Deelnemers De Doorbraak West Overijssel bekend

Foto van auteur

Zwolle – Een doorbraak! Welke muzikant droomt er niet van? Voor talentvolle muzikanten uit de provincie Overijssel komt die droom dichterbij met de nieuwe popprijs De Doorbraak, georganiseerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Uit de vele inschrijvingen heeft een deskundige jury een selectie gemaakt.

Tijdens halve finales op vrijdag 14 mei ’t Ukien in Kampen en op zaterdag 15 mei in het vernieuwde Podium Hardenberg strijden We Stand Alone (Deventer), Dirty East (Zwolle),  Titograd (Rouveen), Fancy Roam (Zwolle), Face the Fact (Ommen),  A la Din (Zwolle), Julieblue (Zwolle), Stellar Express (Deventer), Sideditch (Deventer) en The Optimists (Zwolle). De finale is op vrijdag 21 mei in Hedon in Zwolle. Geïnteresseerden kunnen een kaartje à € 2,50 kopen aan de kassa van het betreffende poppodium.


Meer informatie is te vinden op www.de-doorbraak.com.

De bands strijden om de prijzenpot bestaande uit bemiddeling voor optredens op 60 aansprekende podia zoals het Bevrijdingsfestival Overijssel en Eurosonic. Daarnaast worden de winnende bands gecoacht bij het schrijven van eigen nummers, het verzorgen van PR en podiumpresentatie.

Deze tweede editie is bestemd voor bands uit West-Overijssel. Bands uit Oost-Overijssel krijgen in het najaar van 2010 weer een eigen Doorbraak.  Inschrijven hiervoor kan nu al via www.de-doorbraak.com.

KCO adviseert en ondersteunt op een breed terrein van kunst en cultuur in de provincie Overijssel. De afdeling Popmuziek ondersteunt poptalent met een talentontwikkelingsprogramma. De Doorbraak is daarvan het eerste tastbare resultaat.

De Doorbraak wordt mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en het Fonds Podiumkunsten.

1 gedachte over “Deelnemers De Doorbraak West Overijssel bekend”

  1. De deelnemers aan de finale van De Doorbraak zijn bekend! Aanstaande vrijdag spelen We Stand Alone, Face The Fact, A la Din, Sideditch en Stellar Express in Hedon om de vette prijzenpot en de eeuwige roem!

    Zie http://www.de-doorbraak.com voor alle informatie.

Reacties zijn gesloten.