Parijs-Zwolle non-stop op de step

Foto van auteur

Zwolle – Op 14 mei gaat een groep enthousiastelingen op de step vanuit Parijs naar Zwolle. Een afstand van 650 km die non-stop gestept zal worden voor het goede doel. Initiatiefnemer Wim Brink: ‘we zijn de afgelopen maanden volop aan het trainen geweest. Zo hebben we speciaal voor deze grote tocht vooraf een nachttocht georganiseerd om als groep te wennen aan het steppen in het donker, en het laatste gedeelte van de tocht vanaf Eindhoven al verkend’.

Wim Brink is de enige stepper die deze tocht als solorijder zal rijden.  ‘We hebben een planning van 40 uur gemaakt, met daarin een aantal posten voor onze maaltijden. Met mijn voorbereidingen en voorzieningen onder de tocht hoop ik deze 650 km te gaan volbrengen’. Naast Wim zal een estafetteteam meesteppen om in groepsverband deze650 km te gaan halen en de solorijder te ondersteunen. Met de steppers zijn een aantal helpers diede route met een gesponsorde vervoersbus en een mountainbike zal gaan ondersteunen en voorzien van al het nodige qua eten/drinken, persoonlijke en materiaalvoorziening. Voor deze voorzieningen zijn een aantal sponsoren gevonden.

De tocht staat niet geheel op zichzelf.  Er is een sponsorproject aangekoppeld. Het doel is Stichting Project Pema in Népal (75%) en de Nederlandse Autoped Federatie (25%).
Stichting Pema is een kleinschalige organisatie in Nepal die zich inzet voor onderwijs, onderdak, voeding en kleding voor kinderen uit een Nepalees dorp. Deze kinderen zouden normaal gesproken 7 a 8 uur per dag naar school moeten reizen om goed onderwijs tekrijgen. Voor meer info zie: http://www.projectpema.nl/

Door deze monstertocht op de step hopen de steppers een mooi bedrag binnen te kunnen halen voor deze kinderen. ‘Dat wij vervolgens misschien een paar dagen spierpijn zullen hebben, weegt niet op tegen de pijn die deze kinderen vaak bij zich dragen’, aldus Wim Brink.

De start van deze tocht zal zijn op 14 mei onder de Eiffeltoren in Parijs. De steppers hopen vervolgens op 15 mei om 22.00 uur binnen te komen bij de Peperbus in Zwolle. Voor meer informatie, sponsoring en het volgen van deze steppers, zie: www.autoped.nl/parijszwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)