Rel om verkiezingsposter VVD in Zwolle

Foto van auteur

Binnen VVD Overijssel is een Poster-Rel ontstaan. De 46-jarige Privé Detective Sander van Betten heeft eigen posters laten maken met de tekst: ” Kies voor de Privé Detective in de politiek”. Het bestuur van de VVD Zwolle is hier echter op tegen, en is donderdag begonnen met het weghalen/overplakken in Zwolle van de posters van VVD’er Sander van Betten. Van Betten vindt dat dit tegen alle fatsoensnormen in is, en zal zijn poster blijven plakken.

Na 12 jaar gemeenteraadslid in Hasselt en later Zwartewaterland is Van  Betten nu beschikbaar om zitting te nemen in de Provinciale Staten van Overijssel. Vanaf 15 maart 2006 is de kandidaat uit de gemeenteraad en is erachter gekomen dat hij de politieke arena toch wel erg mist. Door middel van van campagne te voeren probeerde de detective een hogere plaats te veroveren om zodoende op een verkiesbare plaats te komen staan. Dat is de positie 12 geworden. Van Betten: “De VVD heeft blijkbaar alle borden gereserveerd voor de lijsttrekker, iets wat natuurlijk niet werkt. Meerdere kandidaten hebben reeds eigen banners en/of posters geplakt. In Zwolle zijn zelfs al naam banners van een regionale kandidaat verwijderd en overplakt. Dit is tegen alle fatsoensnormen in. Wel ben ik van mening dat je je moet onderscheiden, dus echt iets toevoegen. Dat doe ik dus door mijn beroep op de poster te zetten. Zelf verwacht ik daardoor extra stemmen binnen te halen die natuurlijk uiteindelijk voor de VVD zijn, want daar doen we het natuurlijk allemaal voor.”

Van Betten is geen onbekende in Zwolle. Met zijn vriendin Solveig woont hij in Zwolle  Een aantal jaren geleden had hij een pizzeria in de stad, waarmee hij in 2002 gestopt is. Meer bekend is Van Betten door zijn recherchebureau K-2. De werkzaamheden daarvan zijn breed. Van samenwoningsonderzoeken i.v.m. alimentatie tot verduistering en fraude bij bedrijven. Hij maakt rapportages van zijn bevindingen en plaatst indien nodig camera’s. Ook ziektecontroles en achtergrondenonderzoeken behoren tot de dagelijkse werkzaamheden.

9 gedachten over “Rel om verkiezingsposter VVD in Zwolle”

 1. Aj aj, nog voor de verkiezingen weet de VVD al niet meer met een stem te spreken. Dat belooft niet veel goeds voor de stabiliteit in de toekomstige vier jaar. Is het niet zo dat een lijsttrekker de partij hoort te vertegenwoordigen, dus prive-acties zou moeten afstemmen met de partij? Als je het niet eens bent met de partij, dan kun je zelf een eigen partij oprichten. Dat kan je best goed afgaan, getuige wilders. Al maakt die zichzelf nu wel erg onmogelijk. Maar dat is weer een heel ander verhaal…..

  Groet van Q106

 2. Is het niet zo dat je als partij maar met 1 poster op de borden mag, best begrijpelijk dat de VVD dan aangeeft dat er geen eigen acties mogen zijn. Het heeft met regels van fatsoen te maken richting andere partijen.

 3. VVD’er Van Betten uit Hasselt gaat door met plakken van zijn eigen verkiezingsposters. De nummer twaalf op de lijst van Provinciale Staten is priv?©-detective en roept kiezers op om daarom op hem te stemmen.
  Afgelopen week zijn in Zwolle posters van de VVD over die van Van Betten geplakt. Volgens Van Betten wil de VVD alle ruimte voor lijsttrekker Klaassen reserveren en is de campagneleiding van de VVD niet blij met zijn posters. Maar de partij verbiedt hem niet zijn eigen posters te plakken.Niet bekend is wie VVD posters er overheen heeft geplakt.
  Bron: RTV Oost

 4. Vanuit “den verre ” vervolg ik de lokale politie met belangstelling. Het wordt tijd dat er eens een frisse wind door het fossiele VVD gebouw gaat waaien , en ik denk dat de heer van Betten met zijn weliswaar wat ongewoonlijke ????n mans actie hiervan blijk geeft. Kom op VVD
  wees blij met dit initiatief dat toont dat er ook nog creatieve geesten zijn.

 5. Een dezer dagen zal de Priv?© detective Sander van Betten te zien in RTL Boulevard!! zie deze link: zwartewaterkrant.nl/index.php?actie=artikel&x=9592

  Afgelopen maandag zijn er opnames gemaakt.

Reacties zijn gesloten.