Burgemeester Meijer in Tros Triviant

Foto van auteur

Samen met zijn collega van Leeuwarden, Geert Dales, bindt burgemeester Henk Jan Meijer de strijd aan in het spelletjesprogramma Triviant. De uitzending van het televisieprogramma is woensdagavond 7 maart om 20.50 uur op Nederland 2. De tegenstanders van Meijer en Dales zijn de burgemeesters van Naarden en Hilversum: Peter Rehwinkel en Ernst Bakker.

In de eerste ronde nemen de twee duo´s het tegen elkaar op onder leiding van quizmaster Jack van Gelder. Zij krijgen een mix aan kennisvragen voorgelegd in de categorieën muziek, sport, algemeen, natuur en wetenschap, politiek en cultuur. Volgens de programmaleiding is het een combinatie van ‘kennis en geluk’ of de tweede ronde, de finale wordt gehaald. Het duo dat in de eerste ronde de hoogste score haalt, neemt het tegen elkaar op in de finale.

Henk Jan Meijer licht geen enkele tip van de sluier op of hij de tweede ronde haalt en of hij Geert Dales te slim af is in de eventuele finale. Zijn enige commentaar is een geheimzinnige glimlach. Of hij naar huis gaat met het gezelschapspel Triviant of de eeuwige roem wordt dan ook pas bekend tijdens de uitzending van aanstaande woensdag.