Het weer: wisselend bewolkt

Zwolle – Vanochtend is het wisselend bewolkt en op de meeste plekken droog. In het westen valt wel lokaal een bui. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is hooguit zwak van kracht. Alleen langs de noordkust is de wind matig, 3-4 Bft.

weerfoto_13_juli.jpg
Lassuslaan

Vanmiddag blijft er kans op een bui, maar op de meeste plaatsen zal het droog blijven. Verder is het wisselend bewolkt en met 20 graden vlak aan zee tot 26 in het zuidoosten is het een stuk minder warm dan de afgelopen dagen. De wind draait geleidelijk naar het zuidoosten. Vanavond houdt het zuiden nog kans op een enkele bui. Vannacht wordt het overal droog. De minima liggen rond 17 graden en er zijn enkele opklaringen. Morgen bevinden we ons toch weer in warmere lucht, die vanuit het zuiden is binnengetrokken. Het voelt drukkend en broeierig aan. De temperaturen lopen flink op en bereiken op veel plaatsen waarden tussen 28 en 30 graden. Dit warme en broeierige weer wordt in de middag en avond afgestraft met stevige onweersbuien. In de nacht trekken de buien weg richting het oosten.

Donderdag is het wisselend bewolkt met valt er een enkele bui. Er staat een stevige zuidwestenwind, waardoor de temperatuur aan zee blijft steken rond 22 graden. In het oosten worden met 25-27 graden zomerse waarden gehaald.

De dagen daarna houden we een kleine kans op een bui. De maxima liggen tussen 22 graden vlak aan zee en 27 in het binnenland. Licht wisselvallig zomerweer dus.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)