Nieuwbouw FC Zwolle stadion nu echt begonnen

Foto van auteur

Op 28 Februari werd achter de Berkumtribune van het Oosterenkstadion van FC Zwolle de eerste paal voor het nieuwe Stadioncomplex geslagen, en daarmee was de echte start van het nieuwe complex feitelijk begonnen.  Afgelopen week zijn er ongeveer 220 palen geheid voor de nieuwe Oost tribune, in totaal zullen er voor deze tribune en een deel van de zuid tribune zo rond de 360 palen de grond in gaan.


De bouw kan beginnen


Burgermeester Meijer, Regterschot en van Vliet brengen een toast uit

Vrijdagavond vonden er onder het zeer tevreden toeziend oog van vele honderden supporters de eerste feestelijke handelingen plaats. Voorzitter van FC Zwolle Ronald van Vliet,  Burgermeester Henk Jan Meijer en projectontwikkelaar Jan Regterschot stortte vanavond de eerste laag beton daar waar straks het ‘Nieuwe theater’ zal staan. In de grote feesttent waar veel Gemeenteraadsleden, leden van de businessclub, en andere genodigden aanwezig waren werd er een toast uitgebracht op het nieuwe stadion maar zeker ook op de toekomst. Voorzitter Ronald van Vliet benadrukte nogmaals zijn dank aan de vele supporters die vanaf het eerste uur altijd voor hun stadion ‘gestreden’ hebben.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Nieuwbouw FC Zwolle stadion nu echt begonnen”

 1. Ja leuk, het klootjesvolk (seizoenskaarthouders) was ook uitgenodigt. Op zich leuk.
  Maar wat schetst mijn verbazing bij aankomst, er werd onderscheid gemaakt tussen de bobo’s en het klootjesvolk. Rangen en standen het blijft een lastig iets. Wij afgescheept in het supporteshome ( met dat moet ik toegeven een uitstekend buffet) ons pilsje moesten we wel betalen met een muntie en de bobo’s opzichtig in een voor deze gelegenheid neergezette tent aan de gratis champagne.
  Iemand van het bestuur heb ik niet gezien aan het klootjesvolkbuffet.
  Hoezo samen achter onze club?????
  Zwollebestuur weer een gemiste kans, jammer……

 2. Ja het was een groot feest voor de supporters! Wij mochten in het home zitten waar geen bestuurslid even kwam kijken. Mooi dat van Vliet de supporters benoemd heeft in zijn toespraak, maar wat heeft dat voor een waarde als er zo’n groot verschil gemaakt wordt tussen de supporters en de andere genodigden. Mensen uit de politiek die vanaf het begin af aan tegen een nieuw stadion waren liepen gisteravond voorop in de polonaise met een glas champagne in de hand, bah. De supporters gingen vanuit het home naar het gebeuren en daar aangekomen werden we vriendelijk, doch dwingend, verzocht plaats te maken voor de genodigden want die mochten op het tapijt staan en de supporters mochten een plekje in de blubber zoeken. Het stamppotten buffet was echt goed en smaakte voortreffelijk, maar stond in schil kontrast tegen de overdadigheid in de party tent.
  Waarom niet iedereen in 1 tent? waarom onderscheid maken? Nee hier heeft FC Zwolle weer eens laten zien dat het geen club van het volk wil zijn! Jammer, een gemiste kans!

 3. Oei… Dit is echt een slechte zaak. Normaal gesproken ben ik altijd erg gematigd in mijn kritiek naar het bestuur, maar dit kan natuurlijk echt niet.
  Ik ben erg benieuwd naar de reactie van FC Zwolle in deze.

 4. Snap niet dat je je dan aan de kant laat zetten…
  Was ook een gemiste kans om te laten zien dat voetbal draait om het klootjesvolk en niet de tapijtdansers.
  De v Vliet maffia zorgt toch alleen voor zijn eigen kliek dat blijkt wel weer.
  Let maar op straks zit iedereen op de van Vliet tribune.
  En zo gaat het nu altijd….
  Iedereen zeikt op v Vliet, maar actie is er niet.
  Behalve die ene kerstavond dan 😉

 5. Hoi John je hebt gelijk dat iedereen altid zit te zeiken ergens over en geen actie onderneemt is typisch zwols gedrag is nooit anders geweest en zal ook wel nooit anders worden.

 6. @john

  omdat van vliet ( ik ben niet te benijden) geen plaat voor ze kop heeft maar een heel stadion, hij trekt zich echt helemaal niets aan van wat iedereen vind en doet toch wat hij zelf wil.

 7. Denk maar niet dat v Vliet over tien jaar in dezelfde adem genoemd gaat worden als de heer Eibrink, de heer Sporre.
  Ik denk eerder als arrogante haagse ronnie die graag een stadion wilde bouwen om zijn ego te vergroten en weg is gegaan naar den haag toen de supporters wegbleven….

 8. En van vliet straks maar pochen dat hij dit allemaal wel ff gerealiseerd heeft.
  Maar als er dan niet meer volk naar zijn stadion komt,omdat er wel in stadion maar niet in spelers is geinvesteerd.
  Dan roept hij dat de supporters de club niet steunen.
  En dat hij er alles aan heeft gedaan om zwolle op een hoger niveau te krijgen maar dat de mensen de club niet wilen steunen.

  Had er een andere voorzitter geweest (die wel ziet dat je supporters nodig hebt) dan hadden we groot feest gehad vrydag.
  Maar ja supporters hebben nog wel eens een weerweerd en dat mag niet van van vliet.
  Straks zien die bobo’s nog in dat hij hun voorliegt enzo.

  oeps sjit sta ik te dagdromen??
  bobo’s die inzien dat ze worden voor gelogen??
  Hmm er zullen vast best wat van die bobo’s tussen zitten die er echt voor de club zitten en niet voor van vliet.

  Maar als hij te laat afscheid neemt dan gaat de club ook naar de knoppen.
  Een nieuw stadion laat dat ook een nieuw begin wezen.
  Een groot JCA uiteraard en een nieuw bestuur.
  Weet zeker dat er dan echt een stijgende lijn in zal zitten, financieel en sportief.
  Wat uiteraard ook de opbrengsten ten goede zal komen.

 9. Even voor de helderheid: ook in de tent was er stamppot (met inderdaad gratis champagne). Er was geen overdaad, tenzij je ‘een bakje nootjes’ overdadig noemt. En ja: ik vond het ook stuitent om te zien dat bepaalde politici, die keer op keer tegen stemden, voorop liepen.

Reacties zijn gesloten.