Openbare dronkenschap

Zwolle – Aan de Bisschop Willebrandlaan werd dinsdagmiddag 3 augustus een 49-jarige Zwollenaar aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij viel mensen lastig en bedelde om geld.

 politie_logo_4.jpg

Daarnaast maaide hij met zijn armen in de richting van enkele passanten, wat als zeer vervelend werd ervaren. De man werd ingesloten op het bureau waar hij zijn roes mocht uitslapen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Openbare dronkenschap”

  1. was vast geld aan het bedelen om zn vorige proces-verbaal en de daar op volgende post van het cjib te betalen…. en zo is de cirkel weer rond..

  2. Maak je borst maar nat, binnenkort starten de Zwolse studentenverenigingen weer met hun introductieperiode’s. Waarschijnlijk met vele dronken studenten tot gevolg. 🙁

  3. @Ans; Ik raad je aan om eens een gesprek aan te knopen met een alcoholverslaafde dakloze. Zou je beeld wel eens enorm positief kunnen veranderen. Heb ik ook eens gedaan.
    Het is vaak een kwestie van de kip of het ei….

  4. @Eva; Ik raad je aan om eens een gesprek aan te knopen met een alcoholverslaafde dakloze. Zou je beeld wel eens enorm positief kunnen veranderen. Heb ik ook eens gedaan.
    Het is vaak een kwestie van de kip of het ei….

    Wil je beweren dat mijn beeld negatief is als ik stel dat het triest is ? Een gesprek aanknopen met iemand die mij geld vraagt omdat z’n beltegoed op is, waarop hij vervolgens met mijn geld een blik bier koopt…. ach…ik snap echt wel dat de verslaving dit gedrag in stand houdt maar het blijft triest…..

  5. Gewetensvraag: Als de man je om een euro vraagt om er bier van te kopen… zou je dan eerder geneigd zijn om die euro te geven, omdat hij eerlijk zegt dat hij er bier voor gaat halen?

    Denk het niet.

    En ik ben het met je eens als je stelt dat het voor de daklozen heel verdrietig is dat ze steeds hun hand op moeten houden om aan geld te komen.
    Maar ik word er altijd zo boos van als mensen gaan stellen dat daklozen uit vrije wil op straat gaan leven. Tuurlijk zullen er een paar zijn, maar de rest heeft echt veel liever een dak boven het hoofd, hoor.

    De stelling gaat dan meestal nog verder door te zeggen dat ze nooit dakloos hadden hoeven worden! Dan word ik meestal witheet van boosheid. Zeker nu in deze economisch moeilijke tijd. Als je tegenwoordig een huis koopt op basis van 2 inkomens en de relatie gaat stuk, of 1 van beide verliest zn baan, dan kom je al in zulke diepe schulden terecht… Dakloos worden komt dan heel dichtbij! Of ziek worden en dure medicijnen nodig hebben die niet door de verzekering worden vergoed… en dan?

    En dan nog de vraag: Is iemand dakloos geworden door de verslaving, of verslaafd geworden door het dakloos zijn?
    En hoeveel daklozen zijn er wel niet, die NIET verslaafd zijn?

  6. Eva geef me je adres even ,laatst liep hier in Westenholte ook een alcoholverslaafde te schooien,als hij bij jou kan komen voor een biertje is dat geschooi niet meer nodig.Het is alleen triest dat het nog gebeurd.

  7. Jammer dat we altijd maar mee moeten leven met dit soort types. we moeten maar openstaan voor speculatief trieste achtergrond verhalen die het verval veroorzaken en begrip tonen voor het dronkemansgedrag.

  8. @Wichert; Hier valt geen bier te halen…Wij drinken vrijwel nooit, alleen op feestjes en oud&nieuw, zo ongeveer. Als we voor de verjaardag van de een 12 flesjes halen, kunnen we daar de verjaardag van de ander 2 maanden later ook nog mee en nog weer 2 maanden daarna nemen we het overschot meestal mee naar een kennis die over-datum-bier geen probleem vindt…

    Maar mijn punt eigenlijk bij mijn vorige posting is:
    “Wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat dan ook een ander niet”.
    Met een beetje pech kan het ons allemaal gebeuren dat we op straat komen te staan, letterlijk…

  9. @Eva;
    Gewetensvraag: Als de man je om een euro vraagt om er bier van te kopen… zou je dan eerder geneigd zijn om die euro te geven, omdat hij eerlijk zegt dat hij er bier voor gaat halen?

    Dan zou ik tenminste zelf kunnen bepalen of er wel of geen bier van mijn euro gekocht wordt. Mijn antwoord zou dan nee zijn omdat ik niet iemand wil helpen om zijn alcoholverslaving in stand te houden. Ook al is hij eerlijk.

  10. Eva dat ben ik met je eens .Ik heb wel eens mensen voor Omroep Zwolle geintervieuwd maar dan weet je niet wat hoort.Er zei er eens 1tegen mij :ach meneer vroeger kleedden de instanties ons aan en nu kleden ze ons uit.Heb echter ook mensen gehad die niet met geld konden omgaan,maar gelukkig was daar Joop v Ommen voor ze.

  11. @Wichert; Tja, Ome Joop. Woont ie nog in Westenholte?
    Is er nog wel iets van zijn project overeind? Want al die appartementen bij WRZV zijn niet meer, toch?

  12. Misschien kan Freddy er ff inkomen, Joop is zijn schoonvadert. Die heeft vast de meest actuele feiten. Zag hem voor ’t laatst bij mijn eerste nwjaarsreceptie van de gemeente met Freddy.

Reacties zijn gesloten.