Start bouw nieuw stadion FC Zwolle

Foto van auteur

Eind deze week worden de eerste palen geslagen voor het nieuwe FC Zwolle- stadion.

Dat zegt de projectontwikkelaar. De grondwerkzaamheden zijn al enige tijd geleden begonnen. Begin 2008 wordt het complex opgeleverd. Het nieuwe onderkomen van FC Zwolle komt op bijna dezelfde plek als het huidige stadion en biedt plaats aan ruim 10.000 toeschouwers. De verhuur van kantoren en winkels in en bij het stadion is nog in volle gang.
Bron: RTV Oost

4 gedachten over “Start bouw nieuw stadion FC Zwolle”

 1. FC Zwolle mogelijk naar Heerenveen

  Omroep Zwolle 20 Feb 2007

  FC Zwolle staat er goed voor in de vijfde periode. Met nog twee wedstrijden te spelen is de FC koploper. Als FC Zwolle de periode wint ontstaat er wel een klein probleem.

  Het stadion wordt namelijk gesloopt na de laatste competitiewedstrijd. Directeur Gerald van den Belt is erg blij dat zijn club er zo goed voor staat in de periode. ‘Het is goed voor de spelers, de club en de supporters.’ Toch rijst nu de vraag wat FC Zwolle moet doen als het na 20 april moet uitkomen in de nacompetitie. Na de laatste wedstrijd wordt het stadion gesloopt. ‘We zullen mogelijk moeten uitwijken naar een andere stad als we de periodetitel pakken’, aldus Van den Belt.

  De directeur zegt dat er geen problemen zullen ontstaan. Volgens hem zal er overleg gaan plaats vinden met AGOVV en Heerenveen. Omdat Apeldoorn wel erg dicht in de buurt ligt van aartsrivaal Go Ahead Eagles, lijkt AGOVV niet de beste optie. De kans is dus groot dat FC Zwolle haar nacompetitiewedstrijden moet afwerken in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Gerald van den Belt benadrukt dat de club uit Zwolle er alles aan zal doen om de periode te winnen. De club hoopte al, gezien het speelprogramma, dat dit de periode zou worden waarin ze meedongen voor de titel. In TV Zwolle Nieuws is dinsdag het hele interview met Van den Belt te zien.

 2. Niet verkeerd om gedurende de sloop van het stadion even in Heerenveen in het Abe Lenstra te gaan spelen. Moet je als speler en als supporter toch prima vinden. Wat mij betreft een drieklapper, eindelijk het begin van de nieuwbouw van het FC Zwolle stadion, de nacompetitie bereikt (laten we het hopen) en kans op iets wat er niet op leek maar aangezien je het in het voetbal nooit weet stiekum hopen op meer dan de eerste divisie. Ik geef toe, eerst zien dan geloven maar wat mij betreft staat 1 zaak als een paal boven water, dat stadion gaat er nu komen. Ik heb met carnaval een geestelijke rond zien lopen die daar de boel graag komt inwijden. En voor wat betreft de opmerking van Magic, mocht FC Zwolle de nacompetitie bereiken dan beloof ik dat ik mijn stinkende best zal doen om raadsleden mee te krijgen om met meer dan 10 man of vrouw er te zitten. Denk dat in die situaie het dan niet bij 10 mensen zal blijven maar ik geef toe, ben ietwat positief ingesteld. Eerst maar eens de 2 volgende wedstrijden spelen en vooral winnen.

  Johan Weber 😉 😉

Reacties zijn gesloten.