Zwolle – Hoe maak je een lekkere cocktail en wat is een goede wijn? Of: hoe reageer je als een gast in jouw restaurant plotseling onwel wordt? Mbo-studenten en andere belangstellenden kunnen dit en nog veel meer leren tijdens de Horeca Zomerschool waarmee Landstede deze zomer start. De aftrap is 13 augustus met een wijnmarkt; de cursussen worden gegeven van 16 t/m 27 augustus.
Het aanbod van de Horeca Zomerschool bestaat uit kortdurende, praktische en professionele horecacursussen, samengesteld door Ailko Faber, SVH Meestergastheer en docent Gastheerschap bij het Landschap Vrij & Gastvrij van Landstede. “Het halen van een certificaat in de zomervakantie is het nuttige met het aangename verenigen”, aldus Faber. Zeker ook omdat de cursussen plaatsvinden in de relaxte en sfeervolle ambiance van Doepark Nooterhof in Zwolle (uitgezonderd de cursus Cocktail maken die in Amsterdam wordt gegeven).
Diverse horecacursussen
De cursussen worden gegeven door vakmensen uit de horeca en Landstede-docenten; per cursus is er plaats voor 8-10 deelnemers.
Extra kennis opdoen
Faber kent als geen ander de ins en outs van de horecawereld. Volgens hem is er dan ook absoluut behoefte aan de unieke cursussen: “De markt wil meer gespecialiseerde vakmensen. Met deze cursussen kunnen mbo’ers hun kennis vergroten en hebben ze een toekomstige werkgever iets extra’s te bieden.” Ook volwassenen kunnen hun vaardigheden uitbreiden met het volgen van een horecacursus.
Feestelijke aftrap
De feestelijke aftrap van de zomerschool is vrijdag 13 augustus van 15.00-19.00 uur met een wijnmarkt rond het thema ‘Think Global Act Local’. Concreet betekent dit dat wijnleveranciers en producenten uit Zwolle en omgeving hun wijnen – afkomstig uit de hele wereld – aanbieden aan de Zwollenaren om te proeven en te kopen.
Meer weten of inschrijven?