Verkeersveiligheids spektakel in de IJsselhallen Zwolle

Foto van auteur

Op 31 maart vindt in de IJsselhallen Zwolle een Verkeersveiligheids Spektakel plaats. Deze dag wordt georganiseerd door een twintigtal rijscholen van de Rijschool Vereniging in Zwolle die op deze wijze een steentje bij willen dragen aan de verkeersveiligheid. Het Verkeersveiligheids Spektakel wordt verwezenlijkt door de Provincie Overijssel, de Gemeente Zwolle, de ROVO, VVN, en Rijkswaterstaat.

Gedurende de dag zijn er talrijke demonstraties waar het publiek ook zelf aan mee kan doen. In de kantelsimulator kan men zelf proberen hoe je uit je autogordel kunt komen, en wordt getoond waarom het dragen van een gordel zo belangrijk is. De Brandweer laat zien hoe een bestuurder uit een auto geknipt wordt. Enkele rij-instructeurs zullen in een korte route laten zien wat HNR (Het Nieuwe Rijden) is, waarom het veiliger is, maar toch ook best vlot, en ook een stuk zuiniger. Elk uur wordt er een prijs uitgereikt aan diegene die het meest zuinig heeft gereden.

www.verkeersveiligheidsdagzwolle.nl

Met de zomermaanden voor de boeg kan het publiek de rijvaardigheden met een aanhanger / caravan testen en bijzondere manoeuvres zoals recht achteruit en in een bocht achteruit rijden oefenen. En om te testen of men nog beschikt over een scherpe blik, kan het publiek een gehoor- en ogen test doen.  

Daarnaast zijn er diverse organisaties die voorlichting geven over hun activiteiten zoals o.a. Het Rode Kruis Zwolle, Politie, Rijkswaterstaat, CBR, VVN.

Een compleet overzicht van de activiteiten is te vinden op de website www.verkeersveiligheidsdagzwolle.nl

 

Kinderaktiviteiten

Voor kinderen is er tijdens het Verkeersveiligheids Spektakel voldoende te beleven. Kleine kinderen kunnen zich uitleven op een driewielerparcours. Voor de iets ouderen wordt er een skelterplein aangelegd voorzien van verkeerssituaties met borden, zebra’s en verkeerslichten. Er loopt zelfs een echte politieagent die het verkeer regelt en bekeuringen uitdeelt. Daarnaast kunnen ze zich uitleven op een springkussen en zich laten schminken.

Het Verkeersveiligheids Spektakel is geopend van 09.30 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Meer informatie is te vinden op de website www.verkeersveiligheidsdagzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)