Lezing in bieb over de Da Vinci Code

Foto van auteur

Op woensdagavond 18 oktober verzorgt schrijver en onderzoeker Klaas van Urk een presentatie en lezing over de ware feiten achter de Da Vinci Code. De avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in het kader van de landelijke Week van de Geschiedenis, waarin geloof en religie centraal staan.

Van Urk vertelt op boeiende wijze over een mysterieuze vondst ruim honderd jaar geleden in de kerk van dit Zuid Franse bergdorp. Sindsdien houdt die vondst vele onderzoekers bezig: had deze ontdekking iets te maken met de vindplaats van de Heilige Graal of de Ark van het Verbond? De lezing is het resultaat van een tien jaar durend onderzoek naar dit mysterie. De pastoor van Rennes-le-Château zou aan het einde van de 19e eeuw gecodeerde Latijnse geschriften hebben ontdekt die de sleutel zouden zijn tot “een groot geheim”, zo beweren deskundigen.

 Klaas van Urk heeft tijdens zijn onderzoek een aantal documenten en merkwaardige grafschriften met elkaar in verband gebracht. Het spoor leidde naar een geheimzinnige ruïne, naar Tempeliers, Kelten en Katharen en nog veel meer mysteries.

Klaas van Urk
Klaas van Urk (schrijver en onderzoeker) heeft veel gereisd en geruime tijd in het buitenland gewoond. Tijdens zijn avontuurlijke reizen, meestal per fiets of te voet, is hij in aanraking gekomen met diverse culturen en heeft hij vele historische plekken bezocht. Als een heuse Indiana Jones gaat hij op zoek naar o.a. de Heilige Graal en de Verloren Ark. Deze zoektochten zijn een ideale manier om zijn passie voor avontuur, historie en mysterieuze zaken te combineren.
Na tien jaar speuren heeft hij de opzienbarende resultaten van zijn zoektochten op schrift gezet in het boek “Zoektocht naar de heilige graal & ark van het verbond”. Zijn boek verscheen ongeveer gelijktijdig met de wereldwijde bestseller “De Da Vinci code”van Dan Brown. Beide boeken handelen over hetzelfde mysterie.

De avond vindt plaats in de Statenzaal van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80).
De lezing start om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.
Entree € 5,- (niet leden) en € 3,- (all in pas). Kaarten in voorverkoop in de centrale bibliotheek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)