Nieuw onderkomen START.Deltion geopend

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdagmiddag vond rond 17.00 uur de officiële opening plaats van het nieuwe onderkomen van START.Deltion. Deltion directeuren Otto en Dijks openden het gebouw door met een lelijke eend door een ballonnenpoort te rijden. De plechtigheid staat symbool voor de nieuwe deuren die zijn geopend naar een goede toekomst voor Zwolse jongeren zonder diploma. 

start.deltion_9796_470.jpg

Het mbo-onderwijs kent vier niveaus, waarvan niveau 1 het enige niveau is dat toegankelijk is zonder een voltooide vooropleiding. Het Deltion College biedt haar niveau 1-opleidingen aan onder de noemer START.Deltion. Al deze opleidingen worden vanaf heden verzorgd vanuit het pand aan de Zwartewaterallee in Zwolle, tegenover de Deltion Campus. Tot voor kort waren de 250 studenten en 18 leraren verspreid over de locaties aan de Westerlaan en de Energieweg. De officiële opening werd bijgewoond door een kleine honderd genodigden, waaronder functionarissen van de gemeente, provincie en het voorliggend onderwijs. Lid van College van Bestuur Marc Otto heette de gasten welkom en legde uit waarom de investering in deze huisvesting in maatschappelijk opzicht rendabel is. Deze groep jongeren heeft speciale aandacht nodig en dat vraagt om een eigen omgeving waar alle specifieke expertise en voorzieningen voorhanden zijn. Cor Dijks vult aan dat ‘met de verhuizing een vijf jaar oude droom is verwezenlijkt.

start.deltion_9749_470.jpg

start.deltion_9770_470.jpg

start.deltion_9823_470.jpg

Deltion heeft altijd ingezet op bundeling van kennis van het niveau 1-onderwijs, met resultaten die uitsteken boven de landelijke trends. Deze samenvoeging maakt het verhaal compleet. Na de toespraken reden de directeuren in een  2CV door een ballonnenpoort. Het voertuig is één van de praktijkobjecten die door leerlingen van START.Deltion zijn gerestaureerd. Bij START.Deltion wordt geschoold volgens het principe Natuurlijk Leren, waarbij de student leert door het uitvoeren van praktijkopdrachten. Het gebouw telt 15 instructieruimtes en 20 praktijkruimtes, waaronder een winkel, een bistro, een zorglokaal en een metaalbewerkingsruimte.

start.deltion_9807_470.jpg

2 gedachten over “Nieuw onderkomen START.Deltion geopend”

  1. Kennelijk hebben niveau 1 leerlingen inmiddels de status van Student…

    Prima dat er instroommogelijkheden zijn voor chronische loslopers, maar om die groep nu ook al student te noemen gaat wel erg ver.

    Voor docenten is lesgeven aan deze groepen of een uitdaging of een probleem.
    Ik heb er zien weglopen na 3 lesuren (niveau 2)..

Reacties zijn gesloten.