‘Even afkoelen’ mooiste foto in fotowedstrijd

Foto van auteur

Zwolle – Joop Bredewold heeft met zijn foto ‘Even afkoelen’ de fotowedstrijd ‘Zomer in je wijk 2010’ van de gemeente Zwolle gewonnen. Hij ontvangt daarvoor uit handen van wethouder en  juryvoorzitter Nelleke Vedelaar een cheque van 150 euro voor een digitale camera naar keuze.  

winnaar_1foto_11_joop_bredewold_470.jpg
"Even afkoelen" – 1e prijs Joop Bredewold

In totaal stuurden de Zwolse wijkbewoners 98 foto’s in. De winnende foto is gemaakt in de Spoorstraat in de wijk Assendorp. De foto toont een zomers tafereel, waarbij een volwassen man verkoeling zoekt in een kinderbadje. De jury prees met name het spontane element in de foto. De tweede prijs ging naar André van den Akker, die een fraaie foto van de Jeugdsurvival 2010 in Westenholte instuurde. De derde prijs was voor Jeroen Kneijber. Hij fotografeerde vanaf Pannekoekendijk de Zwolse Zomerkermis. Beide inzenders ontvangen een fraaie vergroting van hun ingezonden foto.

winnaar_2_foto_58_andre_vd_akker_470.jpg
2e prijs – André van den Akker

winnaar_3_foto_98_jeroen_kneijber_470.jpg
3e prijs – Jeroen Kneijber

De jury is verheugd over het grote aantal foto´s dat is ingestuurd. “Uit alle wijken zijn foto’s ingestuurd, en niet alleen van gevorderde fotografen. Daardoor krijg je een goed beeld wat er in zo’n zomer als deze in Zwolle gebeurt”, vindt juryvoorzitter Nelleke Vedelaar. “Van mensen die zich vermaken op een buurtbarbecue of bij het rondje Zwolle op de fiets en mensen die de rustige plekjes opzoeken in de wijken of zich onderdompelen in de drukte van de binnenstad. Je ziet het terug in de winnende foto´s: Zomer in de straat, de wijk en zomer in Zwolle.” De gemeente Zwolle schreef de fotowedstrijd uit ter gelegenheid van de uitbreiding van het wijkengedeelte van de website www.zwolle.nl/zwolsewijken. Dit deel van de site bevat alle actuele informatie van een wijk en biedt meer ruimte voor foto’s uit de wijken. Een collage van ingezonden foto’s is hier ook te vinden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

20 gedachten over “‘Even afkoelen’ mooiste foto in fotowedstrijd”

 1. @ verdieping neem nog ff een potje azijn. Alleen al weer de aanname dat lol alleen maar kan met drank op. En ook al was het wel zo,niemand had er toch last van. Ze doen het voor hun eigen huis.
  Vind de foto leuk gewoon lekker melig met zijn allen op 1 van de weinige, echt warme dagen die we hebben gehad.

 2. @Derk/ingrid: verdieping heeft gewoon oog voor detail. Dat heeft niets met vooroordelen te maken. Zie de ‘pot’ op de armleuning van het bankje.

 3. @Joh@n, ik had de “pot” bier inderdaad niet zien staan. Maar dan nog hij doet voorkomen of je dit soort “lol”alleen maar kunt hebben met veel drank achter de kiezen. Terwijl ik het zie als kind in het badje geweest, en papa en een stel buren waren in voor wat pret nadat zoonlief uit het badje was.

 4. Vind de 1e ook de mooiste Derk: Levensgenieters die zo te zien skijt hebben aan “foei-gel*l” van fatsoensrakkers (achter ’t handje natuurlijk). 8)

 5. De foto van Jeroen Kneijber is mooi maar niet uniek, ik heb ongeveer dezelfde foto gemaakt, echter met de lucht nog iets blauwig (kort na zonsondergang gemaakt) mét de maan erbij… Er stond diverse andere fotografen plaatjes te schieten toch ik op de parkeerplaats bij de Borrelboot mijn foto’s stond te maken.

 6. @Dick , die is nog steeds in reparatie…. al een maand weg… 🙁 Maar deze foto is gemaakt voor dat hij stuk ging.
  Complete serie is te vinden op: fredfoto.nl/Kermis 2010/ 🙂

 7. Méén je niet Freddie. Een volle maand! Da’s dan vast de laatste keer dat je daar geweest bent. Hele mooie foto idd, ga binnenkort eens op je draadje rondsnuffelen. We gaan nu zo weg.

 8. @ freddie
  Tuurlijk, helemaal prima dat je ook je eigen foto’s van de kermis in de reacties hebt gegooid! Zitten trouwens mooie platen bij. Maar makkelijk zeggen ‘Dat kan ik ook!’ Welke mooier is doet er niet toe, die Knijboer heeft meegedaan aan de wedstrijd, en die wint de derde prijs. En eerlijk, verdiend ook!

  Ik zelf heb ook vele foto’s gemaakt in de jaren en ook ongeveer dezelfde soort foto’s. Het lijkt een beetje of je het die 3e prijswinnaar niet gunt….
  Ik vond alledrie de foto’s zomers en allen op een eigen manier! Ik weet niet wat er nog meer heeft meegedingd, maar deze hebben een eigen sfeer! En zo te zien kon iedereen meedoen en dan is het mooi dat dit ook door allemaal Zwollenaren met ieder een eigen ‘kijk’ is vastgelegd. De één zag een moment, de ander probeert technisch te werk te gaan.

 9. @ Fredfoto
  Eerlijk gezegd vind ik de foto van Kneijber beter. Meer magie, spannender lichtspel door meer weerkaatsing. Het onderwerp is goed gekozen, door jullie beiden. Het lijkt wat jaloers over te komen door jouw foto alsnog op het web te plaatsen via deze reageerhoek, wanneer je er achter komt dat een zelfde soort foto wel wint. Doe dan ook gewoon mee, als je het moeilijk vindt om de andere fotograaf te zien winnen.

Reacties zijn gesloten.