-mail service via info.infofoon@minvrom.nl.

Zoals hierboven vermeld staat, zijn de funderingspalen van het voormalige politiebureau gelokaliseerd. Mogelijk heeft u nog leuke anekdotes, foto’s of informatie over het hoofdbureau van politie en informatie over de geschiedenis van dat gebouw. De rechtbank Zwolle-Lelystad is hierin zeer geïnteresseerd. U kunt deze informatie sturen naar communicatie.zwolle-lelystad@rechtspraak.nl .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)