Vuile luier voor Christiaan Alexander Nauta

Foto van auteur

Zwolle – Donderdagavond trok een zware delegatie van Carnavalsvereniging De Eileuvers naar de H. Roland Holststraat in de wijk Wipstrik. Het reizende elitaire gezelschap bestond uit de Stadsprins Hoogheid Martinus, zijn adjudanten Raymond en Marc, als ook de vice-voorzitter en bestuursleden van de CV.

11-11-2010_vuile_luier_2.jpg

Gezamenlijk brachten zij een bezoek aan Christiaan Alexander Nauta, zoon van vader Joram en moeder Nauta. Deze kleine spruit was in 2010 de eerstgeborene op de 11e van de 11e in Zwolle. Ter gelegenheid van dit feit, werd de ouders van de piepjonge Wipstrikker de traditionele "Vuile Luier" van 2010 uitgereikt. Een luier volgepakt met kleding en speelgoed. Vroeg in de morgen om 04.40 uur zag Christiaan Alexander het levenslicht in Zwolle. Met de geboren Zwollenaar gaat alles prima. Zijn gewicht was 3.150 gram. Na het voorlezen van de proclamatie ontving de moeder een mooie bos bloemen en mocht vader Joram de spaarpot met € 11,11 in ontvangst nemen. 

11-11-2010_vuile_luier_4.jpg

11-11-2010_vuile_luier_1.jpg

11-11-2010_vuile_luier_5.jpg

Op 11 november 1965 was het Prins Rus I die Wilhelmina Johanna van Rossum, wonende met haar ouders aan de Holterbroekerweg de eerste "Vuile luier" overhandigde. Vanaf die datum is het een jaarlijks treffen. Tweemaal is de luier niet uitgereikt in de afgelopen jaren. Voor Lia Volkers, binnen CV De Eileuvers de organisator achter dit feestelijk gebeuren, was het alweer de dertiende keer dat zij dit organiseerde. En dat nog altijd met veel voldoening en plezier. Weblog Zwolle wenst de ouders en natuurlijk Christiaan Alexander voor de toekomst heel veel gezondheid en geluk.

11-11-2010_vuile_luier_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Vuile luier voor Christiaan Alexander Nauta”

 1. Het reizende elitaire gezelschap bestond uit de Stadsprins Hoogheid Martinus, zijn adjudanten Raymond en Marc, de Stadsjeugdprins van Sassendonk, Jordy I met zijn adjudanten Bart en Shira, als ook de vice-voorzitter en bestuursleden van de CV.[/i]
  -> Tja het eerste waar een vrouw na een bevalling behoefte aan heeft is een hele carnavalsvereniging in haar huis, dat lijkt me logisch… 😛

 2. Groothoeklensje gebruikt… Zie de vervorming op het kozijn achter de vader maar eens… Dat kan blijkbaar ook gunstig uitvallen voor de bierbuik. 😉

  Als het één van mijn kinderen zou zijn, had ik er toch vriendelijk voor bedankt. Heb helemaal niks met dit feest waar ineens iedereen een excuus heeft om zich volslagen belachelijk te gedragen.

 3. @Wilbert, je kijkt zeker wel naar voetbal en met de WK hangt je hele huis vol met vlaggetjes!! Zoek de verschillen.Vragen we wat je er van vindt, neen. Feliciteer die mensen gewoon met de geboorte van hun kind. En als je carnaval niets aan vindt ook goed. Misschien weet je helemaal niet waar carnaval voor staat en dan neem ik je het niet kwalijk.

 4. @Zwollenaar3:
  Ik weet maar al te goed waar carnaval voor staat, des te irritanter vind ik de Hollandse versie. De versie van ‘wel de lusten, niet de lasten’. De bijbehorende bezinning heb ik in Zwolle nog niet kunnen bespeuren.

 5. @Wilbert, misschien moet je dan beter kijken.Wel commentaar op anderen, en zelf ben je waarschijnlijk perfect, denk het niet. En als de “buitenlandse versie” beter is, ga dan lekker daar wonen. Veel plezier als het carnaval is, ik vermaak me prima zonder drank!!!!!!

 6. zo dat is volslagen belacgelyk wel met voet bal vol hangengen en in een oranje schirt gaan lopen en je haar oranje verven en ons met carnaval belachgelyk maken vind dat vlouw hoef het niet leuk te vinden maar achsepteer dan wel die onder schyding zeker grifomeerd

 7. Nou ja laat iedereen doet wat ‘ie leuk vindt en niet doen wat ‘ie niet leuk vindt…
  Ik zou persoonlijk ook bedankt hebben voor die carnavalsvereniging, maar dan om een wat andere reden dan Wilbert: direct na de geboorte v.e. kind vind ik het waanzin om een huis vol vreemden te hebben.

 8. Heb helemaal niks met dit feest waar ineens iedereen een excuus heeft om zich volslagen belachelijk te gedragen.

  Ik heb ook geen carnaval nodig om me volslagen belachelijk te gedragen hoor, whahaha!

  De gedachte erachter? Ik denk dat er wel eens vaker bezonnen mag worden, dus heb niks tegen carnaval, maar wel tegen al die zuiplappen die tijdens dit feest anderen zo nodig moeten lastigvallen. Dus ik heb respect voor de mensen die die alcohol lekker laten staan tijdens dit feest en er gewoon een leuk feest van maken!

  Enneh: gefeliciteerd, ouders van Christiaan Alexander Nauta en hoop dat de gasten zich netjes hebben gedragen bij jullie thuis, zo vlak na de geboorte van jullie (zo te zien) mooie zoon!
  (Klopt het trouwens dat moeder niet in beeld is bij de foto’s? Of zie ik dat verkeerd?)

 9. @Marianne. Ja dat klopt, moeder is niet in beeld. Ik ken de moeder. Ik kan me het ook wel enigszins voorstellen. Ik snap ook niet echt waar iedereen zo’n probleem van maakt, laat die mensen het lekker zelf uitzoeken toch 😉
  Ik ga binnenkort de kleine man bekijken, ben benieuwd.

Reacties zijn gesloten.