Wennemars wint wereldbeker op de 1500 meter

Foto van auteur

Schaatser Erben Wennemars uit Zwolle heeft zondag in het Canadese Calgary de wereldbeker op de 1500 meter veroverd. De 1500 meter, het slotstuk bij de mannen van de wereldbekerwedstrijden schaatsen, is uitgedraaid op een waar spektakelstuk. Shani Davis reed een wereldrecord (1.42,32). In een nationale toptijd (1.43,24) won Wennemars de wereldbeker door in een rechtstreeks duel de Italiaan Enrico Fabris te verslaan.

Wennemars sleepte daarmee voor de eerste keer een wereldbeker binnen op een andere afstand dan de 1000 meter. In zijn laatste confontaties met Fabris op de 1500 was hij voortdurend met nipt verschil verslagen door de Italiaan. Precies twee dagen nadat hij meldde niet helemaal fit te zijn, draaide de Zwollenaar de rollen om. “Deze zege zegt me toch iets meer dan die op de 1000 meter”, verklaarde Wennemars. “Het hele jaar heb ik een gevecht gevoerd met Fabris. Het is mooi om dan op deze manier af te sluiten. Natuurlijk heb ik ook nog even aan het wereldrecord gedacht. Maar Davis was vandaag fantastisch.”

Het was de eerste keer dat Davis dit seizoen op de 1500 meter sneller was dan Wennemars. “Het verschil is wel overbrugbaar”, zei de TVM’er, met het oog op de WK. “Ik voel me een stuk beter dan twee dagen geleden. Bovendien word ik niet meer gehinderd door de blessure aan mijn heup. Ik heb daardoor een grotere stap kunnen maken dan ik had gedacht.”

Bron: nu.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Wennemars wint wereldbeker op de 1500 meter”

Reacties zijn gesloten.