Deltion start unieke opleiding

Foto van auteur

Onderofficier worden bij de Koninklijke Landmacht? Het kan met de nieuwe opleiding Oriëntatiejaar KMS (Onderofficier) / Sport – & Bewegingsleider. Als eerste in Nederland start het Deltion College in samenwerking met de Banenwinkel Zwolle met deze unieke tweejarige opleiding.

Veel bewegen en anderen daarbij helpen, leren les- en leidinggeven, trainen en coachen, sociale vaardigheden en een uitgebreide kennismaking met de Koninklijke Landmacht (KL). Het komt allemaal aan bod in de opleiding. Na twee jaar kiezen studenten voor een loopbaan bij de KL of in de ‘burgermaatschappij’. Bij de Koninklijke Landmacht kunnen ze, indien goedgekeurd, starten met de opleiding tot onderofficier aan de Koninklijke Militaire School. Willen studenten liever in de maatschappij aan de slag, dan bestaat de mogelijkheid om versneld het diploma Sport- & Bewegingscoördinator halen. ‘Een primeur voor Deltion College,’ zegt Herry Ester, teamleider Defensie-opleidingen. ‘Als eerste een praktijkgerichte niveau 3 opleiding aanbieden met uitzicht op een leidinggevende functie bij de Koninklijke Landmacht.’

Tijdens de voorlichtingsavond op 6 maart wordt uitgebreide informatie verstrekt over deze nieuwe opleiding. Tussen 18.30 en 20.30 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom aan de Grote Voort 12 in Zwolle.