FC Zwolle wint ruim van Olympia ’28

|   Laatste wijziging

Hasselt – Deze week was er alleen maar goed nieuws te vernemen over FC Zwolle. Eerst werden er knappe gelijke spelen behaald tegen Gaziantepspor en Real Mallorca, daarna volgde de transfer van spits Sjoerd Ars en tot slot werd er een 0-8 overwinning behaald op tweedeklasser Olympia ’28.

Trainer Art Langeler kijkt dan ook tevreden terug op deze week. “Ik ben tevreden met de resultaten van deze week en natuurlijk blij met de transfer van Sjoerd Ars. Hij is de gewenste spits die we prima kunnen gebruiken in onze selectie”. Langeler was minder blij met het eerste half uur van zijn ploeg in de oefenwedstrijd tegen Olympia’28. Na een stroef begin was er na dertig minuten slechts een treffer te noteren van Danny Schreurs. In het laatste kwartier voor de pauze werd de score echter snel opgevoerd. Drie treffers van Arne Slot en eenmaal Schreurs zorgden voor een 0-5 ruststand.

Ook na de thee wist FC Zwolle driemaal snel het net te vinden. Twee treffers van Joey van der Berg en een doelpunt van Frank Olijve zorgden ervoor dat er binnen een uur al een 0-8 tussenstand op het scorebord stond.
Het laatste half uur waren er voldoende mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar het vizier stond niet meer op scherp. Langeler vond dat niet erg. “We hadden een weddenschap met de spelers dat de technische staf op gebak zou trakteren als er tien keer of meer werd gescoord. Nu kunnen de spelers het gebak betalen”.

Aandachtig toeschouwer van de wedstrijd was de kersverse aankoop Sjoerd Ars. Hij gaf aan waarom hij gekozen heeft voor FC Zwolle. “Ik was in onderhandeling met een club uit Cyprus, maar die club kon uiteindelijk de transfersom niet ophoesten. Hierna heb ik een goed gesprek gehad met FC Zwolle en daarvoor gekozen omdat het al jaren een stabiele club in de Jupiler League is die altijd bovenin meespeelt. Aanstaande maandag wordt ik gekeurd en vanaf dinsdag begin ik met de eerste training”.

Aanstaande donderdag speelt FC Zwolle een ingelaste oefenwedstrijd tegen Ankaraspor. De wedstrijd wordt in Wezep gespeeld en begint om 19.30 uur.

Wedstrijdstatistieken:

Opstellingen:
FC Zwolle 1e helft: Oosterwechel, Pot, Reijnen ©, Tissingh, Justiana, Olijve, Lim-Duan, Davtyan, Schreurs, Slot, Van der Berg
2e helft: Oosterwechel, Pot, Rejnen © (60e Van Polen), Tissingh (60e Guarino), Justiana, Olijve, Lim-Duan (60e J. van der Wal), Davtyan, Schreurs, Drost, Van der Berg

Scoreverloop:
12. 0-1 Danny Schreurs
37. 0-2 Arne Slot
38. 0-3 Arne Slot
43. 0-4 Arne Slot
45. 0-5 Danny Schreurs
49. 0-6 Joey van der Berg
55. 0-7 Frank Olijve
57. 0-8 Joey van der Berg

Gele kaarten:
Justiana en Drost (FC Zwolle)

Toeschouwers:
450

Arbitrage:
Dhr. Wiegman (scheidsrechter), dhr. Paarhuis en mevr. De Jong (ass. scheidsrechters).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)