Participatieplaatsen voor uitkeringsgerechtigde

Zwolle – De gemeente Zwolle telt verschillende mensen met een bijstandsuitkering die niet direct aan een reguliere baan kunnen komen, terwijl zij dat juist wel graag willen. Met de wet Stap (Stimulering Arbeidsparticipatie) is het voor deze mensen nu mogelijk om met behoud van hun uitkering werkervaring op te doen. Een interessante regeling, ook voor werkgevers.

Op een zogeheten participatieplaats kan de uitkeringsgerechtigde maximaal twee jaar werken in de collectieve sector of het bedrijfsleven. Voor deze mensen is het een belangrijke stap naar regulier werk. Maar ook de werkgever heeft verschillende voordelen. Wie een participatieplaats aanbiedt, krijgt extra capaciteit in de organisatie, zonder dat hier werkgeversrisico’s aan zijn verbonden. Van de werkgever wordt wel gevraagd een goede begeleiding op de werkplek te verzorgen. Bent u werkgever en bent u geïnteresseerd in het bieden van een participatieplaats? Neemt u dan contact op met Wezo, die de participatieplaatsen voor de gemeente Zwolle uitvoert. Met behulp van een formulier kunt u een aanvraag voor een participatieplaats indienen. Dit formulier kunt u opvragen door een e-mail te sturen aan mevrouw J. Dijkstra, jeanine.dijkstra@wezo.nl. Voor eventuele vragen kunt u telefonisch contact met haar opnemen, via 06 – 4295 38 13.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Participatieplaatsen voor uitkeringsgerechtigde”

  1. Iedereen die werkt heeft recht op het minimumloon, een bijstandsuitkering is lager. Dit klopt wat mij betreft niet. >:(

    Als iemand 2 jaar kan werken, dan verdient deze persoon het minimumloon, en niet de lagere bijstandsuitkering.

  2. De Melkert-banen en ID-banen hadden eenzelfde doel. Verschil was wel dat het inkomen werd aangevuld tot de hoogte van het minimumloon. Deze regelingen zijn echter beiden afgeschaft omdat het doel zelten tot nooit gehaald werd: nl. een vaste baan.
    In praktijk creëer je gesubsidieerde tijdelijke werkplekken voor tweederangsburgers, die geld noch waardering voor hun geleverde arbeid krijgen.

  3. Bericht door jaspert, op 21 september 2010 om 19:52
    In praktijk creëer je gesubsidieerde tijdelijke werkplekken voor tweederangsburgers, die geld noch waardering voor hun geleverde arbeid krijgen.

    😮 Sorry jaspert maar het woord tweederangsburgers hoe haal je het in je hoofd! Iedere burger is een burger en ieder mens is een mens! Ohja wist je dat de werkgeven wel een kracht krijgt maar geen zaken met geld? Nee, hij moet zorgen voor begeleiding! Win win situatie toch? Vooral in deze tijd dat er even niet met geld gesmeten kan worden.

  4. Hoe haal ik het in mijn hoofd?
    De ervaring leert dat mensen met banen in dusdanige constructies niet als volwaardig worden gezien en behandeld. Helaas maar waar.
    En de werkgever? Da’s gewoon een profiteur. Wel een arbeider maar geen betaling.
    Helaas levert het voor de uitkeringsgerechtigde niks op. Hij werkt twee jaar voor behoud van uitkering en daarna zit hij weer thuis. Weer een illusie armer en twee jaar ouder.

Reacties zijn gesloten.