HCO krijgt gift om bieb basiliek te digitaliseren

Foto van auteur

Om het digitaliseren van de bibliotheek van de vroegere Onze Lieve Vrouwenbasiliek van de Parochie Thomas a Kempis in Zwolle mogelijk te maken ontvangt Historisch Centrum Overijssel een éénmalige bijdrage van  € 1.145,- uit het Rabobank Stimuleringsfonds. 

Het Historisch Centrum Overijssel ziet het als haar opdracht om de samenleving te verrijken met kennis van en inzicht in historische ontwikkelingen en gebeurtenissen. Dit doen zij op basis van haar archieven en collecties uit heel Overijssel en de stad Zwolle.  Historisch Centrum Overijssel ziet ons verleden als een rijk publiek bezit dat we elk moment en op vele manieren moeten kunnen benutten.

Tijdens de officiële ondertekening van de overeenkomst van inbewaargeving van de bibliotheek uit de schuilkerkentijd en de altaarmissalen van de parochie op donderdagmiddag in de Koorzaal van Onze Lieve Vrouwebasiliek ontvangt het Historisch Centrum Overijssel eveneens van de Rabobank de cheque met de bijdrage uit het Rabobank Stimuleringsfonds van € 1.145,- om zo de digitalisering van de bibliotheek mede mogelijk te maken.