Landelijke Opschoondag ook in Zwolle

Foto van auteur

De gemeente Zwolle doet op 24 maart 2007 mee aan de Landelijke Opschoondag. Op die dag organiseert bewonersvereniging BaBuTi uit buurt Gerenlanden in samenwerking met de gemeente Zwolle een schoonmaakactie. Een groep buurtbewoners trekt op die dag van 13.00 tot 15.00 uur door de buurt om deze te ontdoen van zwerfafval. De activiteiten worden om 15.00 uur feestelijk afgesloten op het plein aan de Ten Busschekamp, tegenover stichting Philadelphia. Milieu wethouder Gerard van Dooremolen zal daar aanwezig zijn om de vrijwilligers persoonlijk te bedanken voor hun inzet.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Stichting Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM. Veel gemeenten en andere organisaties organiseren in het voorjaar al langer opschoon- of schoonmaakacties, Stichting Nederland Schoon wil daarbij aansluiten. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter. Door op 24 maart 2007door het hele land tegelijk de schouders te zetten onder het realiseren van een schone leefomgeving, ontstaat een algeheel positiever gevoel over de openbare ruimte.

De Landelijke Opschoondag vindt plaats aansluitend op de Week van Nederland Schoon, die plaatsvindt aan het begin van het voorjaar: van 19 t/m 24 maart. In deze week organiseert de stichting in samenwerking met gemeenten diverse activiteiten in Leiden, Sneek, Wijk bij Duurstede, Aalsmeer en Meppel.