Zwolle verwacht snelle verkiezingsuitslag

Foto van auteur

Zwolle verwacht woensdag de verkiezingsuitslag sneller binnen te hebben dan normaal.

De gemeenten Zwolle en Enschede doen mee aan een proef van het bedrijf Nedap dat de stemmachines maakt. Via GPRS worden de uitslagen vanuit alle stemlokalen in de beide gemeenten doorgestuurd naar de gemeenten. Zo komen de uitslagen sneller binnen. Het systeem dat het mogelijk maakt heet ERTU en moet uiteindelijk het doorbellen van de uitslagen vervangen.
Bron: RTV Oost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zwolle verwacht snelle verkiezingsuitslag”

  1. Wat is nu precies het grote voordeel? Dat het sneller gaat? Dat het via een niet-te-controleren-lijn een half uur sneller gaat? Waarom verbind je een stemmachine met GPRS? Waarom niet een simpel transparant programma dat netjes de uitslagen op locatie uitprint? Waarom is het apparaat op anderhalve meter afstand wireless bereikbaar? Dat doorbellen duurt maar een uurtje maximaal: Iets wat zeer snel is in verhouding met traagheid van beleid die we normaal gewend zijn. Ach ja,. tis veel sneller,.. en het is niet erg dat we het niet kunnen controleren: (….?!?!…) Nedap is het bedrijf dat de computers aanlevert: De software werd ontwikkeld door een veel kleiner onderdeel onder de hoede van de heer Groenendaal. Feitelijk ligt alle zekerheid dus in handen van het kleine groepje van Groenendaal. http://michel.klijmij.net/2007/03/01/weer-gedoe-over-de-stemcomputers-van-nedap/
    Nedap zelf is ook een zeer interessant privaat bedrijf: Ze maken niet alleen stemcomputers, maar ook zijn ze thuis in andere bigbrotherzaken: http://www.nedap.com/index.php?cat_id=31 ….Je kunt zeggen dat Nedap zich richt op markten die de burger moeten controleren… Verder laat ik het nu nog even aan de lezer van dit stuk schrijven over om hier verder op door te speculeren… In ieder geval is het zo dat Stemcomputers zeer controlversi?«el zijn: In de USA is er bewezen mee gefraudeerd: Ierland wil al niet eens meer gebruik maken van “onze” stemcomputers en in Nederland zijn de vorige keer alle computers van SDU verboden, aangezien ze niet aan de veiligheidseisen voldeden: Iets wat uiteindelijk resulteerde in een een volledig marktaandeel voor NEDAP: Afgezien van de gemeenten waar met het oude vertrouwde rode potloodje werd gestemd. Het is natuurlijk vreemd dat we als Westerse wereld van nieuwe Democratie?«n eisen dat ze een paper-trail kunnen laten zien, terwijl we dit in het westen-zelf niet hoeven te laten zien: Kom op zeg Rinze: Je vertrouwt toch onze Westerse Leiders wel? De leiders die al eeuwenlang de rest van de wereld zegenen met hulp en begrip…. Nee, ik wil het allemaal graag vertrouwen, maar indien een stemmachine met de buitenwereld is verbonden door GPRS; Indien het apparaat geen print geeft voordat de stemmen worden doorgebeld; Indien het apparaat niet eenvoudig is en de techniek niet transparant genoeg is; Indien we als burgers het apparaat na de verkiezingen niet mogen onderzoeken: Dan… dan…. tja.. kom op zeg….. “Do the math; Calculate conclusions!!” De stemmachine’s zijn niet per definitie verkeerd, maar hoe deze nu worden ingericht gaat nergens over: Men vertrouwt op geheimhouding van een complex systeem, i.p.v. dat men transparant met een simpele 486-computer de nog veel simpeler berekening laat maken. Men heeft liever een donkere-doos die in handen is van een paar mensen, dan een kale computer die alleen maar stemmen kan optellen en uitprinten….
    “DO THE MATH!” ….waarom?…. waarom? Na-gut,.. check deze dan anders nog maar even: wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/ Zwolle heeft de primeur met het supersnelle systeem…. en NIEMAND hier die over de betrouwbaarheid spreekt………. “you tell me!”

Reacties zijn gesloten.