Yildirim toont diploma’s

Foto van auteur

Lijsttrekker Düzgün Yildirim van de SP in Overijssel moet duidelijker vermelden welke opleidingen hij heeft gevolgd. Dat zegt landelijk partijsecretaris Van Heijningen van de Socialistische Partij. Van Heijningen noemt het niet handig dat Yildirim op de site van de provincie summiere informatie verschaft over zijn opleidingen.


Düzgün Yildirim laat zien dat hij wel diploma’s heeft

Yildirim liet gisteren op TV Oost zien dat hij in Nederland een diploma heeft van een hbo-opleiding. Ook heeft hij een universitaire opleiding gevolgd, maar die niet afgesloten met een diploma. Tegenover Weblog Zwolle kan Yildirim het niet laten grapjes te maken over zijn diploma’s en opleidingen die hij gevolgd heeft. Yildirim: “Ik heb alleen maar een zwemdiploma.” Maar vlak daarna meldt hij uiterst serieus, dat Nieuw Rechts en RTV Oost aan de haal zijn gegaan met een gedeelte van zijn betoog. Dat de lijsttrekker is gebeld door dagblad de Telegraaf klopt. “Nadat ik een grapje maakte over een diploma van de lagere school hing de redactie van die krant gelijk weer de telefoon op”, zegt Yildirim. De SP-lijsttrekker kreeg eerder deze week een cursus Nederlands aangeboden van Nieuw Rechts, omdat hij slecht Nederlands zou spreken. Nieuw Rechts slingerde daarna de discussie aan over Yildirims diploma’s. Met de lijsttrekker van het CDA Theo Rietkerk heeft Yildirim nog een appeltje te schillen. Beiden hebben al wel contact gehad, maar er volgden geen excuses van Rietkerk. Rietkerk bekritiseerde vrijdag de betrouwbaarheid van de SP. Hij was zaterdag, toeval of niet, de grote afwezige van de lijsttrekkers op de Open Dag van de provincie Overijssel.

Bron: RTV Oost / Editted by Weblog Zwolle

8 gedachten over “Yildirim toont diploma’s”

 1. @Admin:
  Titel: er mist een l volgens mij. Of er staan er veel teveel in de rest van dit artikel 😛
  ==========
  Ik zie de ‘fout’ niet zo snel….

 2. diploma’s zijn ook te koop op internet dus wie zegt dat er nu wel de waarheid wordt verteld? Erg dom om hier grapjes over te maken? Of begrijpen we die grapjes in NL gewoon niet???

 3. Bij provinciale staten saat hij te boek als Drs. Een universitaire titel dus. Hij erkent zelf dat hij die opleiding niet afgemaakt heeft. (en trouwens, een maand studeren en dan afhaken is ook “niet afgemaakt”) Valt het trouwens niemand op dat “een HBO opleiding” wel heel erg vaag is.

 4. drs. is een beschermde titel en volgens mij is het niet mogelijk met een HBO-studie deze titel te voeren. Maar goed waar maken we ons in vredes naam druk over. of ze nu links of rechts zijn opvreten doen ze allemaal

 5. Van ons land, waar de rijkste en meest geschoolde mensen ter wereld wonen, had ik meer inhoud verwacht, dan langdradig gezever over diplomaâ????s en mijn vermeende dubbele nationaliteit. Het begon allemaal met een rechts radicale partij, die viel over mijn uitspraak van het Nederlands en mij opriep om mijn dubbele nationaliteit op te geven. Het aanbod voor een cursus Nederlands heb ik tot op heden niet persoonlijk mogen ontvangen, maar de informatie hierover bereikte mij via de pers en in reactie op mijn weblog.

  Op die bewuste dag (dinsdag 27 februari 2007) was ik op mijn werk. Ik ben nog niet zo lang werkzaam in een nieuwe baan. Terwijl de verkiezingscampagne vanaf begin februari volop losbarstte, probeerde ik te balanceren en te schakelen tussen mijn actieve rol als lijsttrekker en volledige concentratie op mijn nieuwe werk. Ik deel mijn kamer met drie andere collegaâ????s.

  Moet je je voorstellen, ben je net begonnen op je nieuwe werk en dan gaat je gsm zowat hele dag doorâ??? lokaal, regionaal en landelijke pers, allerlei journalisten met veel vragen. ??U heeft een dubbel paspoort, gaat u die inleveren? U spreekt niet goed Nederlands, gaat u het cursusaanbod van Nieuw Rechts aannemen?` Op mijn nieuwe werk werd ik de hele dag geconfronteerd met zulke vragen! Ja, fijn!

  Ik beoordeelde dit als een pure aanval op mijn persoon. Het ging hier niet over ons verkiezingsprogramma en onze standpunten ter verbetering van Overijssel, maar over mijn dialect. Komt nog bij dat ik helemaal geen twee nationaliteiten bezit. Ik vertelde aan iedereen dat ik niet wenste te reageren. Ondertussen zat het mij niet lekker. Zwijgen is niks voor mij. Dat heb ik zelfs in Turkije niet gedaan in de tijd dat de militairen daar de macht overnamen in de jaren â????80. U begrijpt, ik kon het toch niet laten. Zwijgen is geen oplossing. Ik sta in mijn recht en wens dialoog en standpuntbepaling betreft alle maatschappelijke onderwerpen. Het komt regelmatig voor dat ik wordt geweigerd bij de toegang van een kroeg en dat ik het daarbij laat. Maar dit geval is anders. Als ik het niet opneem voor velen, dan moet ik de politiek verlaten. Eigenlijk is het een uitgelezen kans om mensen te wijzen op de verwerpelijke ideologie?«n van partijen zoals NR. Ook tijdens de lijsttrekkersdebatten hebben leden van verschillende politieke partijen aangegeven inhoudelijk niet in discussie te willen gaan met NR en het afschuwelijk te vinden dat zij alleen maar drie punten aan de orde stellen nl; burka, islamitisme en een dubbel paspoort.

  In mijn weblogbijdrage van 28 februari 2007 formuleerde ik een bondig weerwoord over mijn vermeende dubbele paspoort en taalgebruik. Ook dit standpunt stond weer volop in de belangstelling van de regionale pers. RTV-Oost nam het op als de nieuwsitem. Echter, de Twentse Courant Tubantia schreef zelf teksten over mij en mijn opleidingen, zonder specificaties bij mij na te vragen.

  Op 1 maart begreep ik van de journalisten dat mijn diplomaâ????s ter discussie werden gesteld, opnieuw door NR. Zij vielen mij aan en claimden dat wat ik voor radio zou hebben gezegd en wat de Tubantia had gemeld niet juist was. Ik luisterde het fragment van de radio nog eens af. Het radiofragment klopte inderdaad niet. Mijn antwoord op de gestelde vraag in mijn beleving was; â???ik heb bij wijze van spreken twee hbo opleidingen en twee wo, dus wat dan nog. Mij gaat het niet om iemands accent of dialect, maar of iemand in staat is zijn visie en standpunten duidelijk te verwoorden.â?? Mijn conclusie is nu achteraf dat door hoe een radiofragment wordt gemonteerd, het kan ook heel anders worden. De hele gang van zaken irriteerde mij inmiddels mateloos.

  Op 1 maart bleven verschillende journalisten mij bellen terwijl ik aan het werk was. Ik heb hen zo beperkt mogelijk geprobeerd tegemoet te komen in hun vragen. Een telefoontje van een journalist van de Telegraaf ging als volgt;

  – Spreek ik met meneer Yildirim?

  – Ja, daar spreekt u mee.

  – Hoeveel diploma??s heeft u?

  – Eeehhâ???.. geen een, misschien alleen van de lagere schoolâ???.

  – Goedendag.

  – Dag mevrouw.

  De volgende dag kreeg ik via partijgenoten allerlei berichten over een artikel in de Telegraaf, Tubantia ea. waarin werd gesteld dat ik zou hebben gelogen over mijn opleidingen. Maar ik heb twee hbo opleidingen afgerond en twee universitaire opleidingen gevolgd. Die laatste heb ik niet afgerond, maar dat heb ik ook nooit beweerd. Dat heeft de Tubantia ervan gemaakt. Achteraf kun je concluderen dat de fout die door Tubantia is gemaakt, door de Telegraaf is overgenomen met de toevoeging dat ??de lijsttrekker alleen beschikt over een lagere school opleiding??.

  Tsja, misschien had ik in dat telefoongesprek met de Telegraaf niet zo ge?¯rriteerd moeten reageren, maar ik was nogal getergd door de omstandigheden en dacht ik maak er even een grapje van. Waarna de dame in kwestie de hoorn neerlegde.Er was overigens niks mis met de vermelding van mijn diploma??s op mijn weblog. Daar staat niet dat ik de wetenschappelijke opleidingen heb afgerond. Ik heb nooit gedacht dat ik, ten onrechte door aanzet van NR met de hulp van journalisten, in het verdachtenbankje terecht zou komen, waarbij mijn integriteit in het geding zou komen. Het ging opeens niet meer om de politieke inhoud, maar om mijzelf. Niet leuk.

  Het CDA in dit verhaal

  Eigenlijk ben ik niet zo erg ge?¯rriteerd door NR, maar vooral door CDA-lijsttrekker Theo Rietkerk. Er zijn diverse standpunten waarbij we het inderdaad niet eens zijn met elkaar. Maar dan wens ik daar een open dialoog over. Ik ben iemand die zich op basis van argumenten laat overtuigen en niet door op de man te spelen.
  Tijdens het campagnedebat is het vaak voorgekomen, zoals in Ommen, het debat op UT en in Enschede, dat Rietkerk mij telkens heeft verweten dat de SP de cijfers over de toename van het aantal passagiers om de Luchthaven Twente rendabel te maken niet juist weergeeft. Maar de cijfers die ik aanhaal, staan in zijn eigen statenvoorstel van 21 december en 17 juni 2004 en in die van gemeente Enschede van 25 november 2004 vermeld.

  Met verbazing las ik dan ook dat CDA lijsttrekker Rietkerk deelnam aan de rioolpolitiek van NR via de Telegraaf onder het artikel â???SP-lijsttrekker met lagere school opleidingâ??. Dit stoort mij ten zeerste. Gezien deze ontwikkeling kan ik niet anders constateren dan dat het CDA de methoden van NR eigen heeft gemaakt door op de man te spelen en politiek onder de gordel bedrijft. Van NR had ik en kan ik dat verwachten. Maar niet van het CDA, die wanneer het uitkomt de mond vol heeft over waarden en normen in de samenleving. Door op de man te spelen probeert het CDA hun eigen onbetrouwbare standpunt over de doorstart van Luchthaven Twente te verdoezelen. Ik zou zeggen wees een man en zeg eens eerlijk ben je nou voor of tegen de doorstart van Luchthaven Twente?

  Helaas door het gedoe over de diplomaâ????s is de vraag van NR over mijn dubbele paspoort en dialect niet meer aan de orde gekomen. Ook hebben we verder niet stil kunnen staan welke houding in te nemen tegen NR in de Staten na de verkiezingen van 7 maart. Weet je, eigenlijk, weet ik bij NR meer waar ik aan toe ben dan bij velen die alleen maar achteraf blozen.

  Bron: Weblog D??zg??n Yildirim

Reacties zijn gesloten.