Ballonfiësta maakt kwaliteitsslag

Foto van auteur

Woensdag 14 maart jl. hebben de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal en Ballonfiësta Overijssel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met het sluiten van deze overeenkomst streeft Ballonfiësta Overijssel naar een verdere professionalisering van dit ballonfestijn.

 

      Een ferme handdruk bevestigt de samenwerking

Het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel is een populair evenement, dat op nummer twee staat in het overzicht van best beoordeelde evenementen van Zwolle. Dit overzicht komt voort uit een onderzoek dat in opdracht van de Stichting Evenementen Support Zwolle (SESZ) in 2006 is uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat het Ballonfiësta een 7,6 scoort en daarmee 0,1 punt achterligt op de nummer één, het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Minder tevreden is de organisatie met de score op de vraag naar de bekendheid van het Ballonfiësta. Het staat op de 13e plaats in de lijst van evenementen die spontaan genoemd worden door het publiek. Reden voor Ballonfiësta Overijssel om dit jaar de VVV Kampen-Zwolle-Overijssels Vechtdal te betrekken bij de promotie van het evenement.

De VVV krijgt als taak om het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel zowel lokaal, regionaal als landelijk onder de aandacht te brengen bij het publiek. Daarnaast gaat zij de organisatie ondersteunen bij de kaartverkoop en registratie van de ballonvaarten en gaat zij secretariële werkzaamheden t.b.v. de organisatie verrichten. Ballonfiësta Overijssel hoopt op deze manier de bekendheid en de kwaliteit van het evenement te vergroten. Uiteindelijk doel is het bereiken van de top van ballonevenementen in Nederland.

Het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel vindt plaats van woensdag 20 t/m zaterdag 23 juni. Wederom in Park de Wezenlanden, dat dit jaar voor het eerst niet drie maar vier dagen het decor vormt voor dit bijzondere ballonspektakel. Met de uitbreiding van het programma naar de zaterdag streeft de organisatie naar een nog betere afstemming met het grote publiek. Deze dag zal dan ook in het teken staan van het gezin, met veel extra kinderactiviteiten.

Ook voor de sponsoren biedt het evenement veel extra mogelijkheden, met op maat gesneden sponsorpakketten en aanbiedingen en een netwerkbijeenkomst op de vrijdag, die samen met de werkgeversorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland, gemeente Zwolle en Provincie Overijssel georganiseerd wordt.

Meer informatie over het Warsteiner Ballonfiësta Overijssel is te vinden op www.ballonfiëstazwolle.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Ballonfiësta maakt kwaliteitsslag”

  1. Ik ben zeker weer van de partij in park de Wezenlanden! Kan elk jaar enorm genieten van het gebrul van de gasbranders het opbollen van de ballonnen en het opstijgen. Het avontuur tegemoet!

Reacties zijn gesloten.