Open Dag Provincie Overijssel

Foto van auteur

De provincie Overijssel opende zaterdag in het Provinciehuis te Zwolle haar deuren voor het publiek. Tijdens deze Open Dag konden alle inwoners van de provincie een kijkje nemen in een gedeelte van het onlangs gerenoveerde provinciehuis.

Deze open dag stond in het teken van de provinciale verkiezingen op 7 maart. Belangstellenden konden meepraten over actuele zaken dichtbij huis, kennis maken met de provinciale bestuurders en genieten van diverse optredens uit de provincie. Onder andere Anne van der Meiden, cabaretier Wim Schluter, goochelaar Henk Arnoldus en het Overijssels Byzantijns Mannenkoor maakten hun opwachting.


Een echte stand-up comedian…

De open dag stond in het teken van de provinciale verkiezingen op 7 maart en daarom mocht natuurlijk het politieke debat niet ontbreken.

Tegen het middaguur vond het eerste grote verkiezingsdebat plaats waar bijna alle lijsttrekkers aan deelnamen. Onderwerpen die ter sprake kwamen waren onder andere: luchthaven Twente, jeugdbeleid, woningbouw op het platteland, verkeersproblematiek en aandelen Essent.

Na het plenaire debat, volgden drie themadebatten waarin deze onderwerpen verder uitgediept werden en belangstellenden volop de mogelijkheid kregen mee te discussiëren.

Op de verkiezingsmarkt stonden de twaalf provinciale partijen klaar om mensen te informeren over hun partij en hun programma. Een uitgelezen kans voor kiezers om zich goed te kunnen oriënteren zodat iedereen op 7 maart een gedegen keuze kan maken. Wie er nog niet helemaal uit was, kon de provinciale stemwijzer invullen tijdens de Dag van Overijssel om de politieke voorkeur te toetsen.

Ook konden bezoekers de verkiezingsfilmpjes die studenten van de School of Media van de hogeschool Windesheim in opdracht van de provincie hadden gemaakt.

Tijdens de Open Dag kon iedereen op actieve wijze ontdekken waar de provincie voor staat. Meedoen was het motto, kinderen én volwassenen ontdekten door middel van puzzels en opdrachten waar de provincie zich mee bezig houdt.

Ook de Overijsselse bibliotheken gaven acte de presence met activiteiten voor jong en oud. Er was een voorleesstoel voor jonge kinderen, er waren computergames en voor volwassenen was er een gezondheidsinformatiepunt ingericht.

3 gedachten over “Open Dag Provincie Overijssel”

  1. Tussen de drie- en vierduizend mensen hebben zaterdag de open dag van de provincie Overijssel bezocht.
    In het provinciehuis in Zwolle was een verkiezingsmarkt, traden provinciale artiesten op en gingen provinciale politici met elkaar in debat. Bezoekers konden ook het provinciehuis bekijken en zien waar de provincie zich allemaal mee bezig houdt. Ook in negen andere provincies waren open dagen om de bevolking vlak voor de provinciale verkiezingen een kijkje in de keuken te geven. Alleen Gelderland en Noord-Holland deden niet mee.
    Bron: RTV Oost

Reacties zijn gesloten.