Tranen voor FC Zwolle na eervol verlies van FC Twente

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft dinsdagavond na een thriller de bekerwedstrijd van landskampioen FC Twente verloren. Na een 1-1 tijdens de reguliere speeltijd werd er in de verlenging ook niet gescoord. Bij het nemen van de penalty’s was het geluk niet aan Zwolse zijde, en dat is jammer want de hele wedstrijd kreeg Zwolle de beste kansen en had het meer verdiend.

fcz_1-1.jpg
Veel sfeer aan het begin van de bekerwedstrijd tussen FC Zwolle en FC Twente…

De hele selectie van FC Zwolle verscheen fit aan de uitverkochte bekerwedstrijd. Dat was bij de Tukkers niet het geval, daar waren acht blessures en trainer Preud’homme hield onder andere Ruiz, Chadli en Brama aan de kant. Die instelling zou de Twentenaren nog bijna bezuren, want Zwolle startte goed aan de wedstrijd. Tijdens de rust was het nog 0-0, maar daarna kregen de Zwollenaren vleugels. Met name Danny Scheurs kreeg in de 57e minuut een grote kans na een uitgespeelde aanval. Zwolle kreeg meer mogelijkheden, maar het was invaller Nacer Chadli die Twente op een onverdiende voorsprong bracht door diagonaal achter keeper Boer te schieten (0-1). Zeven minuten later maakte een Yanic Wildschut, die een zeer goede invalbeurt beleefde, na een weergaloze passeerbeweging de gelijkmaker (1-1). Tot het einde van de reguliere tijd bleef die stand staan.

fczwolle_fctwente_7057_470.jpg
Yanic Wildschut maakt de bevrijdende gelijkmaker …

fczwolle_fctwente_6793_470.jpg
Peter Wisgerhof had een zware kluif aan de hardwerkende Sjoerd Ars …

fczwolle_fctwente_7107_470.jpg
Trainer Michel Preud’homme instrueert Bryan Ruiz na de reguliere speeltijd …

Tijdens de verlenging kreeg Zwolle nog meer kansen om de overwinning te vieren. Joey van den Berg en Sjoerd Ars vonden doelman Boschker op hun weg. Het bleef 1-1, en dan is het uitermate zuur dat FC Zwolle bij het nemen van de beslissende penalty’s minder geluk had. Het was Frank Olijve, die ook al een mooie invalbeurt had, die tegen de keeper aanschoot. De Twentenaren schoten allen raak. Zwolle kan terugkijken om een prima wedstrijd, waarbij het team van coach Art Langeler de betere van het veld was en de meeste kansen ( welgeteld 15 tegen 8 ) kreeg.

fcz_2-1.jpg

fczwolle_fctwente_6662_470.jpg

fczwolle_fctwente_6753_470.jpg

fczwolle_fctwente_6799_470.jpg

fczwolle_fctwente_6894_470.jpg

fczwolle_fctwente_6874_470.jpg

fczwolle_fctwente_6960_470.jpg

fczwolle_fctwente_6908_470.jpg
Little Gillian Justiana eerder bij de bal dan big Mark Janko …

fczwolle_fctwente_7011_470.jpg

fczwolle_fctwente_7061_470.jpg
Yanic Wildschut viert zijn feestje …

fczwolle_fctwente_7071_470.jpg
De afgeladen tribunes vierden zijn feestje mee …

fczwolle_fctwente_7253_470.jpg

fczwolle_fctwente_7257_470.jpg
Voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, had een benauwde vanavond …

fczwolle_fctwente_7278_470.jpg 
De spelers van FC Zwolle kregen een staande ovatie …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

45 gedachten over “Tranen voor FC Zwolle na eervol verlies van FC Twente”

  1. Tranen? Bij mij absoluut geen tranen! Ik ben nog nooit zo trots geweest een zwolle supporter te zijn! Die jongens hebben zich voor 1000% gegeven en dat kon je goed zien, dit was weer een hele goede wedstrijd met hier en daar weer wat kleine dingetjes maar hey je speelt tegen Twente, die spelen CL!!

    Het B elftal van Twente mag zich schamen!

  2. Prachtig gespeeld. Technisch goed en ze speelden vol vertrouwen. Zelfs in de verlenging werd er nog met de nodige rust uitverdedigd en opgebouwd naar de volgende aanval. Ze hadden zeker meer verdiend…

    Maar één ding is zeker, Zwolle is de te kloppen ploeg voor de titel.

  3. Trainer Michel Preud’homme van FC Twente feliciteerde heel FC Zwolle dinsdagavond laat met het sterke optreden in de onderlinge bekerwedstrijd.

    De lijstaanvoerder van de eredivisie versloeg de koploper van de Jupiler League uiteindelijk in de noodzakelijke strafschoppenreeks (5-3), na een eindstand van 1-1 in de normale speeltijd en de verlenging. “Ik denk dat we elkaar volgend jaar wel gaan terugzien”, liep de Belgische coach alvast vooruit op mogelijke promotie van de Zwollenaren.

  4. Net thuis. Wat een pot… Zwolle was absoluut de betere partij en had het ook zeker verdiend om te winnen.
    Dit FC Zwolle zou zeker niet misstaan in de eredivisie, vele malen beter dan bijv. Willem II.

    Twente speelde erg slecht… laf vooral… hoop dat Zwolle kampioen wordt.

    zo… en nu slapen

  5. FCT stuurt B ploeg in het veld, nou dat was te zien. Deze spelers kunnen bij niet eens mee. Controlerend FCZ gezien dat gisteravond meer verdiend had. Nu Fortuna 54 verslaan!

  6. Wat een machtig mooie wedstrijd! Mooi vuurwerk zowel naast als op het veld. Waar voor mijn geld gehad. Net zo als tegen WII.
    Proud to be a Zwollenaar!:D

  7. Gisteravond om ongeveer 21:30 een taxi genomen
    naar het FC ZWOLLE stadion.
    Ik was thuis en dacht dat ik op een van de kanalen
    van mijn provider naar een live verslag van de wedstrijd
    kon gaan kijken.
    Ondertussen had ik vanaf ongeveer het begin van de
    wedstrijd de radio aan staan. Om niets te kunnen missen,
    had ik twee radiozenders aanstaan en luisterde ik naar
    zowel de lokale radio, als naar het verslag van de wedstrijd
    door Radio OOST.
    Ik ging naar het stadion om in het supporterscafe naar de
    wedstrijd te kunnen kijken, maar dat kon niet: deze ruimte
    was met hekken afgezet.
    Dan maar naar het casino, waar overigens alle televisies op
    de wedstrijd stonden afgesteld.
    Om een lang verhaal kort te maken:
    Vlak na het begin van de verlenging, besloot ik voor de
    zekerheid toch maar naar huis te gaan en heb ik de rest van
    de wedstrijd via de radio gevolgd.

    FC ZWOLLE hoeft zich voor deze nederlaag niet te schamen.

  8. Geweldig genoten gisteravond, met z’n 10.000-en (zonder rottigheid, gewoon gezellig zoals het hoort) gekeken naar een FC Zwolle dat gaande de wedstrijd steeds beter ging voetballen, de angst van zich afschudde en met een heel klein beetje geluk deze ronde had overleefd. Jammer maar ik ben trots een blauwvinger te zijn en vrijdagavond gaan we “gewoon” weer met z’n allen weer naar het stadion om de wedstrijd tegen Fortuna te bekijken! Komt allen! 🙂

  9. Haha Marion wat leuk dat je dat zegt, ik had juist zoiets van, ben blij dat we vrijdag weer een normale tegenstander hebben dan is het tenminste niet zo druk en wordt het niet zo laat;) hahaha maar dat is gekheid natuurlijk….

    Hoe meer zielen hoe meer vreugd 😀

  10. Spelers/trainers en staf: Bedankt voor deze geweldige avond. Eentje om niet meer te vergeten. GEWELDIG wat een inzet hebben jullie laten zien en we zijn voor niemand bang. EN ONTERECHT VERLOREN. Jammer.
    Nu op naar vrijdag tegen Fortuna: Laat maar weer zien dat we terecht bovenaan staan en dat we de 3 punten hier in Zwolle houden.

    WIJ STAAN BOVEN AAN, WIJ STAAN BOVEN AAN……

  11. Die las ik gisteravond als eerste en ik stond werkelijk te steigeren hier in de kamer! Maffen daar, Zwolle heeft het spel gemaakt en het is totaal niet gegaan zoals zij daar beschrijven! Ik denk dat er geen journalist is geweest maar dat ze denken dat het zo is gegaan.

  12. @Natascha, mijn oudste ook, hij heeft gelijk gereageerd naar NU.
    Of iemand van hun die wedstrijd wel had gezien, of dat ze hadden zitten slapen. Gelijk een stadionverbod als deze verslaggever live aanwezig was.

  13. Reacties als deze ;D

    Goeie tip voor Martin Jol. Voor 10 miljoen kun je 3 keer de selectie van Zwolle kopen, die willen namelijk wél werken.
    Chadli maakte voor Twente het verschil, eigenlijk een eerste divisie topper dus deze wedstrijd. Voor mij als Twente supporter was het billenknijpen vanavond. Complimenten voor Zwolle

  14. Mijn complimenten voor de FC Zwolle, zo zet je Zwolle positief op de kaart, niet met dure marketing managers en beleidmakers, gewoon tienduizend mensen vermaken met mooi bezielend voetbal.

  15. @Tim,

    ik ga daar niet op reageren want anders komt de internethooligan in mij naar boven en dat wil ik absoluut niet, ik word al helemaal >:( als ik die reacties lees…

  16. Ja dat wel maar waarom moeten mensen er ajax bij halen? Die heeft namelijk helemaal niks te maken met deze pot. En veel reacties daar doen ook zeggen dat Twente verdiend had gewonnen, ik ben van mening van niet ( over de wedstrijd gezien dan he, niet de penaltys)

  17. het viel me op dat er een vak vol klapvee bij twente zat. Ze zongen wel de hele wedstrijd door, maar het leken wel zombies die dwangmatig de liedjes opdreunden. Totaal geen beleving met wat er op het veld gebeurde. Was mooi om te zien toen zwolle: “Sta op voor de kampioen” van hun overnamen na de 1-1 en het eindelijk eens stil was in het uitvak.

    trots op de Zwolle aanhang in iedergeval. Zag ook dat liedjes van de ME overgingen naar de FP tribune. Dat brengt nog meer sfeer.

  18. Als FC Zwolle kampioen wordt, dan breidt de club het stadion uit van 10.000 naar ruim 12.000 plaatsen.

    Dat komt neer op een uitbreiding van de tribune met drie extra rijen stoelen. Dat zei voorzitter Adriaan Visser dinsdag in het RTV Oost radioprogramma Afslag Oost. FC Zwolle heeft al langer de ambitie om een stabiele eredivisieclub te worden. Het bekerduel tegen FC Twente is het eerste duel van FC Zwolle waarbij het stadion sinds de nieuwbouw is uitverkocht.

  19. Klasse prestatie van onze jongens!

    Als je als ‘Jupiler League cluppie’ de landskampioen en Champions League deelnemer noodzaakt tot het inbrengen Ruiz en Chadli, over de hele wedstrijd de meeste en beste kansen creëert, voetballend niets onder doet en uiteindelijk via de loterij de beker verlaat, is dit met opgeheven hoofd!

    Keep the good work up!

  20. »

    Bericht door ingrid, op 10 november 2010 om 12:52
    http://www.nu.nl/sport/2375289…erder.html

    Waardeloos verslag.

    Laat uw ogen laseren!
    Maak nu een afspraak bij CARE Vision voor een GRATIS vooronderzoek.
    Meer informatie

    Kan geen toeval zijn dat deze advertentie direct onder het geplaatste artikel stond!!! 🙂

  21. Al die verkeerde commentaren moet je niets van aantrekken .Alle mensen in het stadion hebben een mooie avond gehad en De FCZ heeft zich op de kaart gezet.Wat jeukt het mij dan wat die gasten zeggen .In de verlenging was er nog maar 1 ploeg die recht had op de overwinning.Ik zat thuis met vrouwlief en zij gooide tot twee keer toe een glaasje om van de spanning.Wat had ik er graag bij willen zijn,maar toen ik die dekens allemaal zag was ik blij dat ik dit besluit genomen had.De wedstrijd Heerenveen-NAC kon er niet aan tippen.

  22. lees net de eventuele uitbreidingsplannen:):)
    kwa bezoekers aantal nog niet nodig lijkt me na 1 x uitverkocht huis.
    maar gezien het dichter bij het veld komen te zitten en dat de betonnenbak wat verdwijnt een ongekend ongeloofelijk goed plan!!!
    hup zwolle:D

  23. Ik vind het ook mooi, maar ben benieuwd of dit een realistisch plan is aangezien fc zwolle niks te vertellen heeft in het stadion.
    Het stadion is in het bezit van IPMCC en de achter uitgangen van de winkels komen op het veld uit. Die hebben als huurders ook een bepaald recht lijkt mij…

  24. nou dan hoop ik toch dat ze voor dichter bij het veld gaan!!!
    John dan hoop ik dat er mensen zijn die IPMCC kunnen overtuigen van de sjarme om lekker aan het veld te zitten.
    Ik heb het gisteren helaas vanaf het thuisfront moeten kijken maar ik heb weinig to niet publiek gezien in de beelden. Voetbal, reclame,reclame,reclame en beton.

    Zeer toffe wedstrijd trouwens! (ontopic;))

  25. Ik hoop het ook! Maar hebben we dan niet hetzelfde probleem als voorheen? Dat er te weinig geld en tijd is om het veld op te hogen? De KNVB wilde zwolle niet de eerste thuiswedstrijden “uit” plannen om genoeg tijd te krijgen om het veld op te hogen.

  26. Natas

    Het B elftal van Twente mag zich schamen!

    Schamen zeker! maar ze hebben toch nog ff alle zeilen bijgezet….vlak voor de FC nog 2 enorme kansen had. Landzaat, Douglas (erg belangrijk), Boschker, Wisgerhof, ik ken al die namen niet. die blonde, die kerel die voor het Marokkaanse elftal uit gaat komen….Chadli, Ruiz, Bruggink, die Vujizefiets oid er stond op een gegeven moment aardig wat kwaliteit…….dat hopeloos faalde!

    Mooie sfeer zeg!!!! Vuurwerk, sjaaltjes, was tenminste bijna schor om 23.30 uur.

Reacties zijn gesloten.