FC Zwolle behoudt kans op periodetitel

|   Laatste wijziging

Zwolle – Het geduld van FC Zwolle wordt op de proef gesteld. Helmond Sport stelde een Zwols feestje in elk geval uit tot vrijdag (2-2). FC Zwolle verzekerde zich bij winst van de eerste periodetitel. Hoewel de ploeg van trainer Art Langerer twee keer op voorsprong kwam, bleef de noodzakelijke overwinning in Helmond achterwege.

Sjoerd Ars zette FC Zwolle halverwege de eerste helft uit een strafschop op het goede spoor. Helmond Sport kwam in de 52ste minuut langszij via Robbie Haemhouts, maar moest niet veel later opnieuw beginnen na de schitterende 1-2 van Joey van den Berg. In de slotfase ging het alsnog mis voor FC Zwolle. Said Bakkati ging in de fout tegen de doorgebroken Haemhouts en incasseerde niet alleen een rode kaart maar ook een strafschop. Bruno Andrade liet zich deze buitenkans niet ontnemen; 2-2. FC Zwolle heeft ondanks het puntverlies nog de beste papieren voor de eerste periode. De koploper in de Jupiler League moet op bezoek bij RKC Waalwijk de laatste punten verzamelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “FC Zwolle behoudt kans op periodetitel”

  1. Wel een verdiende uitslag .Twee ploegen die wilden winnen.Twee dubieuze pengels en die rode kaart had gel moeten zijn.Twee keer gel is ook rood ,maar toch.

  2. Sluit me aan bij de reacties hier, het was een mooie pot maar die scheids:(

    En ja Dick, deze wedstrijd had de scheids weer een grote rol;)

    btw stomme Boer door die kaart nog op te lopen na de wedstrijd om t praten!

Reacties zijn gesloten.