Voorlichtingsavond Windesheim

Foto van auteur

Op 14 maart houdt Windesheim Zwolle een voorlichtingsavond over het nieuwe tweejarige duale Associate degree programma binnen de opleidingen Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde. Dit programma gaat in september van start. De voorlichtingsavond begint om 19.00 uur in gebouw T.

Het Associate degree programma is bedoeld voor mbo’ers die na hun examen verder willen studeren, maar geen vierjarige hbo-opleiding kunnen of willen volgen. Tijdens het programma combineert de student zijn studie met een baan, waarbij Windesheim zorgt voor een werkplek. Na het succesvol afronden van het programma ontvangt de student een officieel erkende graad. Daarna kan hij ervoor kiezen om te gaan werken of om alsnog twee jaar verder te studeren voor het behalen van het hbo-diploma.

Windesheim speelt met het technische duale Associate degree programma in op de behoefte van de arbeidsmarkt aan goed opgeleide vakmensen. Vakmensen die beschikken over technische kennis, handig zijn, hard willen werken en die goed kunnen samenwerken. Windesheim is een van de weinige hogescholen in Nederland die van het Ministerie van OCW toestemming heeft gekregen om te starten met het technische Associate Degree programma. De hogeschool biedt dit opleidingsprogramma aan in samenwerking met het Deltion College en het bedrijfsleven.