Kuikens

|   Laatste wijziging

Zwolle – Deze kuikens van de Nijlgans (een eend van oorsprong hier niet voorkomend) zaten op de wallekant vrij hoog boven het water. Toen de ouders het water ingingen lanceerden zij zichzelf en belandden alle 13 veilig in de vijver. De aantallen Nijlganzen stijgen in ons land explosief, oorspronkelijk afstammend van een paar ontsnapte exemplaren uit vogelhouderijen, blijken zij prima stand te kunnen houden.

ap_weblogzwolle_2mei10.jpg

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Kuikens”

  1. We hebben het dus over invasieve exoten, die i.h.k.v. beheer van oorspronkelijke flora en fauna – conform Flora en Faunawet – beter bestreden kunnen worden. Temeer ze extreem atolerant is t.o.v. andere (inheemse) soorten.

  2. De nijlgans is inderdaad zeer dominant.Vrienden van ons hebben een aantal jaren een havikshorst gemonitored (wanneer eieren, wanneer jongen etc.). Op een gegeven moment waren de eieren er al; een week later lagen diezelfde eieren onderaan de boom, en had een spannetje nijlganzen de horst overgenomen! Havikken exit.

  3. Er gaan inmiddels geruchten dat Geert Wilders hier kamervragen over gaat stellen. Hij eist dat deze uit het Midden Oosten afkomstige vogels op de eerstvolgende “Nightboat to Cairo” naar hun eigen land teruggezonden worden.
    🙂

  4. Klinkt realistisch drama 11:20; muskusratten zijn ook—zoals Thijs zegt

    invasieve exoten, die i.h.k.v. beheer van oorspronkelijke flora en fauna – conform Flora en Faunawet – beter bestreden kunnen worden. Temeer ze extreem atolerant is t.o.v. andere (inheemse) soorten.

    Muskusratten hebben bovendien geen natuurlijk vijanden. Vraag me af wat het beleid van L&V is op dit moment. Hoor wel van collega boerin, dat ze erg veel last van ganzen hebben!
    —-
    Jammer van de havikshorst zeg!

Reacties zijn gesloten.