Filmavond over Koninklijke bezoeken in Overijssel

Foto van auteur

Op dinsdagavond 6 maart gaat in het Historisch Centrum Overijssel in Zwolle de Historische Filmavond “Koninklijke bezoeken aan Overijssel” in première. Er worden zowel amateurfilms als professionele films en documentaires vertoond.

 Koninklijk bezoek aan Pont Katerveer 1921

Te zien zijn ondermeer bezoeken van Wilhelmina in Zwolle en Noordwest Overijssel (1921), Wilhelmina, Hendrik en Juliana bij de Enschedese Hogere Textielschool Vereniging (1929), Bernhard in het zwaar getroffen Twente (1945), Juliana in Zwolle (1945) en  Bernhard op bezoek bij de expo Herrijzend Twente (1946). Daarnaast  ook latere bezoeken van Juliana en Beatrix  aan Overijssel.

Koninklijk bezoek aan Zwolle 1962

In 2001 komen Willem-Alexander en Maxima kennismaken met Overijssel en de meest recente opnames zijn die van Beatrix bij haar bezoek aan Zwolle in 2006.  De presentatie is in handen van HCO-medewerker Theo Prijs. De filmavond begint op 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis (entree Van Wevelinkhovenstraat t.o. parkeergarage AH)Het filmprogramma “Koninklijke bezoeken aan Overijssel” wordt elke woensdagmiddag in maart en april herhaald vanaf 13:30 uur. Ook dan is de toegang gratis.