Bibliotheek pakt uit met Boekenweek

Foto van auteur

Boekenweek 2007 is het dubbel feest bij Bibliotheek Zwolle. Het thema van de boekenweek LOF DER ZOTHEID- Scherts, satire en ironie is ontleend aan het geschrift Lof der zotheid van Erasmus uit 1509. Nieuwe leden krijgen het boekenweekgeschenk en een boekenbon cadeau. Het boekenweekgeschenk De Brug werd geschreven door Geert Mak. Op zaterdag 17 maart organiseert de bibliotheek verder een Muziekestafette.

Het Boekenweekgeschenk 2007 is tijdens de Boekenweek – van 14 t/m 24 maart 2007 – ook verkrijgbaar via de bibliotheek. Iedereen van 18 jaar en ouder die zich dan als nieuw bibliotheeklid inschrijft, krijgt een voucher waarmee het Boekenweekgeschenk De Brug van Geert Mak in de boekwinkel opgehaald kan worden. Bovendien krijgen de nieuwe bibliotheekleden een Boekenbon van € 5,– cadeau. Onbeperkt geldig en vrij te besteden in iedere boekwinkel. Op vertoon van het geschenk kan men op zondag 18 maart gratis met de trein reizen door heel Nederland. Alle boekwinkels die deelnemen aan de Boekenweek hebben ook een aantal Turkse edities ontvangen, maar in een beperkte oplage van 20.000 exemplaren. Ook hier geldt: zolang de voorraad strekt.

Dubbelfeest

Wie lid wordt krijgt niet alleen een boekenbon voor een nieuw boek, maar ook de hele bibliotheek tot zijn of haar beschikking. Met nieuwere en oudere titels: boeken die nodig weer eens herlezen moeten worden of juist die ene klassieker die u altijd al wilde lezen maar nooit aan toegekomen was. Een overvloed aan keuze!

Muziekestafette is van de zotte.

Alle deelnemers aan dit 6 uur durende festijn brengen hun eigen vertaling van “Lof der zotheid” ten gehore in het Biebcafé en de Statenzaal. De muzikale ingrediënten? Van jazz tot techno en van doedelzak tot cabareteske liederen. Zaterdag 17 maart van 11.00 tot 17.00 uur in de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80). Entree: gratis. Meer informatie op www.bibliotheekzwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Bibliotheek pakt uit met Boekenweek”

Reacties zijn gesloten.