Avondvullend eerbetoon Herman Brood

Foto van auteur

Herman Brood krijgt woensdag 8 november een uniek, avondvullend eerbetoon in Zwolle. De landelijke voorpremière van Wild Romance, de film over het leven van Herman Brood, en een anderhalf uur durend optreden van Broods band The Wild Romance, geflankeerd door Ellen ten Damme, brengen de rock-‘n-roll-junkie even terug naar zijn geboortestad.

Het arrangement is voor iedereen toegankelijk. Zaterdag 11 november is het vijf jaar geleden dat Brood zichzelf van het leven beroofde door van het Hilton Hotel in Amsterdam te springen. Met het gezamenlijke initiatief brengen Regardz Nieuwe Buitensociëteit Zwolle en Stichting Van Eigen Bodem, met medewerking van oudmanager van Herman Brood – Koos van Dijk, een postuum eerbetoon aan de kunstenaar en artiest.

Herman Brood was bij leven al een legende: niet alleen was hij geliefd vanwege zijn kunstwerken, maar ook zijn levensstijl en muziek brengen nog steeds fans in vervoering.

De film

In de film Wild Romance komen de muziek en het leven van Herman Brood over het voetlicht. Met veel muziek en humor zijn de tumultueuze gebeurtenissen verfilmd uit de periode 1974-1979, de tijd van Broods eerste drie elpees en zijn tour door de Verenigde Staten. De hoofdrol van Herman Brood wordt gespeeld door Daniël Boissevain; de rol van de oud-manager van het fenomeen, Koos van Dijk, door Marcel Hensema. In Zwolle zal het publiek de film voor de eerste keer kunnen zien.

Het optreden

Het optreden van The Wild Romance en Ellen ten Damme was een doorslaand succes op Festival Van Eigen Bodem, zaterdag 8 juli jongstleden. Maarliefst vierduizend fans bezochten het optreden van Broods eigen Wild Romance (met onder anderen oud-bandleden David Hollestelle, Dany Lademacher, Ivo Severins, Ramon Rambeaux). Na het optreden kreeg Van Eigen Bodem veelvuldig het verzoek deze samenstelling niet eenmalig over het voetlicht te brengen. Voor alle fans die dit optreden gemist hebben, en voor hen die het nogmaals willen beleven, is daar 8 november de kans. Hogeschool voor de kunsten, ArTEZ, verzorgt om 19.45 uur het voorprogramma met beeldende kunst over het leven van Herman Brood. De film start 20.00 uur; aansluitend vindt het concert plaats. Herman Brood werd 5 november 1946 geboren in Zwolle; 11 juli 2001, op 55-jarige leeftijd, beroofde hij zich van het leven.

Het eenmalige arrangement vindt 8 november plaats in Regardz Nieuwe Buitensociëteit aan het Stationsplein in Zwolle. Zaal open: 19.30 uur. Kaarten kosten 35,- euro. Reserveren via 038-4260260 of 038-4260240. Voor meer informatie: www.vaneigenbodem.nl en/of www.regardz.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Avondvullend eerbetoon Herman Brood”

Reacties zijn gesloten.