Jeugdtuinen in Zwolle al bijna weer van start

Foto van auteur

Kinderen van 9 tot en met 11 jaar oud kunnen zich aanmelden voor één van de drie jeugdtuinen in Zwolle. Dat betekent een paar uurtjes per week lekker bezig zijn in hun eigen tuin, het hele seizoen hun eigen groenten op het bord én hun eigen bloemen in een vaas.

Alle kinderen van 9, 10 en 11 jaar oud hebben half februari een brief van de gemeente ontvangen. Daarin nodigt de gemeente hen uit om zich aan te melden voor één van de drie jeugdtuinen in Zwolle. Daar werken kinderen twee keer per week na schooltijd een uurtje in hun eigen stukje tuin. Ze doen dat onder begeleiding van een tuinman en een aantal vrijwilligers. De kinderen zaaien, planten en oogsten hun eigen bloemen en groenten. Natuurlijk kunnen ze alles wat in hun tuintje groeit en bloeit mee naar huis nemen. En wat is er voor de kinderen leuker dan aardappels, wortels of boontjes te eten die ze zelf hebben verbouwd!

Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen.

Er zijn drie jeugdtuinen in Zwolle:

§         Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering ter hoogte van de molenwoningen

§         Tuin Holtenbroek/Aalanden aan de Pergolesistraat

§         Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg

Vrijwilligers gevraagd!

Zonder vrijwilligers geen jeugdtuinen. En nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig. De gemeente is op zoek naar mensen die een paar keer per week een uurtje tijd hebben aan het eind van de middag. Die ervan houden om buiten bezig te zijn. Die het leuk vinden om kinderen iets mee te geven over de natuur om ons heen. Groene vingers zijn niet nodig om de kinderen te begeleiden, want er is steeds een professionele tuinman in de buurt. Het enthousiasme van de vrijwilligers is voor de kinderen wel veel waard.

Meer weten?

Kinderen die onverhoopt geen brief hebben gekregen, maar wel mee willen doen of meer willen weten, kunnen op werkdagen Yvonne Versteegh van de gemeente bellen op telefoonnummer (038) 498 29 31. Ook de Zwolse basisscholen beschikken over informatie.

Mensen die meer willen weten over het vrijwilligerswerk kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen met Yvonne Versteegh of Astrid Paalman van de gemeente Zwolle. Zij zijn bereikbaar via de servicelijn van Wijkzaken: (038) 498 33 00.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)