Aanhouding wegens belediging en discriminatie

Foto van auteur

Zaterdag aan het einde van de middag is er een 37-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging, bedreiging en vernieling. Na een melding dat een man aan de Drostenstraat de openbare orde zou verstoren kwamen politiemedewerkers ter plaatse.

De verwarde man gedroeg zich dreigend te opzichte van de politiemedewerkers, omdat zij geen gehoor wilde geven aan zijn verzoek hem naar een locatie te brengen. De politiemedewerkers besloten daarop de man toch naar een andere locatie te brengen. Tijdens deze rit, waarbij de man op eigen verzoek werd geboeid, beledigde hij de politiemedewerkers en trapte hij tegen de portier en ruit. Daarop gebruikten de politiemedewerkers pepperspray om de man rustig te krijgen. De man is daarop aangehouden en in verzekering gesteld.

In de nacht van zaterdag op zondag is er aan het Gasthuisplein een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden voor belediging en discriminatie van politiemedewerkers en verzet bij aanhouding. Toen de man werd aangesproken en bekeurd voor wildplassen weigerde hij zijn legitimatie te tonen. Vervolgens bedreigde en beledigde de man de politiemedewerkers. De man werd aangehouden, maar pleegde verzet. Tijdens zijn transport en insluiting discrimineerde de man één van de politiemedewerkers. De politiemedewerker heeft aangifte gedaan van discriminatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)