Protest tegen verwijdering hennepkweker uit kamp

Foto van auteur

Bewoners van het woonwagenkamp aan de Hyacinthstraat in Zwolle protesteren tegen de uithuisplaatsing van een kampfamilie, die er al 25 jaar woont.

Ze hebben posters en spandoeken opgehangen. Woningstichting Openbaar Belang zet de familie er uit, omdat die tot twee keer toe is veroordeeld voor het kweken van hennep in de woonwagen. Vorige week heeft de rechter uitgesproken dat de familie de woonwagen moet verlaten en elders onderdak moet zoeken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Protest tegen verwijdering hennepkweker uit kamp”

 1. De woningstichting staat in haar recht en iedereen die aan de teelt begint en in een huurwoning/wagen woont weet dat hij of zij het risico loopt om uitgezet te worden. Natuurlijk blijft het sneu, omdat de grote jongens die de telers strikken voor een handvol euro’s, nooit ‘gepakt’ worden. Die dekken zich wel zo in dat ze buiten de schijnwerpers blijven…

 2. het is een schande , als je nagaat verkrachters,moordenaars,pedofielen mogen hun huis aanhouden.
  En wie heeft hier nu last van, okee het mag niet .
  Je mag het wel kopen maar niet telen klopt dat.
  Maar nu dat het gebeurt op een woonwagenkamp krijg je weer van die misselijkmakende reacties.
  de woonwagen bewoners blijven altijd een aparte cultuur binnen holland.
  wij doen niet mee aan die nsb pratijken

 3. Mensen in een gewoon rijtjeshuis of appartement die dit flikken moeten er ook uit en dat gebeurt ook. Bijkomend voordeel is dat die buren die gasten liever kwijt dan rijk zijn i.v.m. buiten de meter om aftappen (dus bij die buren) en mogelijk brandgevaar vanwege amateuristische elektrische leidingen. Ik snap dat de mensen op het woonwagenkamp dat allemaal niet zo erg vinden als er bij hun getapt wordt of er een deel van het kamp af fikt.

 4. daarom is het goed dat de gemeente Zwolle, de woningstichting en justitie deze bewoners eruit zet. Of je nou in een “gewoon” huis woont of in een woonwagen, dat maakt niks uit. Het is wederom zuur voor woonwagenbewoners dat ze zo slecht in het nieuws blijven komen. Ben benieuwd naar de reactie van Grad Damen & Frans Bauer.

 5. terecht dat ze eruit worden gezet
  en dan nog zielig doen op tv oost en die ouwe taart ook alvast eventuele nieuwe bewoners bedreigen zegt wel wat over die mensen daar ach ze kunnen zo bij jopie terecht
  want ja wie zich met deze zaken bezig houden moeten de gevolgen gewoon dragen
  eigenschuld dikke bult
  mischiem moeten ze is kijken wat hun inkomen is en mocht het uitkering zijn ook gelijk stop zetten en terug vorden wat wet is wet

 6. jor een grote bek achter een computer ken iedereen,
  ga even met de mensen zelf praten daar , mischien ken je de mensen daar op andere gedachte brengen

 7. Ik denk dat het goed is softdrugs te legaliseren dan wordt het een stuk minder interessant om te doen omdat het dan minder oplevert en daarbij denk ik ook dat er een stukje ”criminaliteit” verdwijnt.

 8. wat nou grote bek
  ik geef gewoon mijn menig of kun je daar niet tegen van dam
  wou je zeggen dat ze zielig zijn nou dacht het echt niet hoor
  regels gelden voor iedereen dus ook voor kampers

 9. kennelijk is j van dam van hetzelfde schuitje dat zich ingeeft met deze praktijken, komt duidelijk naar voren dat hij probeert te verdedigen.

  je weet dat als je teelt in je huis je de kans hebt om gepakt te worden, en ja.. dan moet je maar op de blaren zitten, big up naar de woonstichting ;D

 10. wie het laatst lacht , lacht het best, zal ik maar zeggen.
  ;D ;D ;D.
  En wij weten allemaal wel wie dat zijn, de belastingbetaler zowieso niet

 11. De oplosing is natuurlijk gelegaliseerde teelt in enorme kassen, waar mensen niet met gevaar voor huisuitzetting, strafbare feiten of brandgevaarlijke elektrische omleidingen.
  Blijft vreemd dat coffeshops het spul legaal mogen verkopen, en nergens legaal in kunnen kopen, waardoor je altijd met het illegale circuitje blijft rommelen, en ook dat niemand voor eigen gebruik zo’n plantje op het balkon kan zetten. (zijn trouwens als je ze niet op zou roken, enorme mooie kamer en tuinplanten)

 12. Ik heb er de ballen verstand van maar mij staat bij dat het voor eigen gebruik was toegestaan om een paar planten (stuk of 3 ofzo) voor eigen gebruik te kweken.

 13. En inderdaad, ik heb er de ballen verstand van. De wet zegt:

  Opiumwet
  Artikel 10
  6. Indien het feit, bedoeld in het tweede, derde onderscheidenlijk vijfde lid, betrekking heeft op een geringe hoeveelheid, bestemd voor eigen gebruik, wordt gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie opgelegd.

 14. We hebben nu het CDA en de CU in het kabinet dus van legaliseren zal geen sprake zijn, verre van dat. Onderstaande staat sinds maandag op de website van Hedon, waar voorheen een blowtje roken werd getolereerd:

  “De gemeente Zwolle heeft haar drugsbeleid aangescherpt en dit gaat gepaard met strenge controles in de horeca. Voor de horecaondernemer betekent dit simpelweg dat hij strafbaar is indien soft- en harddrugs aanwezig zijn en bij constatering zullen harde maatregelen volgen.
  – Bij softdrugs: zal zowel strafrechtelijk als bestuurlijk worden opgetreden. Strafrechtelijk optreden is voorbehouden aan het openbaar ministerie. Bestuursrechtelijk zal er eerst gewaarschuwd worden, bij een tweede constatering zal de horeca-inrichting voor 6 maanden worden gesloten.
  – Bij harddrugs: Strafrechterlijk optreden is voorbehouden aan het openbaar ministerie. Bestuursrechterlijk zal de horeca-inrichting voor 12 maanden gesloten worden.

Reacties zijn gesloten.